På bättringsvägen :-)

Hej på er Alla vänner!

Idag känner jag mig bättre även om jag är hes. Har i alla fall inte feber eller ont i halsen längre. :-) Igår hade jag tänkt lämna in Melker på Friskis barnpassning och själv gå på ett lunchpass men så blev det tyvärr inte eftersom jag var sjuk. Vi gör ett nytt försök nästa vecka istället. Imorgon har jag tänkt gå på ett skivstångspass, gissa om jag kommer ha träningsvärk på söndag. *haha*

En massa koppar te verkade göra susen eftersom jag känner mig bättre idag. Älskar våra stora tekoppar från Indiska. Fyndade dem förra året på sommarrean.



Här är dagens mamma Sara. Linne kanske inte passar till det gråa vädret idag men tänkte jag skulle passa på innan augusti och sommaren, rent teoretiskt, är över.



Häromdagen köpte jag dessa snygga höstskor då mina fötter blivit större sedan graviditeten och flera av mina skor blivit för små. :-( Nästan alla mina Converse är nu för trånga, viker tårna och tränger ner fötterna i dem. Aj, aj! Tror jag ska ta och beställa, på nätet, ett par nya i vitt skinn idag.



I tisdags när jag kom hem hade Erik lagat mat och köpt rosor till mig. :-) Han är världens bästa man och pappa. Puss på dig min älskling! <3





Melker älskar sin nya skallra som han fick i tisdags. :-)




Kram på er!



Idag somnade Melker i vagnen för första gången :-)

Hej svejs!

Hoppas allt är bra med er. Med oss är det bara bra även om jag inte hunnit blogga på över en vecka. Här kommer en uppdatering och bilder på vad som hänt sedan sist.

Tro det eller ej men idag har Melker lyckats somna alldeles själv i vagnen, han gjorde det dessutom två gånger. Fantastiskt!!! Som jag har längtat efter detta i 3,5 månaders tid, har knappt kunnat gå en promenad utan skrik tidigare. Min räddning innan har varit bärselen men eftersom Melker nu väger över 7 kg blir det inga längre sträckor med honom på magen, min rygg orkar inte! Melker har visserligen kunnat sova i vagnen även innan men man har då varit tvungen att söva honom i famnen först. Att åka vagn har inte riktigt varit hans grej, men nu kanske? Vi hoppas på att detta är en ny trend och då kan jag lova att det ska bli power walks här framöver. :-) Here we come!


Melker idag när vi gick ner på stan för att äta lunch med bästa mammagruppen. Vi har en stående tid på tisdagar och jag längtar lika mycket varje gång. Längtar redan till nästa vecka! Innan jag träffade min mammagrupp var jag mycket skeptisk till om det var något för mig men jag har fått världens bästa mammor och bebisar i min grupp. Trivs så himla bra med dem och vi har jättetrevligt  och roligt tillsammans. Ska bli så kul att få umgås med dem i höst och vinter. Ni är bäst!



Förra veckans bravader
Förra måndagen var jag barnvakt åt Filippa en liten stund, vilket gick toppen! Melker och Filippa jobbade nämligen i skift, först sov Filippa medan Melker åt, sedan somnade Melker och då vaknade Filippa och var hungrig. Filippa tog sedan en tuppis och i ca 10 minuter sov de båda två samtidigt för att därefter leka lite tillsammans i babygymmet. Vilka toppenbebisar. :-) Jag hann till och med baka hallongrottor till Pontus och Johanna som var på fika hos oss på kvällen. :-)

 
Filippa sover i min famn och Melker i soffan bredvid mig.


Goa och glada!


Tisdag
Bakade kaka som jag tog med till mina kollegor på onsdagen, lunch med mammagruppen och tjejfika hos Lina på kvällen. Full rulle och ingen tid till att blogga. :-(

Onsdag
Åkte till Bålsta och åt lunch med bästa Karin och familj. På eftremiddagen fikade vi med våra kollegor på PE. På kvällen var jag på step- up, känns så kul att äntligen ha börjat komma igång med träningen igen. Imorgon är det dags igen. Tro det eller ej men jag längtar! (På torsdag ska jag prova att lämna Melker på Friskis barnpassning medan jag kör ett medelpass. Får se hur det går.)

Torsdag
Då var vi, både jag och Mleker, riktigt trötta efter den hektiska starten på veckan och sov 2,5 timme på förmiddagen. :-)






Fredag

Shopping och lunch på kardemumma med Lina och Filippa. Både Melker och Filippa sov medan vi åt lunch. :-) På kvällen var familjen Asp här och vi beställde hem thaimat.


Jajamen, de sov samtidigt även på kvällen då vi skulle äta...3-4 h sov de dessutom, synkade! :-) Vilka underbarn. Börjar nästan låta som i Solsidan. *haha*

Melkers shopping

Fanns hur många fina strumpor som helst på Åhlens, hade kunnat köpa 19 par, eller hur Lina? ;-) (Internt)


Byxor från Kappahl


Body och "dreglisar" också från Kappahl

Melker var nöjd i alla fall en liten stund när han fick ligga och titta över kanten. :-)



Kläder beställda från Babyshoppen som kom i brevlådan förra veckan.





Titta vilka söta tofflor Melker fått av sin snälla moster Henny. Tusen tack!




Melker i lördags när vi hängde i Gränby centrum tillsammans med brudarna. Regnet öste ner hela dagen så vi åkte och åt lunch på Gränby och shoppade lite. Jag köpte faktiskt ingenting, tro det elle ej. På kvällen mös vi hemma hos Familjen Jornefelt.



Kram och hej!

Ps. Imorgon ska vi till BVC för mätning och vägning. Vad tror ni, hur lång och  hur mycket väger Melker nu? Jag gissar på 67 cm och 7,5 kg.

Vår onsdag och torsdag

Hej hopp!

Här är lite bilder från igår och idag då vi, jag och Melker, hängt med Lina och Filippa. :-)

Onsdag
Började dagen med en promenad...tillsammans med Lina och Filippa så klart. *hihi*


På eftermiddagen ösregnade det, blixtrade och åskade så vi tände ljus och mös...





... Melker sov i 3,5 timme vilket var väldigt länge sedan han gjorde. Han tycker väldigt mycket om att ligga på mage och sova.


Myspys framför tv:n och Allsång.


Torsdag
Imorse vaknade Melker klockan 06.00 var pigg vilket jag verkligen inte var. Efter lite lek i babygymmet och mat så somnade både Melker och jag klockan 8 och sov ändå till 10, sååååååå skönt! Låg i soffan och sov tillsammans, som på bilden ovanför. Hög mysfaktor! :-)

När jag kom ur duschen imorse hade Melker vänt på sig från rygg till mage. Han hade också lyckats vrida sig ett kvarts varv. Duktiga killen! :-)


Sedan gick vi och åt unch på Broströms tillsammans med Lina och Filippa. Vet inte hur vi lyckades men både Melker och Filippa sov med jag och Lina njöt av den goda lunchen. :-)

På eftermiddagen hängde vi hemma hos familjen Asp. Melker provade Filippas gym.

(Bilden är från när vi var och åt middag hemma hos Asps förra veckan.)


Nu är det dags att sussa. Imorgon kommer mamma och hälsar på och äter lunch med oss. Ska passa på att städa medan hon leker med Melker. Tjo ho va kul!

Kram och god natt!

Vår tisdag

Todilo!

Idag har Erik börjat jobba igen så nu är det bara jag och Melker hemma. Idag kändes som den första riktiga mammalediga dagen då Erik bara jobbade 14 dagar, efter att Melker föddes, innan sommarlovet. Vår dag har varit toppen då vi myst med Lina och Filippa hela dagen. :-) Pappa kom också förbi en snabbis på fika.

Vår tisdag i bilder

Melker satt alldeles tyst och bara tittade på Filippa. Tänk vad mycket roligt de kommer att ha tillsammans i framtiden.


Melker tittar på Måns och Allsång. :-)


Söndagens mammaoutfit, har på mig min nya jacka/kavaj från H&M. Känner redan att den kommer bli en favorit i höst.



I söndags köpt jag den här roliga dreggelhaklappen på Åhléns.



"Splash guard, fluid absorber" *Haha*








I lördags var familjen Lagerqvist på fika hos oss. Vi har inte träffats på hela sommaren så det var supermysigt att ses igen. Jenny har börjat nytt jobb och jag kommer sakna henne såååå MYCKET då jag kommer tillbaka från mammaledigheten. :( *snyft* "...all by my self..."






Igår var min kusin här med sina två barn och fikade och träffade Melker för första gången. :-) Mycket fika blir det när man är lattemamma men försöker vara duktig hålla igen, gravidkilona ska bort! Jag och Lina har idag bokat in ett step- up pass på fredag. Har redan lite ångest över mitt dåliga flås och den träningsvärken jag kommer att ha på lördag. Bara att bita i det sura.. Hej och hå, kämpa på!


Kram och god natt!

Idag är Melker 3 månader :-)

Hej på er!

Idag är det 3 månader sedan Melker föddes. Det känns så konstigt att det redan gått 3 månader samtidigt som det hänt så otroligt mycket dessa månader. Han växer så att det knakar, 65,5 cm och 7240 g väger han nu. Han ler, skrattar gurglar och kan vända sig till mage från ryggläge. :-) Det händer grejer!


Han börjar växa ur liften men vad gör det eftersom han ändå inte tycker om att ligga i vagnen. Han är alldeles för nyfiken och i vagnen ser man ju inte mycket...

I söndags var vi Enköping och firade min mors födelsedag, åt som vanligt jättegod middag. Min mamma måste vara världens bäsat kock.




Melker och moster Henny (min brors tjej)


Hade min nya klänning på mig.



Melker leker i Filippas gym där vi var i tisdags på grillmiddag. :-) Nästa vecka börjar både Erik och Jens att jobba så då ska jag, Lina och kidsen hänga hela dagarna. Förhoppningvis lyckas vi gå en promenad varje dag. I måndags gick jag med i viktklubb för att försöka gå ner mina sista 9 kg från graviditeten och när jag ställde mig på vågen imorse så hade jag redan gått ner 1 kg. :-)) Min vikt innan graviditeten var 65 kg men mitt mål nu är 63 kg... Hej och hå kämpa på!


Vi har varit hemma hos mamma och pappa, torsdag och fredag, och njutit av solen. Jag var också hos min underbara frisör Linus och fick ny hårfärg. :-) Är så nöjd!






Undersöker gräset.


Idag kommer familjen Lagerqvist på fika. Ska bli så kul då vi inte setts på hela sommaren, har rest om varandra och inte varit i stan samtidigt. Längtar!


Kram på er Alla!



RSS 2.0