Vecka 28 och mindre än 3 månader kvar :-)

Detta händer i magen den här veckan :-)
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar. Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen. Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period. Inte mer hoppas jag!


I veckan var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. Jättemysigt att få lyssna på bebisens hjärtljud.
Dessutom sparkade den en hel del vilket också hördes på ultraljudet. :-) Magen ligger lite över kurvan i storlek...vilket jag även gör viktmässigt ;(. Försöker trösta mig med att de extra kilona måste ligga på magen eftersom den var lite större än normalt... Tänk om jag kommer få pressa fram en 5 kilos klump... :-/

Kan också tillägga att jag numera blir anfådd för minsta lilla. :-( Kan visserligen bero på att jag inte har tränat på hela januari då jag innan jul fick "lätt" foglossning. Ska i veckan göra ett nytt försök med träningen, köpa nytt kort och gå på lättare baspass. Håller tummarna för att det ska gå bra, vore så skönt att få röra på sig lite om inte annat så för psyket.

Känns fortfarande overkligt att vi ska ha barn och att om bara 12 veckor kommer bebisen i min mage att göra entré... Det går inte att fatta.

Här är en bild på de babysaker vi köpt än så länge...för det är mycket som ska införskaffas.

Prickigt spjälsängsskydd, lakan och filt. Allt från Färg och form. Läste i Hus och hem idag att grått är årets trendfärg. *haha* Blir en trendbebis med andra ord :-)

Kram på er alla!


Helg :-)

Hejsan!

Som ni märker så har jag börjat jobba igen och jobba= svårt att hinna blogga. :-( Nu är det i alla fall äntligen helg och finns det något bättre än när man på fredagen åker hem från jobbet och vet att helgen precis har börjat. Älskar den känslan! Jag och älsklingen har dessutom turen att kunna åka hem klockan 14 på fredagar...underbart!

Helgen har startat perfekt, vi städade igår så idag kom vi hem till en nystädad lägenhet, börjde med att fika efter att ha storhandlat inför helgen och sedan tog jag en tuppis i soffan och när jag vaknade hade min älskade man lagat mat. :-) Jättegod svamprisotto med gräslöksostfylld kyckling. Supergott!

Fredag= myspys framför tv:n i mjukiskläder. :-) Brukar knappt hinna innanför dörren innan jag hoppar i mina rosa mjukisbyxor. *hihi* Som ni ser så växer magen för fullt. Är från och med idag i vecka 27. Inte långt kvar...längtar! :-)

Syns inte så bra på bilden men i tisdags var jag hos frisören och blekte slingor så nu är jag nästan helt blond...går mor ljusare tider nu. :-) Känns jättekul med något nytt och att vara blond igen efter att ha varit mörk i nästan 2 år.


När jag städade igår tog jag fram den här plåttavlan med fina rosor, påminner om våren som jag längtar såååååå mycket till nu. Är trött på snön och minusgrader.



Längtar också till att få börja använda mina nya fina sittdynor från Green Gate. Tittade på dem förra året men då tyckte Erik att de var för dyra men nu hade Syster Lycklig rea så nu slog jag till. :-) Tänkt jag skulle ha dem på vår bänk på balkongen...kommer bli så fint!  



Visst är de fina?


Imorgon kommer Lina och Jens på middag. Ska bli kul att få höra om hur de hade det på deras smekmånad och få se Linas mage... som också växer- :-)

Kram på er Alla och trevlig helg!

Barcelona

Här är lite bilder från vår weekend i Barcelona, vilken var helt fantastisk! Vilken underbar storstad, lagom stor, massa fint att se, massa god mat, sol och 17- 20 grader. :-)

Har ätit massvis med god tapas :-)




...och godis...


Happy pills

Smaskens men speciellt att plocka lösgodis i en liten pillerburk...dyrt var det också. Burken jag har i handen kostade 4 euro...Om det var samma priser här hemma kanske man inte skulle äta lika mycket lösgodis?

 





Sagrada familia- Gaudis mästerverk









Fantastisk kyrka som bara måste ses om man är i Barcelona. Vi såg en hel del kyrkor när vi var på smekmånad i Italien men Sagrada familia slår verkligen alla andra kyrkor!




Flera
verk av Gaudi







Lyssnar på information om Gaudi...blev dock lite mycket efter ett tag...eller vad säger du Henny? :-)


Frukost på rummet :-). Jättemysigt!



Gör Barca...och får ont i fötterna *haha*




Olympiastadion




Lunch i solen. :-) Längtar till våren!



På väg ut för att äta middag och undersöka Barcelona by night...






4gats, känd för att Picasso ätit och ställt ut tavlor här...det var också mycket god mat.



Nu är 3 veckors jullov slut och imorgon är det dags att börja jobba igen. Jullovet har varit underbart och jag känner mig utvilad och motiverad till att ta nya tag. :-) Ska bli riktigt kul att börja jobba igen och träffa alla kollegor imorgon... och elever på tisdag.

Kram på er alla och hoppas ni får en härlig måndag!






Min mage växer :-)

Hej hopp!

Tänkte bara visa en bild på min mages nuvarande storlek...ganska lagom om jag får säga det själv. Det syns att jag är gravid men den är inte så stor att den är i vägen. :-)


vecka 24+5

Idag har vi varit och tittat på barnvagn och tror att vi även lyckats bestämma oss för vad vi ska ha i denna djungel av modeller och varianter. Lutar åt att det blir en Brio, Happy classic sittvagn med hårdlift, swivel- chassi och kneejoint handtag... Ni hör ju...inte bara en sak att bestämma utan tusen olika beslut som ska tas... Skönt att vi är helt eniga om vad vi vill ha.

Har även letat mammajeans idag vilket inte var någon hit. Det är bara H&M som har mammakläder och deras jeans tycker jag inte att det är någon snygg tvätt på så jag får fortsätta använda mina vanliga jeans med baby belt. Undra dock hur länge det fungerar? Blir irriterad över att inte fler butiker har mammakläder. :-( Har ni några bra tips på butiker med snygga och trendiga mammakläder så snälla berätta! (Vet dock inte om jag vågar beställa jeans via nätet då jag gärna vill prova att de sitter bra.)

Kram!

Ps. På torsdagmorgon åker vi till Barcelona. Längtar! Mamma och pappa var här ikväll och åt sushi och då planerade vi lite inför vår weekend. :-)


Första bebiskläderna :-)

Todilo!

Idag har jag köpt vårat första bebisplagg. :-) Det var 50 % rea på Polarn och Pyret och jag kunde bara inte motstå denna fina body...passar både till en tjej och kille... Är så nyfiken!


Blir perfekt i sommar.


Köpte också den här fina väskan på H&M. Blir perfekt som shoppingväska i Barcelona...dit vi åker på torsdag. Ska bli så härligt!



När vi var hemma hos mamma och pappa i julas så tog mamma fram de här fina barnörngotten som nu pryder vår säng med sina söta spetskanter. Precis vad jag ville ha! 
G. A. som är broderat på kudden är mammas initialer, så fint. Varför görs inte sådant fint handhantverk lika ofta idag? Kanske måste lära mig att brodera så att vårat barn får lika fint örngott.



Tjingeling så länge!


God fortsättning!

Hej hopp!

Hoppas 2011 har startat bra och att ni hade en lika underbar och rolig nyårsafton som vi. Vi började med korvgrillning i Fjällnora i solen och sedan på kvällen åt vi trerättersmiddag och spelade spel. En underbar kväll som inte slutade förrän vid halv tre...Behöver kanske inte tillägga att vi idag bara har legat i soffan och slappat. :-)


Provade många klänningar som hängde i garderoben innan jag äntligen hittade en som passade min nya "kropp". Hade den på nyår för tre år sedan men den fick duga i år igen. Inte alls kul när man inte kan använda alla sina kläder som hänger i graderoben :-( Bara att stå ut i 4 månader...


Hade gjort en islykta till balkongen

Fick idén från Ernst julbok. Ställde ut en skurhink med vatten och lät frysa i ca 1/2 dygn innan jag knackade hål i mitten och hällde ut vattnet som inte fryst.


Vår nyårsmeny

Snittar till drinken


Rökt laxknäcke med senapssås
(ca 8 personer)
100 g rökt lax
1 charlottenlök
1 dl crème fraiche
Salt
20 små knäckebröd

Senapssås:
1 msk söt senap, t ex Västervikssenap
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger

Dela laxen i små bitar, blanda den med den finhackade löken samt crème fraiche och salt-
Senapssås: Blanda alla ingredienser.


Smaskiga tunnbrödsrullar
10 gröna oliver utan kärnor
10 svarta oliver utan kärnor
250 g- 400 g färskost med vitlökssmak
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4- 5 tunnbrödsark
16 skivor parmaskinka (eller kalkon)
100 g rucolasallad
 
Hacka oliverna. Blanda osten med oliver och smaka av med salt och peppar. Bred tunnbröden med ostkrämen. Lägg på parmaskinka och rucolasallad. Rulla ihop och förvara rullarna inlindade i plastfolie i kylskåpet till servering. Skärm i portionsbitar.


Förrätt-
 Gul soppa med pilgrimsmussla (10 små glas)

1 st

gul lök

1 st

vitlöksklyfta

1 st

paprika, gul

1 st

paprika, orange

1 msk

smör

1 dl

vitt torrt vin

6 dl

vatten

2 st

hönsbuljongtärningar

4 st

tomater, gula eller röda

1 dl

mellangrädde

1 tsk

strösocker

2 krm

salt

1 krm

svartpeppar

Garnering: (Vi hade räkor på spett istället för pilgrimsmusslor)

10 st

pilgrimsmusslor

1 msk

smör

0,5 tsk

salt

0,5 krm

svartpeppar

Tillagning
1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.
3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.
4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.
5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.


Huvudrätt- Getostspäckad oxfilé med rösti och lingonsås


Lingonsås (4 personer)
1 1/2 dl rött portvin
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk portvinsgelé
2 dl lätt creme fraiche
1 1/2 dl råa frysta lingon

Koka upp portvinet med grönsaksbuljongtärningen och geléet. Koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. Tillsätt creme fraiche och ge såsen ytterligare ett uppkok. Lägg lingonen i en matberedare och kör tills de blir finfördelade. Slå den heta såsen under pågående körning i matberedaren och kör ytterligare någon minut. Häll tillbaka såsen i kastrullen för slutlig upphettning samt smaka av med salt. 


Efterrätt- Semifreddo med kolanötter (8 - 10 portioner)


Semifreddo:

1 dl

vatten

0,5 dl

earl grey, teblad

1 tsk

kanel

1,5 dl

socker

9 st

äggulor

4,5 dl

grädde

1 Koka upp vatten. Lägg i teblad och låt dra 4–5 minuter. Sila av teet, pressa det gärna för att få ut all vätska.
2 Blanda ner socker och kanel i tedrycken.
3 Vispa ner teblandningen i äggulorna och vispa tills det blir ljust och luftigt.
4 Vispa grädden och vänd ner i äggvispet till en slät blandning.
5 Häll upp i en form eller i portionsglas.
6 Ställ i frys tills semifreddon stelnat. Servera med kolanötter (se recept nedan).


Kolanötter:

1,5 dl

socker

4 dl

grädde

1 krm

salt

2 tsk

smör

150 g

blandade nötter, rostade

1 Värm grädden till kokpunkten.
2 Smält socker i en kastrull och låt det värmas tills det blir en gyllene karamell.
3 Slå grädden över karamellen. Det kommer koka häftigt. Låt koka ihop till en sås.
4 Tillsätt smör och salt. Rör ner nötterna.
5 Ringla såsen över semifreddon precis innan servering.

Kram!


RSS 2.0