Fina bilder på vår lilla prins


Sover gott på pappas axel...

...och i Krilles famn. :-)



Mamma & son sover medan pappa tittar på Champions league final.


Provar babysittern som vi köpte i lördags, vet dock inte om det är någon favorit än. :-)


nybadad


Min favoritbild just nu.

Hoppas ni får en bra dag! Kram!

En vecka sedan sist :-(

Hej på er alla!

Jag vet, det var alldeles för länge sedan mitt senaste inlägg här på bloggen. Det har gått en hel vecka, inte bra! Veckan gick så fort... och jag har en känsla att nästa vecka kommer att gå lika fort då jag har en massa roligt inplanerat. :-)

Nästa vecka, fullbokad som ni ser...
måndag:
Jag ska träffa en försäkringsgubbe (kanske inte jättekul visserligen *haha*) och åka till Bålsta på återträff med mina förra nior. Det ska bli så kul att träffa alla och höra hur det går för dem. Håll tummarna för att min och Melkers bilresa går bra.

tisdag: Shoppa klänning med mamma, ska nämligen på bröllop den 11 juni och har ingenting att ha på mig. Mina klänningar passar inte just nu och inte går de att amma i heller. Känns som att jag och mammsen har en tuff uppgift framför oss... Någon som har något tips på var jag kan hitta en outfit?

onsdag: Min och Melkers första träff med föräldragruppen. Hoppas det är några vettiga och roliga mammor som vi i framtiden kan hänga och dricka latte med. :-) På kvällen kommer Julia och Anti på middag.

torsdag: Inget inplanerat...kanske behöver vila då? *hihi*

fredag: Ska till Jessica och fixa mina naglar, vilket verkligen behövs, de ser hemsk ut nu. :-( Längtar!

lördag: Åker till Enköping där vi blir hela helgen, skönt med lite hjälp av mormor och morfar. Melker får också träffa sin morbror och moster för första gången. Ska bli så kul att träffa brorsan. På eftermiddagen ska vi på studentuppvaktning..

söndag: Fika med Henkan.


Veckan som gått
måndag, tisdag: sjuk
och hängig, inte kul!

onsdag: Var på vårdcentralen för att lämna nytt urinprov då jag i måndags fick feber igen och trodde att jag hade fått tillbaka min urinvägsinfektion, vilket jag som tur var inte hade. Efteråt åkte jag och Melker till Bålsta och hälsade på mina gamla elever och kollegor. Melker sov igenom sin första konferens. :-) 

Melker fick en jättefin bok av Karin och Lena och par söta tofflor av Kicki och Maria.




torsdag: Rea och frukost på Lindex med Lina kl 8.30... Jag gick upp kl 06.00 för att hinna dit i tid, galet!

Köpte den här söta dressen till Melker...


...och de här två linnena till mig själv




Två andra toppar som jag köpt den senaste tiden.





fredag: Lunch med Lina och Soffan, BVC och sedan middag med Emma och Krille
som kom hit från Örebro på motorcykel.

Present från Soffan & Simon


Present från Emma & Krille





Söndag och morsdag :-)


I paketet låg den här fina sommarklänningen från MQ



Har planterat den här fina blomlådan idag



Så här har Melker sovit i 2 timmar idag men nu vaknade han just så nu är det dags att ge honom lite mat. :-)


Kram!


Underbar dag :-)

Hejsan!

Idag har vi haft en underbar familjemysdag. Vi har njutit av det fina vädret med jordgubbar och kaffelatte i stadsparken och tagit en långpromenad. Melker har haft en toppendag och varit sååå snäll! :-) Nu myser vi framför tv:n och ser Mästernas mästare. Riktigt familjemys!




Så här somnade Melker imorse efter frukosten... *haha*


I fredags hade Melker en mindre bra dag. Han skrek precis hela dagen, gick inte att lägga ner honom en enda sekund. Ända gången Melker var någorlunda nöjd var när vi badade honom. Natten till lördag tillbringade Melker sovandes på mitt bröst då han inte ville sova själv mellan mig och Erik. Om jag sov bra? Inte det minsta... ;-/


 

Igår var Kattis och Anti & Julia på sushilunch.

Kattis & Melker, som sover gott.


Melker fick en fin badhandduk, Lexington, av Kattis och ett par converseskor av Anti & Julia. Converseskor passar perfekt i denna conversefamilj, det lär dock dröja innan Melker har lika många par som hans mamma och pappa. *haha*


Så söta!


Present till Melker från Eriks jobb



Ytterligare en present av familjen Törnqvist/Granberg. Var så mysigt att få träffa Lotta även om det blev en alldeles för kort stund... men snart kommer hon på besök igen. :-) Vi längtar!!!



Nya pyjamaser. Melker växer så det knakar och har redan vuxit ur kläderna i storlek 50. Nu passar storlek 56 perfekt men när vi köper nytt så är det 62 som gäller.
 


Imorgon ska jag och Melker på återbesök hos tandläkaren för att titta på hur det ser ut efter att han drog ut sina tänder förra veckan. Hoppas det går bra.

Kramar från oss till Er!

Utdragna tänder och urinvägsinfektion

Hej på er alla!

Idag har mamma/mormor varit på besök och myst med oss. Hon kom med lunch vilket var mycket uppskattat. :-) Tusen tack älskade mamma! Erik började nämligen att jobba idag så vi har varit ensamma för första gången. Var lite nervös men det har gått galant. :-)



I lördags kände vi på Melkers tänder då jag tyckte att de vickade då han skrek. Tänderna var jättelösa och vi blev oroliga för att de skulle lossna och Melker skulle sätta dem i halsen. Eftersom en remiss från Ackis hade skickats så fick vi en tid hos barnspecialisttandläkaren redan på tisdagsförmiddagen. Tandläkaren blev chockad över hur löst tänderna satt och undrade om det var okej för oss att han drog ut tänderna på en gång. Sagt och gjort 10 minuter senare var tänderna borta och nu ligger det två små, små tänder i en liten ask här hemma. :-) Gissa om det gjorde ont i mitt hjärta när jag låg där och höll i Melker medan tandläkaren tog tången och drog. Tänderna hade dock inga rötter så de var lätta att dra ut. Melker blev nog mest chockad, skrek som aldrig förr i ca en halvtimme men somnade sedan på mitt bröst och sov i 4 h :-( ... Lillplutten!

Igår var det min tur att besöka läkare då jag hade feber i tisdags och kände mig yr och hade huvudvärk. Efter urinprov och besök på gynakuten för vidare undersökning så konstaterade läkaren att det antagligen var urinvägsinfektion vilket man kan få efter en förlossning. Nu har jag fått antibiotika och känner mig redan mycket bättre.




Idag var vi BVC och Melker växer så att det knakar. Han är nu 54,5 cm lång och väger 4200 g vilket innebär att han på knappt två veckor växt 4,5 cm och gått upp 270 g. Det ni! Börjar bli en stor kille nu. :)

Har shoppat lite nya kläder till Mleker idag



Glömde tyvärr att köpa nya strumpor till honom vilket han verkligen behöver då han redan växt ur sina strumpor. Kommer få sin fars storlek på fötter, dvs 45- 46...

Imorgon kommer mina gamla träningskompisar på fika och på lördag ska vi äta lunch med några kompisar, fullt ös :-)

Kram på er Alla och har ni vägarna förbi är det bara att komma på fika!

Hela släkten Åkerling var på besök igår

Hej!

Igår hade vi släkten Åkerling här på fika så nu har Melker fått träffa sina kusiner.:-)

Melker tackar för de fina presenterna.



Just nu ligger Melker och sussar gott på sitt nya fårskinn som han fick av farmor och farfar igår. :-)

Vi fick också fina liljekonvaljer som doftar underbart här hemma.



Gårdagens Melkeroutfit... (Byxor och body är present från min faster och farbror. Tusen tack Pia & Per!)


...och gårdagens mammaoutfit

På förmiddagen har farmor och farfar varit här och myst med Melker. Farfar tittade också på vår hallvägg som vi ska göra om. Vi har tänkt att sätta upp vågräta, ohyvlade vita plankor längs hela väggen. Jag har länge funderat på om vi ska tapetsera eller göra en plankvägg och nu har jag äntligen bestämt mig. Det blev så bra när Bernt gjorde vår sänggavel, i samma stil. Tur att jag har en sådan händig svärfar. :-)

 
Här är sänggaveln med vita ohyvlade plankor som svärfar gjort.

 
Nu kommer snart BVC på hembesök så ska försöka få i mig lite lunch innan. Gäller att passa på innan det är dags att amma igen. :-)

Kramis!

Jag vill ha nya kläder

Hej!

Igår var Lina och Jens här på middag, alltid lika trevligt. Melker visade sig från sin bästa sida och sade inte ett knyst. Våra vänner måste tro att han aldrig skriker. *haha* Det gör han, även om det inte är speciellt ofta. Blev en hel del bebissnack och vi längtar sååå tills Melkers lekkamrat kommer.

Melker fick de här fina presenterna igår.


...och de här fina byxorna som han har på sig idag. Tack Lina & Jens!



Kunde inte motså den här fina mobilen till barnvagnen och speldosan från Syster Lycklig. Köpte också en filt till barnvagnen på Himlas outlet, 199 kr istället för 499 kr som den kostar i butik. Som hittat!







Nu för tiden består min garderob av endast ett fåtal plagg som jag kan ha. Kan fortfarande bara ha mina mammabyxor och upptil är det inte mycket som jag får igen eller kan amma i. Köpte i alla fall dessa toppar då vi var i Gränby i veckan.






Längtar till när jag och mamma ska ha en shoppingdag. :-) Får dock vänta lite till så att fler kilon hinner försvinna, har en HEL DEL kilon kvar, närmare bestämt 15 stycken :-(. Totalt gick jag upp 25 kg under graviditeten. När vi kom hem från BB hade jag bara gått ner 7 kg dvs Melkers vikt + moderkaka och fostervatten... Tror ni det var deprimerande? Japp! Svullnaden i ansiktet och fötterna har försvunnit men fortfarande är mina händer svullna och jag har dålig känsel i fingertopparna. Vigselringen får jag precis på på lillfingret. Undrar hur lång tid det tar innan all vätska försvunnit? Enligt min barnmorska skulle det gå fort men det tycker jag då inte att det gjort. Jaja, 15 kg SKA bort på ett eller annat sätt...

Kramis!
Sara och Melker


Melker tackar för alla fina presenter :-)

Hej!

Nu börjar vi få in lite rutiner här hemma och samarbetet mellan mor & son fungerar bra. Vi är ett bra matteam. :-) Måste också berömma pappa Erik som gör ett fantastiskt jobb här hemma både med mor, son och hushåll. Han är fantastisk!... men det visste jag redan då jag gifte mig med honom. :-)


Världens bästa pappa!!!


Melker är så otroligt snäll, sover, sover och sover, äter och äter och bajsar, bajsar, bajsar, bajsar... *haha* Tror han håller på att försöka slå världsrekord i antal bajsblöjor/dygn. Skriker han i 10 minuter får jag nästintill panik då han annars är så tyst och knappt säger ett pip.









Melker har fått en massa fina presenter som han TACKAR, bugar och bockar för!

från Signe


från mormor & morfar


från fam. Lagerqvist


från familjen Grandell

Återigen Tusen Tack för alla fina presenter och alla fina sms!


Kunde inte motstå dessa fina hängselshorts. *hihi*

Idag är vårat mål att ta oss ut på en promenad och inhandla amningslinnen. :-) Är inga större projekt som hinns med nu för tiden, men det är underbart! Älskar detta, älskar min lilla prins!


Kram på er !


Nu fungerar det att ladda upp bilder :-)


Melker, 50 cm och 3930 g












Kram och hej!

Äntligen har Melker har anlänt till världen

Hej på er alla!

Nu har vår prins äntligen kommit till den stora vida världen. Natten till i onsdags, den 5 maj, fick jag värkar vid kl 01. Vid 6-7 tiden på morgonen var värkarna ganska täta, ca 4 min mellan, och vi ringde till förlossningen som ville att vi skulle vänta hemma tills dess att det var 3 värkar på ca tio minuter. Vi väntade men tyvärr blev det längre tid mellan värkarna och vid lunch var det hela 15- 20 minuter mellan. Då var jag rätt trött och började ge upp hoppet om att någon bebis skulle komma.

Kl 16 ringde Erik för tredje gången till förlossningen och frågade om det fanns något vi kunde göra för att sätta igång värkarbetet då jag började bli riktigt trött, hade inte sovit mer än ca 2 h sedan tisdag natt. Barnmorskan bad oss återigen att vänta. Vi skulle höra av oss igen kl 19 för att sedan komma in för en bedömning om de skulle ge mig värkstimulerande eller sömnpiller för att jag inte skulle vara så trött. Fram till kl 19 skulle jag ta två alvedon och försöka sova...som om två alvedon skulle hjälpa mot värkarna...vilken lögn. Ett glas vatten hade hjälpt lika mycket.

Klockan blev 18.45 och slemproppen gick helt plötsligt vilket gjorde att mina värkar satta igång på riktigt igen. Resan till förlossningen var en pina! Vägen är inte lång men på den korta sträckan lyckades jag få tre värkar i bilen och resan kändes som en evighet. Då vi kom in till förlossningen kl 20 var jag öppen nästan 5 cm. Tiden innan jag fick komma in till rummet och få lustgas var den värsta under hela förlossningen, fy för! Väl inne på vårat rum fick vi träffa vår barnmorska Anneli och underkösterska Sara som precis hade gått på nattpasset. De var fantastiska!!!

Jag fick börja med lustgas men tyckte inte att den hjälpte, vilket den säkert gjorde men jag inte tyckte just då. (Krävs ju också en hel del teknik för att lustgasen ska hjälpa.) Om inte att annat så var lustgasen toppen då jag fick något att koncentrera mig på under värkarna. Senare fick jag också akupunktur, i huvudet och i ryggslutet, och värmekuddar runt mage och rygg för att lättare kunna slappna av mellan värkarna. Både akupunkturen och värmekuddarna var för mig fantastiska och hjälpte enormt mycket. 

Kl 00:13 den 6 maj föddes Melker som superman, han kom nämligen ut med en hand först... Inte nog med denna supermanentré han föddes dessutom med två tänder i  underkäken (precis som sin far). Imorgon ska vi få en remiss till en specialist för att se om tänderna ska dras ut eller inte.

Tror knappast jag behöver skriva hur lyckliga och stolta förlädrar vi är till den lilla, söta guldklimpen. :-)

tyvärr kan jag inte ladda upp bilder på bloggen just nu men jag gör ett nytt försök imorgon. Till er som inte sett någon bild på Mleker s finns han på webbisar på akademiskas hemsida, www.akademiska.se.

Kram, kram!

 

När kommer bebisen? Längtar såååå!!!

Imorgon är det 1 vecka efter beräknat förlossningsdatum. Varje kväll när jag och älsklingen säger god natt till varandra så hoppas vi att det ska komma en bebis under natten men varje morgon vaknar vi och ingenting har hänt. :-( Börjar tro att det inte är någon i magen, känns som att det inte kommer komma något barn...

När jag var på stan idag så var det två butiksbiträden i olika affärer som kommenterade min "gulliga lilla mage" och undrade hur lång tid jag har kvar till förlossning. Inte alls roligt att då säga att man går på övertid och jag känner då inte alls att magen varken är gullig eller liten längre...

Idag har jag fördrivit tiden med att få fina naglar hos gulliga Jessica och gjort klart bröllopsalbumet.


Några bilder från albumet, är jag inte duktig för att vara nybörjare?



























framsidan



Dagens Sara





Den här fina "blusen" i spets köpte jag häromdagen på MQ. Blir fin i sommar med ett amningslinne under. :-)



Imorgon ska det städas :-)... som sagt, gör allt för att få tiden och dagarna att gå. *haha* Kanske även ska gå på bio med älsklingen imorgon kväll, kan ju dröja ett tag till nästa gång. :-)

Hej svejs!

Går på övertid, + 4 dagar :-(, fördriver tiden med scrapbooking :-)

Jaha, inte idag heller blev det någon bebis. :-( Nu har jag gått 4 dagar över beräknat förlossningsdatum. Var hos barnmorskan idag och om det inte kommit någon knodd den 12:e så bokar man in en tid för igångsättning... Han/hon måste väl åndå komma innan dess, eller? Hoppas, hoppas, hoppas!


Idag har jag börjat med vårat bröllopsalbum.




Finns så mycket roligt och fint att köpa... går att göra av med hur mycket pengar som helst!




Dessa sidor har jag gjort idag























... fortsättning följer imorgon.


All kärlek till Er mina vänner!

RSS 2.0