Bloggsemester

Hej, hej, hej!

Ser att ni läsare är tappra med att kolla bloggen även om inga nya inlägg har skrivits på över två veckor... Jag har haft bloggsemester. Tyvärr så har jag 2 riktigt tuffa veckor framför mig. I veckan som kommer ska jag förutom att hinna rätta 2 klassers matteprov, skriva 96 omdömen och ha 8 utvecklingssamtal även hinna med att ha tjejfika här hemma på tisdag, fika och träffa liten bebis på fredag samt äta skaldjursbuffé med fina vänner på lördag. Men de sista grejerna går helt och hållet på nöjeskontot :-).

De senaste två veckorna har jag inte gjort mycket förutom att jobba, jobba, jobba, sova, sova, sova... och ätit middag med mor och far samt Eriks bröder + familjer. När jag kommit hem från jobbet har det varit raka spåret till soffan och sedan sängen för att sova kl 20. Är sååååååååååå trött! Har inte tränat en endast gång sedan E18 loppet för tre veckor sedan vilket jag tror bidrar till lite av tröttheten. Den här veckan ska jag dock försöka hinna träna tre gånger. Måste nog träna för att orka den kommande veckan.

Här är lite bilder från veckorna som gått

De här fina "förvaringsboxarna" fick jag av mamma och pappa när de var här på middag förra lördagen. Älskar mina underbara föräldrar, de är guld värda!




Förra söndagen var Henrik här på fika. :-)
Till tjejfikat på tisdag har jag idag bakat hallongrottor.



Söta marmeladburkar från Italien.


Har köpt en ny höstjacka från Odd Molly och sjal från H&M. Längtar till att få börja använda den.




När mamma och pappa var här på middag gjorde vi en jättegod och lite annorlunda äppelpaj. Här kommer receptet.

Äppelsmulpaj med sötmandel, ingefära, kanel och yoghurtsås (ca 6 pers)
Pajdeg

100 g smör
2 dl sötmandel
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1, 5 dl strösocker
1 krm salt

Fyllning
5 äpplen
50 g ingefära
1 msk smör
2 msk strösocker
1 tsk kanel

Yoghurtsås
4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker

1. Deg: Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i mindre kuber. Grovhacka mandeln. Blanda samman alla ingredienserna till degen med fingertopparna.
2. Fyllning: Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (bli brunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning 4–5 min. Tillsätt kanel.
3. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över äpplena.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
5. Yoghurtsås: Smaksätt yoghurten med vanilj- och strösocker.
6. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.
Lycka till!

Världens största kram till er Alla!!!





Nya tavlor

Idag vet jag inte var ifrån jag fått min energi...för frisk är jag då inte. Har fått världens rethosta. ;-/

Kom hem från jobbet tidigt, började med att putsa alla fönster och sedan gick jag på städningen och tvätten. Min älskade man hjälpte så klart till. :-) När städningen och tvätten var klar satt jag mig och gjorde två ordspråkstavlor till...blev riktigt nöjd. Det syns att jag inte är så van vid att trycka på canvas men vad gör det? Är bara charmigt tycker jag.

Här är tavlorna som jag gjorde idag






Vet ni...Jag och Erik satt på balkongen och åt middag idag. Är det inte fantastiskt? 9 september och middag ute i kortärmat klockan halv sju, underbart! Vi NJÖT!

I helgen blir det Enköping för hela slanten.

Kram och hej!

Nästan frisk :-)

Hej hopp!

Idag känner jag mig mycket bättre och har jobbat för första gången den här veckan... Känns som måndag men är redan onsdag...och det är ju aldrig fel. :-)

Idag har jag gjort min första canvastavla...är ganska nöjd. Blev bra förutom s:et på älskas och e:et på vackraste, som blev riktigt fula! Tanken var att jag skulle göra alla tre tavlor idag men lyckads förstöra de andra två så imorgon blir det till att köpa nya.

Här är resultatet




På lördag ska vi springa E18 loppet som är ett invigningslopp av nya E18 mellan Enköping och Sagån. Får se hur det går nu när jag varit sjuk, var otränad redan innan... ;-/

Kram, kram!

Ps. Tack Soffans föräldrar för presentkortet på Fullerö...längtar till att få använda det. :-)

sjuk :-(

Hejsan!

Jag är sjuk och har varit hemma från jobbet idag... :-( Ska dock försöka jobba imorgon, har ingen feber längre och känner mig piggare. Vi skulle på middag hos Jenny och Staffan igår men eftersom jag hade feber var vi tvugna att ställa in...Jenny lovade dock att inbjudan står kvar till dess att jag mår bättre igen, jippi!

I helgen var vi i Örebro. Jättemysig helg även om jag fick feber på söndagen. I lördags gjorde vi sta'n och shoppade lite. Jag besökt bland annat min favvoaffär CE som säljer inredning i vitt, vitt och ännu mera vitt. Får så mycket inspiration när jag är där och nu vill jag flytta till en större lägenhet så att jag får fler rum att inreda. Här är lite bilder från butiken.












I helgen köpte jag canvastavlor och saker för att kunna trycka ordspråk så nu ska jag försöka göra egna tavlor med text. Visar resultatet när tavlorna är klara. Här är några av inspirationskällorna.





Köpte nya höstskor i svart mocka från Clark´s, vilka jag invigde på kvällen. :-)

Njöt av en underbar lunch ute i solen.




Kvällen tillbringade vi med Emma och Krille. Vi var och åt på en italiensk restaurang med fantastisk mat. Jag åt spenatfylld ravioli med gorgonzolasås och vitlöksbröd...den smälte i munnen och var himmelskt god. Efteråt gick vi hem till Emma och Krille och åt efterrätt och en massa godis, fast vi redan var proppmätta. Vi har alltid lika trevligt och roligt med Emma och Krille. Tråkigt att de inte bor i Uppsala så att vi kan umgås oftare. Tusen tack för en trevlig kväll!

Kramar från en snorig Sara!


RSS 2.0