Sportlovet slut :-(

Hejsan!

Sportlovet är redan slut :-(. Har haft en toppenvecka i Grövelsjön, åkte lite längdskidor och myste med familjen, underbart!


Mys framför brasan.




Träffade Jenny och Staffan i Idre i torsdags. Hade en heldag tillsammans, åt lunch och fikade. Jättemysigt!


Fick fina vantar av mamma, en förtidig födelsedagspresent. :-)



Idag har jag och Lina haft en heldag tillsammans. Började dagen med frukost här hemma och samtidigt som vi följde våra män, via nätet, som åkte Öppet spår. De var såååå duktigt och vi är sååå stolta över dem! :-) (Soffan, du är också GRYM!!! Bra jobbat tjejen, det trodde jag aldrig att du skulle fixa då vi åkte skidor i Hudik för 2 år sedan. Vilken fighter du är!)


Det blev en riktigt brakfrukost, vi åt inte "lunch" förrän vid 15.30.




Jag och Lina har också hunnit med att shoppa en hel del. :-) Massvis med bebiskläder blev det. Nu tittar vi på Solsidan, perfekt avslutning på vår dag. :-)


Har hämtat kläder som vi beställt från Babyshop.










Nya mammabyxor och sjal från H&M.



Förutom bebiskläder så hämtade jag vårat paket från Ellos med det här prickiga påslakansetet från Ellos, endast 249 kr. Som hittat! Kudde från Hemtex.



Tog också en tur till Fullerö och shoppade en ny fin burk från Green Gate. Krukorna är loppisfynd från Trosa där vi firade midsommar förra året. 





Nu har jag bara 7 veckor kvar att jobba sedan går jag på mammaledighet i 15 månader :-)
Kram och hej!

Bebiskläder och en svullen Sara :-)

Hej hopp!

Hoppas ni alla mår bra. Själv njuter jag av att ha sportlov och att vara ledig. I helgen har jag inte gjort annat än att sova. I lördags sov jag först 2 h på fm och sedan 2 h på em. Trots det så lyckades jag inte  hålla mig vaken längre än till kl 20. :-( Sov 11 h igår natt och sedan samma visa som i lördags 2 h på fm och 2 h på em. Idag känner jag mig i alla fall mycket piggare och har nu lyckats hålla mig vaken ända sedan imorse. *hihi*

Idag har vi varit hos barnmorskan och magen växer som den ska. Den är nu 30 cm om det säger er något, säger inte mig så mycket mer än att de mäter från livmoderns övre kant till blygdbenet. Kurvan såg i alla fall bra ut och barnmorskan trodde att barnet hade fixerat sig. Jag berättade om mina svullna händer (dock inte det enda som är svullet på min kropp) och att de domnar bort hela tiden så redan nu i eftermiddag ska jag till rehab och kolla ut skenor. Barnmorskan såg att jag har samlat på mig mycket vätska och när hon tryckte på min mage blev det en grop som stannade kvar... Känns skönt att kunna skylla några gravidkilon på vätska. *haha*

Igår beställde vi lite bebiskläder på nätet, så kul och spännande! Har ni några tips på sidor där det finns fina bebiskläder så skriv gärna. Tycker det är ganska svårt att hitta fina kläder utan en massa fula gubbar. När man dessutom inte vet om det blir en kille eller tjej blir det ännu svårare. Finns sååååååååå mycket fint och sött för tjejer men inte ens i närheten av lika mycket till killar. ;-(

Här är de kläder vi köpt och fått hem än så länge.

så sött!


färgglad pyjamas från Lindex


Kunde inte låta bli den här klänningen från MQ. Kan användas nu och går att amma i i sommar, perfekt! Hittade också en jättefin beige vårjacka i parkasmodell på MQ men så svårt att veta vilken storlek jag ska ha. Vet heller inte när den lilla har tänkt att titta ut. Kommer bebisen i mitten på maj så är ju nästan vårjackstiden förbi.


Nu ska jag packa lite...Tjingeling på er!

Ps. Igår var det rekord med 46 besökare på bloggen :-) Blir så glad!

När tror ni bebisen kommer!

Bebisen är beräknad till den 28/4 men när tror ni att den gör entré? Tror ni det blir en kille eller tjej? Skriv din gissning så ha vi en liten tävling här på bloggen. :-)


Bilder från i fredags då vi var på middag hemma hos Anti och Julia. Åt fantastisk mat och hade det jättetrevligt. Tusen tack Anti och Julia!



Igår sov jag nästa hela dagen, reste mig knappt från soffan. Har varit en hektisk vecka med inte en enda lugn kväll vilket igår tog ut sin rätt. Var helt färdig! Börjar dessutom få ont lite här och var...inge vidare :-( Förstår inte hur jag ska orka jobba sju veckor till efter den här veckans sportlov, men, men det visar sig...

Något roligt som hände igår var att Erik hittade fjärrkontrollen till tv:n. Den låg i soffan trots allt, så  som jag har letat...inte tilräckligt tydligen. Var ju kul att Erik kunde hitta något för en gångs skull ;-). Han brukar annars tro att saker och ting hoppar fram. *haha*

Kram på er!


vecka 30... Det närmar sig med stormsteg!

Bebisen
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Känns som de här 30 veckorna har gått hur fort som helst...kanske beror på att vi räknade fel på en månad, fick liksom 4 veckor på köpet. :-) Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Sååå häftigt! 

Du
Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka. Vill inte gå upp mer nu, det räcker! Bara tanken på att jag sedan ska gå ner alla kilon får mig att börja gråta.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Check! Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt. Som en strandad säl *haha* 



Veckan som varit
Veckorna går så fort och innan man vet ordet av är det fredag och helg. :-) Har inte gjort något speciellt i veckan förutom att jag i måndags var på step- up, så kul och underbat att träna igen. Ska på samma pass idag och imorgon, jippi! Hoppas kroppen orkar träna två dagar i rad, men det visar sig snart.

Erik är i Malmö hela helgen så jag har varit ensam hemma. :-( Saknar honom jättemycket men det är samtidigt ganska mysigt att vara ensam hemma tycker jag, bara det inte är allt för ofta eller allt för länge. Igår hade jag och Lina en heldag tillsammans...börjad med lunch och shopping och sedan lagade vi jättegod pasta här hemma och svullade med semlor och godis...Därav step-up idag *haha*. Världens mysigaste tjejlördag! Det var länge sedan vi hade en heldag tillsammans men fler lär det bli då vi ska vara mammalediga över ett år tillsammans. :-)

Köpte den här fina mammablusen på H&M. Gäller att passa på när man hittar något för det finns då inte mycket snyggt för gravida, det kan jag lova.



Här är pastan vi gjorde, supergod, enkel och går snabbt att göra. Ni måste prova!


3 personer

1 paket färsk pasta
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 paket saffran
ca 3 dl matlagningsgrädde
3- 4 dl riven parmesanost
1 kruka färsk persilja
salt
peppar

Gör så här
1. Klipp bacon i mindre bitar och stek tills den fått fin färg. Lägg sedan på hushållspapper.
2. Stek de finskurna vitlöksklyftorna i olja och resten av stekfettet från baconet.
3. Häll i matlagningsgrädd, parmesansost och saffran. Krydda efter egen smak med salt och peppar.
4. Koka pastan och blanda med bacon och sås. Klipp över persiljan och servera genast.


Åt semlor från Maxis egna konditori, supergoda! Toppar min lista på godast "köpsemlor", och då har jag ätit ganska många i år :-) Älskar när det är massvis med grädde! (Nu kanske ni förstår min viktpanik, haha)



Kommande vecka = fullspäckad med roliga saker :-)
Mån:
step- up och ut och äta med älsklingen och fira alla hjärtans dag :-) MYSPYS!
Tis:
tjejfika hos Mia
Ons: städning och förbereda mat inför torsdagens middagsgäster
Tors: middag här hemma med boxbrudarna (mina gamla träningskompisar från Nautilus)
Fre: bortbjudna på middag till Anti och Julia

Sedan är det sportlov och då ska jag bara njuta av att vara ledig. Vi åker till fjällen, Grövelsjön, tis- lör, och det ska bli så underbart att få andas fjälluft och få åka längdskidor. Har inte åkt sedan idrottsutbildningen då jag och Erik träffades så det kan gå hur som helst. *haha* Erik ska ha träningsläger inför Öppet spår som är om två veckor. Han är så duktig min man! :-)


Har hjärttema här hemma eftersom det är Alla hjärtans dag imorgon :-). Så här ser det ut nu här hemma. 











Älskar de här fina mateusfaten som vi fick i bröllopspresent.


Även om det är långt ifrån vår ute så gör dessa pärlhyacinter att våren känns lite närmare.


Kommer ni ihåg förra året då jag fick det här kortet av Erik på Alla hjärtans dag?

Snacka om att jag blev grundlurad... Trodde vi skulle åka på en romatisk trip till Stockholm...


...inte då, det var min möhhippa!


Njut av veckan! Kramis!

Ps. Jag lyckades igår städa bort vår kontroll till tv:n.
Har letat precis överallt, i, under och på soffan, garderober, kylskåp...över allt men den finns bara inte! Börjar tro att jag lyckats slänga ut den med soporna ;-/. När man blir gravid så händer det uppenbarligen något med minnet. Jag glömmer saker hela tiden och gör en massa konstiga saker, som att städa bort fjärrkontrollen. För två veckor sedan skulle jag ta med matlåda till Jenny från vår lunchrestaurang. Skrev upp en komihåglapp och satte på datorn, packade ihop datorn och gick sedan till restaurangen. Kom så klart tillbaka till skolan utan matlåda. Reagerade inte ens på att jag glömt matlådan när jag såg Jenny. Har minne som en guldfisk nu för tiden! Jenny stackaren fick äta frukt och smörgåsar till lunch...hade så dåligt samvete. :-( Kommer nog inte få förtroendet att hämta matlåda igen. *skamsen* 



Vecka 29

Tjo ho!

I måndags tränade jag för första gången sedan veckan innan jul. Var på step-up och det gick hur bra som helst, fick inte det minsta ont så imorgon är det dags för samma pass igen. :-) Längtar!



Vecka 29
Bebisen
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Mamman
Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Jo tack...eller snarar 12 kg i mitt fall ;-/. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Idag tog jag och älsklingen en underbar promenad i solen. Njöt!


I fredags köpte jag rosor till mig själv, tyckte jag var värd det. :-)



Mina flaskor/loppisfynd blev fina vaser.




I helgen har vi bakat dubbelsats av både tunnbröd och kanelbullar så nu är frysen proppfull... :-) Tänkte ta med lite bullar till jobbet imorgon, kan behövas lite gott fika till den pedagogisk konferens vi har på eftermiddagen.

Inget slår Leilas kanelbullar! Hoppas mina kollegor tycker detsamma :-)


Lyckades baka med hela ansiktet :-)


Såååå gott tunnbröd! Ni måste prova!

Ingredienser
5
5 dl filmjölk
1.5 dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrö
2 tsk hel anis
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Gör så här
1.
Blanda filmjölk och sirap.
2. Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel. Jag brukar ha i en påse brödkryddor istället.
3.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg.
4. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.
5. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på ett brödgaller. Förvara i plastpåse.


Ååå, vad jag längtar till våren och att få sitta på balkongen och dricka kaffe i solen...


...och tänka va mysigt att få gosa med en sådan här liten parvel

Bild på Isak när han endast var någon vecka gammal, första gången jag träffade honom.


Hoppas ni alla får en underbar vecka, själv ska jag börja med mina utvecklingssamtal den här veckan så jag lär få fullt upp. I år börjar vi med elevledda utvecklingssamtal vilket ska bli jättespännande.

Krami på er alla!









RSS 2.0