Valborg i Uppsala

Vår Valborg i bilder


Dagens outfit


Forsränningen


Studenter som lämnat rester av sin champagnefrukost i parken för att istället festa och dansa på Stockholms nation. Vilket ös det var redan kl 12.30... Mycket champagne sprutades! Med andra ord så var det precis som det ska vara på en champagnegalopp. Tänk så mycket roligt man har haft på dessa galopper, det var tider det...




Så här blöt kan man bli på en champagnegalopp, Valborg -06






I år gick det inte lika blött till för vår del... Vi gick och satte oss i slottsbacken istället och hade en mysig picknick med Lina och Jens. När solen gick i moln var dock riktigt kallt så vi gick och fikade innomhus istället. :-)

Har haft en toppendag med mycket mys. Hoppas er dag varit lika underbar.

Kram på er!

Japp, 1 dag över beräknat förlossningsdatum...

Hej på er alla!

Vilken härlig dag jag hade igår, luncha med mamma på balkongen, putsade fönstrena, tvättade och städade. Kanske inte låter så kul men det är sååå skönt att vara sysselsatt och inte bara sitta och vänta. Dessutom är jag jättestolt över att jag lyckades dammsuga under soffan alldeles själv, inte allt för lätt med denna mage. :-) Erik fick dock dammsuga och moppa under sängen för där gick min gräns... *hihi*

När hela lägenehten sken och doftade rent åkte jag och köpte pelargoner, som jag har längtat efter att få köpa rosa pelargoner. Nu är sommaren och värmen nära :-) Imorgon ska jag och Erik ha mysig picknick och fira Valborg, ännu ett tecken på vår och sommar. :-)

Så här ser det ut här hemma nu











För två veckor sedan köpte vi en fotpall till vår fåtölj, blir min amningsplats tror jag.


Idag är det häng i soffan som gäller. Har sovit jättedåligt i natt så är ganska trött idag men vad gör det när de sänder det brittiska bröllopet på tv och jag har en massa nya tidningar att läsa. Igår kväll tog jag och Erik en cykeltur till hans bror som hade en massa tidningar till oss/mig. :-)

*snyft* Å, vad Kate är fin, har svårt att hålla tillbaka tårarna. Tänk när jag och Erik stod vid altaret och blev man och hustru Åkerling... Det var den bästa dag i mitt liv! Kan tänka mig att jag snart skriver om en annan dag som den bästa i mitt liv. :-)








Kram och hej!


Ingen havandeskapsförgiftning

Hej!

Imorse var jag på specialistmödravården för ytterligare undersökning kring om jag har havandeskapsförgiftning eller inte då jag hos barnmorskan igår hade högt blodtryck och protein i urinen. Idag såg dock allt bra ut. Jag hade bra blodtryck och inget protein i urinen. CTG- kurvan såg också bra ut och barnet verkar må prima inne i magen. :-) Idag är beräknat förlossningsdatum men det verkar inte bebisen bry sig om... vänta, vänta... Jag som hade hoppats på att få fira Valborg med en liten söt bebis, men, men.



Kom ut nu!

Nu ska jag snart gå och äta sushi med mamma. :-)

Kram och hej!

Havandeskapsförgiftning?

Hej!
Idag var jag på besök hos barnmorskan igen eftersom jag hade högt blodtryck när jag var där förra veckan. Tyvärr var blodtrycket fortfarande högt och jag fick göra ett urinprov som visade att jag hade lite protein i urinen. :-( Fick en tid till specilistmödravården imorgon kl 9 så då ska de kolla igen för att se om det är havandeskapsförgiftningen, vilket det verkar vara... Min föhoppning är att de i sådant fall sätter igång förlossningen. Hoppas! Ur allting ont kommer någonting gott, är det inte så man säger?

Symtom på havandeskapsförgiftning
Högt blodtryck och äggvita, protein, i urinen är tydliga tecken på havandeskapsförgiftning.

Andra tecken kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt snabb viktökning. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden blir kraftig och inte minskar över natten bör du kontakta din mödravårdscentral.

Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning.

Havandeskapsförgiftning visar sig vanligen under senare hälften av graviditeten. Det är extremt sällsynt före 24 graviditetsveckor och likaså sällsynt när det gått ett par dagar efter förlossningen. Sjukdomen går oftast över inom två veckor efter förlossningen.

Havandeskapsförgiftning utvecklas oftast gradvis under dagar och veckor, men symptomen kan också utvecklas snabbt under loppet av några timmar.

Havandeskapsförgiftning i lindrig form drabbar ungefär 2 procent av alla gravida kvinnor. Vid havandeskapsförgiftning kan moderkakans funktion vara nedsatt. Det kan leda till att näringstillförseln till fostret minskar och att fostret inte växer som det ska.

Vila är en viktig del i behandlingen av havandeskapsförgiftning. Blodtryckssänkande läkemedel kan minska risken för komplikationer. Oftast krävs sjukhusvård med täta kontroller för både mamma och barn.


Dagens gravidoutfit




Kram!


Bilder från påsken

Hej på er kära vänner!

Vilken underbar påsk... fast det inte kom någon bebis med storken ;-(

Vi har varit i Enköping, hemma hos mina föräldrar, hela påsken och bara njutit av god mat, fint väder och mys med familjen.

Här kommer några bilder från vår påsk





Påskpresenter :-) Fick duschcreme och bodybutter från Body shop och presentkort på massage av bror och svägerska i försenad födelsedagspresent. Längtar till att få utnyttja presentkortet, massage är bland det bästa jag vet.


Mammas goda påskbuffé. Mamma lagar helt klart den godaste maten!


Brorsan var stolt över silltårtan som han och Erik gjorde. :-) Själv tycker jag inte om sill så de gjorde en bit utan sill till mig. *hihi*


Jordgubbstiramisu

Ingredienser, 12 personer

2 st

apelsiner, saften (ca 2,5 dl)

0,5 dl

cointreau, apelsinlikör

3 st

ägg

1,25 dl

strösocker

2 dl

vispgrädde

250 g

mascarponeost

300 g

jordgubbar

2 msk

kakao

12 st

jordgubbar

12 st

savoiardikex

Tillagning
1. Blanda samman apelsinsaft och Cointreau. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden.
2. Blanda grädde, äggulor och mascarpone. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med en mixerstav och vänd ner i gräddblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna.
3. Lägg en klick jordgubbskräm i 12 glas. Dela kexen mitt itu och doppa i apelsinsaften. Lägg en halva i varje glas. Fortsätt med en klick kräm, andra doppade halvan av kexet och avsluta med kräm. Låt stå kallt minst 3 timmar.
4. Lägg en remsa bakplåtspapper över halva glaset och pudra över lite kakao. Ta bort papperet. Garnera med en jordgubbe.




I söndags var Henkan och fikade hos oss och då bakade jag denna smaskiga citron- och myntakaka. Jättelätt att göra och supergod. Prova!

Ingredienser, ca 12 bitar
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
1/2 dl hackad pepparmynta

Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 tsk vatten

Garnering
pepparmynta

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda i mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smör- och mjölkblandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
5. Tillsätt citronskalet och den finhackade myntan.
6. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer ca 2 liter.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren. 
8. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten och ringla över kakan. Garnera med myntablad.



Gårdagens outfit, gravid vecka 39 + 5 dagar



Visst är jag fin i håret?! Var hos Linus och fixade den hemska utväxten igår, blev jättenöjd. Känns skönt att i alla fall få känna sig snygg i håret då jag just nu mest känner mig stor och svälld. :-(




Mina nya örhängen från Indiska



Idag blir det ytterligare ett besök hos barnmorskan...SUCK! Ska också köpa saker till fotoalbum då jag tänkt gör ett scrapbookalbum från vårat bröllop och smekmånad. Har framkallat 200 bilder som just nu bara ligger så lite pyssel blir perfekt att fördriva tiden med...

Kram och hej!


Vecka 40

 

Jaha, blev ett till blogginlägg utan bebis :-(...och fler kommer det nog "tyvärr" hinna bli.


Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. *asgarv*

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande?
(OM DET GÖR?!!!) Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. (En massa påskägg ska då ätas :-)) Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappan
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! (Är väl klar som sjutton att pappan klarar av en förlossning, är ju inte han som är huvudpersonen direkt. )


Här är era gissningar om när bebisen kommer. Jag hoppas att Lindas gissning slår in för i sådant fall ska det titta ut en kille idag :-)


Postat av: Linda
22 april, en liten kille! :)

E. elev åk 6
24 april, flicka

Postat av: Karin Larsson
25/4, kille

F. elev åk 6
25/4, flicka

A. elev åk 6
26/4, flicka

S. elev åk 6
27/4, flicka

Postat av: Jenny
29/4, Melker!

Postat av: Erik
30/4 Det blir en liten kille är min gissning!

Postat av: Lena
Valborgsmässoafton , Sixten = )

Postat av: Lina
1/5 och att det blir en liten flicka:)

Postat av: Carro
Jag tror på en tjej som kommer den 2 maj :)

Postat av: kattis
7e maj och det blir en kille är min gissning =)
  
Postat av: Ulle
Hej,
det borde bli en flicka, men jag gissar på en pojke ändå. Jag tror att du kommer att gå över tiden 10 dagar. Då borde den lilla komma ut den 8:e maj. 


Fler gissningar?

GLAD PÅSK!

Premiär

I tisdags åt vi middag på balkongen i den sköna kvällssolen. Vi har turen att ha sol på vår balkong ända till kl 19. :-)




Rostbiff och köpt potatissallad, ingen lyxmat men en rätt som jag tycker hör till sommarens lata dagar. :-)

Imorgon åker vi till Enköping och firar påsk med min familj, ska bli jättemysigt. Vädret ska dessutom bli kanon så det kommer nog bli en och annan fika i solen och grillat någon kväll. Mmm! Älskar doften av grillat, då vet man att verkligen att det ärvår. :-)

Glad påsk på er alla!

Ps. Tänk om jag nästa gång kunde få visa en bild på en liten bebis, vår bebis. Vill, vill, vill att den ska komma NU!

Dagens projekt- balkongen

Dagens projekt har varit att fixa ordning balkongen. Här är resultatet




Lyckades aldrig få upp några ryggkuddar förra året men i år :-). Köpte örngotten på Hemtex och satt på öljetter i hörnen och knöt på fina band. Innerkuddar, 9 kr, från IKEA.




Bytte ut pärlorna och banden som jag hade i vintras till somriga vita rosor, visst blev det fint!?




Vaxduk i spets från Indiska, kruka från IKEA.




Ljuslyktorna blev till amplar.



Kramar till er Alla!

Ps. Ingen bebis än :-( Längtar sååå, vill inte och orkar inte vänta längre.


Mamma & pappa på middag

Idag har jag i princip sovit hela dagen. Har varit så sjuuuukt trött. Vaknade kl 10, gick upp och åt frukost och gick sedan och lade mig igen, sov till kl 15. Galet! Hoppas jag är piggare imorgon, inte roligt att vara trött och veta att det är kanonväder ute, vill också njuta av våren och solen. :-(


Igår var mamma och pappa här på middag för att fira min födelsedag i efterskott. Vi hade jättemysigt och njöt av god mat. :-)

Mina presenter från mor & far

Fick också en förvaringsbox från Färg och form (beställd men inte kommit än) och en shoppingdag med mamma när bebismagen försvunnit och jag kan köpa lite roliga sommarkläder. JIPPI! :-)


Gårdagens meny

Råraka med löjrom, creme fraiche, rödlök, dill och citron


Gös med hummersås, pressad potatis och örtsallad


Citron- och apelsincheesecake, 16 bitar

Ingredienser Pajbotten:

200 g

digestivekex

75 g

smör

Fyllning:

5 st

gelatinblad

5 dl

vispgrädde

6 st

äggulor

3,2 dl

florsocker

500 g

färskost, (cream cheese)

1,5 dl

citronsaft, färskpressad

Geléglasyr:

3 dl

apelsinsaft, färskpressad

2 st

gelatinblad

Tillagning

1 Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
2 Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.
3 Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt cirka
5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda med resten av citronsaften.
4 Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet.
5 Klä gärna kanternas insida med over-headplastfilm så blir det lätt att lossa kanten från cheesecaken när den är fryst. Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.
6 Geléglasyr: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften. Blanda med resten av apelsinsaften. Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka
2 timmar.



Min fina present från Älsklingen :-) Har fullt upp med att lära mig allt, superkul... och ja, jag är redan fast i iphonevärlden. *haha*

Kram!


Sista dagen på jobbet och en massa fina presenter

God förmiddag!

Igår var min sista dag på jobbet innan mammaledigheten. Känns overkligt! Jag fick en mass fina presenter av både kollegor och elever. Tusen tack! Kommer sakna er men lovar att snart komma och hälsa på med lilla Meja/Melker. :-)




Från killarna i åttan som tyckte att jag skulle använda dessa så att inte min mentorsklass, åk 6, skulle drabbas på samma sätt som de nu gjorde, dvs att jag är mammaledig. *haha*










Present från mina älskade chefer. Kicki hade shoppat ett jättefint bebiskit då hon var i London. Tusen tack!




Från min kära mattekollega Lena. Har tidigare druckit upp 2 flaskor av hennes goda flädersaft. :-) Flädersaft är min absoluta favorit!


Påskpresent från cheferna :-)


Ikväll kommer mamma och pappa på middag. Vi ska fira min födelsedag som var i måndags. På menyn står råraka med löjrom, färsk halstrad gös med örtsallad och hummersås samt citron och apelsincheesecake. :-)

Kram på er alla!



Jobbar min sista dag imorgon, sedan mammaledigheten i 15 månader :-( & :-)

Hej!

Imorgon jobbar jag min sista dag innan jag ska vara mammaledig. Ska vara mammaledig ca 15 månader är det tänkt så jag blir verkligen borta ett tag. Känns tråkigt att säga hej då till mina kära kollegor och elever, som jag kommer sakna, men samtidigt kul eftersom detta gör att bebisens ankomst känns närmare. Har lovat att komma och hälsa på ofta. :-) Skolavslutningen ska jag då absolut vara med på!

Idag fick jag en jättefin present av några gulliga tjejer i åttan. De hade också bakat jättegoda och fina cupcakes som vi fikade och mös med. Kom nästan en tår :-(




Tusen tack tjejer! Ni är bara för gulliga! Lovar att komma och hälsa på, ofta! Massa kramar till er alla! För jag vet ju att ni nu hittat min blogg och läser den. :-)




Den här fina kudden har en tjej i åk 6 sytt, på textilslöjden, till mig och bebisen. :-)


Kram och hej!

Uppskattat fika på konferensen idag :-)

Hej på er alla!

Idag var det min tur att bjuda på fika på jobbet. Bjöd på havrebaguetter och chokladbiskvier, som jag bakade i helgen, vilket var mycket uppskattat. :-)

Här är recepten

Havrebaguetter, ca 15 st
1 påse Kronjäst för matbröd (12g)
5 dl vatten
4 dl havregryn (blötlägg havregrynen innan så blir bullarna extra saftiga)
ca 8 dl Vetemjöl Special
2 msk flytande honung
2 tsk salt

Garnering:
1 ägg
2 dl pumpafrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.(Gör det när det är ca 10 min kvar på jästiden)
Blanda torrjästen i mjölet.
Tillsätt salt, socker och sist vatten. Vattnet ska vara 40°C, lite varmare än fingervarmt.
Blanda degen till en slät deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i ca.15 bitar och forma till 10 cm långa baguetter.
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30-40 minuter.
Pensla sedan baguetterna med ägg och strö över pumpafrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.


Cho­klad­bi­skvi­er,
12 st

Ingredienser

275 g

mandelmassa

1 st

äggvita


Fyllning:

50 g

choklad, mörk (70 %)

125 g

smör, rumsvarmt

1,5 dl

florsocker

2 tsk

vaniljsocker

1 st

äggula


Topping:

200 g

choklad, mörk (70 %)


Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.

2. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.

3. Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.

4. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp. 

5. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.

 

Lycka till!


Min födelsedag idag :-)

Idag fyller jag år. :-) Blev väckt med skönsång och frukost på sängen av min älskling, så mysigt! Tänk om alla måndagar kunde börja lika bra då skulle man aldrig behöva ha någon söndagsångest. *haha* Dagen fortsatte lika underbart då mina elever började första lektionen med att sjunga för mig. De é bara för söta! :-) Mina älskade kollegor kom också ihåg min födelsedag och grattade. :-)

Tusen tack ALLA som ringt, skickat sms och gjort inlägg på facebook! Älskade bror, när har du tänkt att gratta din syster? ;-)

Ikväll har vi ätit sushi och denna härliga prinsessbakelse

Under hela min graviditet har jag varit sugen på prinsessbakelse och idag slog jag till. Har lyckats stå emot i nästan nio månader men idag tyckte jag att jag värd en gräddig bakelse. Å, gissa om jag njöt? Mmm, smaskens till sista slicken!

Kramis!

Ps. Höll ju nästan på att glömma att berätta vad jag fick i present av min kära man... en iphone :-)) Är en kombinerad födelsedags- och förlossningspresent. Perfekt till min mammaledighet, då kan den dokumenteras in i minsta detalj och jag kommer kunna göra blogginlägg från lekparken :-)

Bakning och middag i Stockholm

Todilo!

Igår bakade vi hela dagen, havrebaguetter, hallongrottor och äppelkaka. Håller på att bunkra upp inför det att bebisen ska anlända. Idag är det långpannebröd och biskvier som står på baklistan. :-) Ska bjuda på fika på jobbet på onsdag så då ska de få smaka på några av bakverken :-).

Jag börjar min sista jobbvecka imorgon, sedan blir det 15 månaders mammaledighet. Känns såååå konstigt och overkligt men ska bli jättekul och mysigt. Om jag får önska så kommer bebisen om en vecka. Kan man göra en beställning på när man vill att den ska titta ut? Går jag över tiden så vet jag inte vad jag gör, kommer klättra på väggarna...

Igår var vi ute och åt med mina kollegor i Stockholm. Var på en jättebra grekisk restaurang med supergod mat och bra priser. Kan verkligen rekommendera Levendi på Kungsholmen, Flemminggatan 27.

Min outfit igår kväll




Glöm inte att njuta av det fina vädret idag, vi ska nog ta en fika på balkongen i eftermiddag :-).

Kram!

Hämtat barnvagnen idag :-)

Hej hopp!

Idag har vi hämtat vår barnvagn :-)



Brio Happy, combivagn med sittdel och hårdlift.



Ser ni att vagnen har lättstyrda shoppinghjul fram *hihi*


Tänkte att vi skulle ha den här Converseväskan som skötväska. Hittade ingen fin skötväska så beställde den här istället. Har också köpt en skötbädd från Färg och form, grå med får precis som lakanen jag bäddat med i spjälsängen. Jättefin!



Köpte en present till bebisen och en till mig idag :-). Fyller ju faktiskt år på måndag så tyckte jag kunde få unna mig ett armband.


När vi var i Örebro förra helgen köpte jag den här krukan...


...och den här plåtburken från Bruka. Nu fattas bara fina köksredskap, för tillfället har jag bara en fin blommig slickepott som jag fått av Jenny.



Igår städade vi här hemma och gjorde lite påskfint. Jag har dock inget påskris, kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att påskris passar in här hemma eller inte. Tror att jag skulle tröttna på det redan efter en vecka och då är det ju ingen idé...









Nu ska jag njuta av dessa påskfavoriter och lägga upp mina stackars svullna fötter på fotpallen.


Hej så länge!

vecka 38 imorgon

Dagens outfit och mage :-)


Vecka 38

Barnet
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

Mamman
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Nu kan bebisen komma när som helst, känns overkligt. Imorgon ska vi hämta barnvagnen och skötväskan som vi beställt. (Lägger upp bilder imorgon.) Jag hittade ingen skötväska som jag tyckte om så vi har beställt en Converseväska istället.

Efter imorgon har jag bara 1 vecka kvar på jobbet. Konstigt!

Kram!

RSS 2.0