Tack, tack, tack, världens bästa Henke!

Idag har vi fått den bästa bröllopspresenten... Vi har letat i nästan 1/2 år efter vår valslåt. Vi har hittat den på youtube men det verkade omöjligt att få tag i den på något annat sätt. Den finns inte på spotify och inte att få tag i på skiva. Har mailat skivbolaget och frågat, har slitit mitt hår, har gråtit i ren desperation. Ett tag hade vi tänkt att spela låten via youtube men tyvärr är nätet dåligt ute på landet och Villa Vasst vill därför inte lova att det fungerar. Nu ikväll när jag satt vid msn så loggade Henke in och jag skämtade med Erik och sa "Ska vi inte fråga Henkan om han kan fixa låten? Han brukar ju kunna fixa allt." Mycket riktigt, han fixar allt! Nu har jag låten i Mp3- format på datorn. Han är välrdens bästa Henke! TACK,TACK, TACK! Jag och Erik bugar och bokar och kan nu valsa vidare med glada miner här hemma i vardagsrummet. :-) Jippi!

Nyfiken på vilken låt det är....den som är med på lördag får höra och se... *hihi*



Bara 3 dagar kvar!

Tjingeling!

Inte många dagar kvar nu...

Hej!

Hoppas ni alla hade en lika underbar midsommar som jag hade i Trosa. Ätit och druckit gott och bara slappat och umgåtts med släkten. Precis som en midsommar ska vara.

Här är lite bilder från helgen


Midsommarhelgen börjas alltid med laxburgare.


Njuter av solen och ledighet.


Inte många dagar kvar till jag är Fru Åkerling.


Dukat för midsommarfirande och god middag med silltårta, grillat och svenska jordgubbar.


Jag behövde inte lägga några blommor under kudden då jag redan hittat min drömprins som jag ska få gifta mig med. :-) 


Midsommarfina


Har glömt att berätta något roligt som jag upptäckte då jag kom hem från Kroatien. Det här är min blivande man i ett nötskal...

Innan jag åkte till Kroatien råkade jag ha sönder korken till en av solkrämsflaskorna som jag skulle ha med mig. Jag bytte då kork så att jag fick en hel på den jag skulle ha med mig och tyckte att nr 15 använder vi ändå aldrig så den kunde vi slänga...men ack så fel jag hade. När jag kom hem hittade jag flaskan med den trasiga korken fasttejpad på solkräm nr 15. Gissa om jag skrattade...detta är verkligen typiskt för min ekonomiska älskling. -*hihi* Det är just därför jag älskar honom så mycket och ska gifta mig med honom. Min prins!


Jag har världens bästa pappa. Igår fixade han nya program till oss så nu är jag såååå nöjd. Jag fick dessutom programmen färgkopierade. Han kan han min pappa. :-)

Idag har jag och älsklingen vilat upp oss och tillbringat hela dagen i Fjällnora där vi solat och badat... och sovit. Är sååå trött hela tiden så nu försöker jag att bara vila. På lördag ska jag vara pigg och utvilad...kommer väl inte sova en blund på fredagnatt. Börjar få en hel svärm av fjärilar i magen. *hihi* Bara 4 dagar kvar.

Kram och god natt!


Glad midsommar

Hej älskade vänner!

Igår hade jag och älsklingen en fantastisk dag med sol och bad i Fjällnora. Skönt med en slappdag då vi inte ägnade hela dagen till förberedelser inför bröllopet. På kvällen åkta vi och lyssnade på paret som ska sjunga för oss i kyrkan. De sjöng så vackert och jag föll en eller rättare sagt flera tårar. Tror jag kommer få svårt att inte gråta hejdlöst på bröllopet. *haha* 

Nu ska vi ge bege oss till Trosa för att fira midsommar. Ska bli skönt att komma bort några dagar och bara rå om varandra och mysa.



Abdra midsommaren som jag och Erik firade tillsammans. Vi firade då i Värmland där min släkt hade sommarstuga.

Kram på er alla och hoppas att ni får en riktigt bra midsommar, njut och ta vara på varandra.

Nu är det bara 10 dagar kvar :-)

Idag fick jag rosa rosor av Erik med hälsningen att det nu bara är 10 dagar kvar...VI LÄNGTAR!

I måndags var ju hos frisören och tonade håret och gjorde en provuppsättning. Det känns såååå bra!!! Jag fick även en provsminkning vilken även den känns toppen. Så skönt att kunna slappna av och känna att man är i trygga professionella händer.

Igår hade vi tjejkväll hemma hos L. Vi grillade och njöt av den goda maten som L gjort. Hon är så duktig på att laga mat och jag önskar att jag hade ett litet uns av hennes matlagningstalanger.  

Idag har jag hämtat min bröllopsklänning som nu är insydd och upplagd....den passade perfekt. Detta trots att jag har legat på latsidan och inte tränat utan bara ätit en mass gott. :-) Har också hunnit mysa med Jenny och Isak på eftermiddagen. Vi åt glass och mös i det fina vädret. Var bara en vecka sedan jag såg Isak men jisses vad han har växt, är stora grabben nu...hela 7 kg. *hihi*



Mmm, gott med tår...



Världens finaste mamma och sötaste Isak.


 Linne från Kroatien.

Nu är bordsplaceringen klar och här är vår fina skylt. Nyfiken? Blev så nöjd med skylten, visst är den fin!? Är dock inte lika nöjd med våra program och får nog lov att göra om dem nästa vecka. Stör mig så på att marginalerna inte är lika stora på alla sidor...kan inte släppa det. Typiskt mig, jag vet. Inte kul när man är missnöjd efter att ha lagt ner en massa tid. Jag vill att de ska vara perfekta! 

Nu ska jag baka fotbollskaka som vi ska ta med till tjocka släkten i midsommar.

Kram och hej! 

Hemma från Kroatien

Hej hopp!

Nu är jag hemma igen. Har haft en helt fantastisk vecka med strålande sol, värme och en massa bad...och lite konferens. :-) Vi har haft konferens 2-3 h på morgonen och 2 h på kvällen och så njutit av värmen och solen på dagarna. Helt perfekt! Många tankar och idéer till höstterminen har väckts och det ska bli så kul att sätta dem i verket när hösten kommer. Många skratt har det blivit under veckan och mycket har jag lärt mig av min fantastiska rumskompis som bjudit på många underbara och roliga historier. Tack mina underbara kollegor för en fantastisk vecka, har fått träningsvärk i magen av alla skratt. :-)

Här är lite bilder från veckan i Kroatien. Har ni inte varit i Dubrovnik så kan jag verkligen rekommendera denna vackra, historiska gamla stad. Sååå fiiin!!!






 Fanns många mysiga gränder.



 Vacker utsikt och mysigt barhäng.

Hotellets pool

 Mys vid poolen.

 
Kunde man stå på den lilla "utbyggnaden" fick man lycka i livet...jag fick hjälp. *haha*


Några av veckans outfits


Glass innan den guidade turen i gamla stan.

 Firar födelsedagsbarn på vår balkong.

 Middag i en mysig gränd.

 
Klänning som jag köpt. Det fina armbandet fick jag som sommarpresent av mina goa chefer. Tack!

Borta bra men hemma bäst!

Känns overkligt att det nu är sommarlov och att det idag är 13 dagar till dess att jag och Erik ska gifta oss.:-) Vi har planerat detta i snart ett år och nu är det inte ens två veckor kvar...

Innan jag åkte till Kroatien hann vi, i princip, klart med alla förberedelser och det är nu bara småsaker kvar att fixa. Imorgon ska jag till min frisör och göra en provuppsättning och provsminkning.

På tisdag ska vi kopiera upp programmen och träffa Villa Vasst en sista gång för att stämma av alla detaljer. Ska även mysa med tjejerna på kvällen. Längtar till att få träffa alla.

På onsdag ska jag hämta min klänning som nu sytts in och lagts upp. Hoppas bara att jag kommer i den efter en vecka med massa god mat och dryck...och ingen motion.

På torsdag ska vi fixa rispåsar och på fredag åker vi till Trosa och firar midsommar med min släkt. Fullbokad vecka med andra ord men bara en massa roliga saker.


Kramis på er alla!


Ps. Har ni inte läst Magdalena Graafs bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig så gör det. Har fått en helt annan bild av systrarna Graaf efter att ha läst denna bok.


Kroatien imorgon

Jag är äntligen på bättringsvägen även om jag fortfarande snorar och hostar, kommer inte bli kul att flyga. Imorgon eller rättare sagt i natt bär det av mot Kroatien. 04.15 är det uppställning och avprickning på Arlanda. Min älskade blivande man skjutsar mig så att jag slipper ta tåget...han är bara för snäll. Det är därför jag ska gifta mig med honom. *hihi* Älskar min Erik!

Så här såg det ut nyss då jag packade...beslutsångest om vilka som ska med...kanske tar alla!?



Igår var jag och provade in min klänning som ska sys in och kortas av lite. Den är så fiiiin och jag känner mig som en prinsessa i den. Igår när jag provade den så hade jag inte ätit på ett dygn eftersom jag varit sjuk så det fattas bara att den nu blir för liten och att jag inte får på mig den efter Kroatienresan. :-S

Efter att jag hade provat min klänning åkte jag och min tärna till Bålsta och provade hennes tärnklänning. Den blir superfin och jag kommer ha världens två vackraste tärnor. Mmm, längtar!

Nu dröjer det ett tag, en vecka, till nästa gång. Lovar att lägga upp en massa fin semesterbilder då.

Kramar i stora lass!

Ps. Skriv gärna någon kommentar om vad du tycker om bloggen.





fortfarande sjuk :-(

Är lite bättre idag men är tyvärr fortfaranda hängig. Är inte jättesugen på att åka till Stockholm och prova min brudklänning. Den ska provas en sista gång och fixas till för att sitta perfekt. Sedan ska jag hem till en av mina kollegor som syr tärnklänningarna. Min ena tärna ska få prova sin klänning för första gången...spännande!

Igår var det skolavslutning och gråtkalas. Min mentorsklass gick ut nian och det var ingen hejd på tårarna, eleverna grät, vi lärare grät, föräldrarna grät...Det var ingen hejd på tårarna. 

Här är lite bilder på alla de presenter jag fick.


Ett jättefint stenhjärta med rosor som nu pryder vår mysiga balkong.


Ljusstake från en av killarna i klassen.


Hjärtformar från Miss Decibel. Undra vad jag ska göra för gott i dessa?


En bok om vasaskeppet och ett par örhängen från en av mina mentorselever.

  
Undra vilket ämne jag undervisar i? :-)


Från föräldrarådet på skolan.


Ljuslykta med rosa rosformat ljus. :)


Choklad från den officiella bröllopsserien, passar perfekt i dessa tider.


En av alla de fina blommor jag fick. Den här fina Mårbackapelagonen fick jag av en tjej i sjuan.

Än en gång TUSEN TACK alla elever och föräldrar! 

Måste bara få visa vår fina blomma som vi har på balkongen. Så här fin och mycket blommor har det varit på den de senaste två veckorna, helt otroligt.


Kram

Sjuk

Jag har feber och är förkyld så inlägget idag blir kort. Lovar att skriva mer om dagen och skolavslutningen imorgon. Lägger då också upp bilder på alla fina presenter jag fått idag. Vill bara TACKA alla FANTASTISKA ELEVER OCH FÖRÄLDRAR. Tack för alla fina ord och all uppskattning ni visat mig idag. Det betyder så mycket och gör att man får ny energi inför framtiden.

Kramar från en sjuk och trött lärare!

Snart sommarlov och Kroatien :-)

Hej hopp!

Oj, oj, vad fort tiden går... På torsdag är det skolavslutning och på söndag åker jag till Kroatien med mina kära kollegor. :-) Imorgon kväll ska jag äta avslutningsmiddag med mina nior som nu slutar grundskolan. Kommer bli många tårar på skolavslutningen. *snyft* Idag var jag i Häggeby med klassen och mös riktigt ordentligt, gäller att passa på. :-)

söndag åker vi till Kroatien, 04.00 är det samling *gäsp*. Ska bli jättekul att få åka bort tillsammans och börja planera inför nästa år då vi även ska ha årskurs 4 och 5. Ska bli jättespännande! Jag ska bli mentor för en årskurs 6 till hösten vilket jag inte har varit förut men som jag ser fram emot. Alltid kul med nya utmaningar och erfarenheter. Vi ska även hinna jobba lite på brännan, till bröllopet, i Kroatien. :-)

I fredags firade jag två söta tjejer som tog studenten. De var så fina och söta. Började räkna på hur många år sedan det var jag tog studenten och sjöng "För vi har tagit studenten...Fy fan vad vi är bra...", 9 år sedan är det. Fattar inte var tiden tar vägen känns som att det var igår eller i alla fall för en si så där 4 år sedan, INTE som 9 år sedan. Snart är man väl 40 innan man vet ordet av. *hihi*




Idag har jag och älsklinge haft en myskväll med sushi på balkongen och tillverkning av vigselprogram som nu är klara. Vi har som mål att vara klara med det mesta innan jag åker på söndag, tror vi fixar det. Har programmen till middagen och bordsplaceringen kvar, men vi har redan börjat och har kommit en bra bit på vägen med båda. :-) Veckan innan bröllopet ska vi bara njuta och ta hand om oss själva och varandra.

Nu är det dags att prova vilken outfit jag ska ha på mig på niornas avslutningsmiddag imorgon samt på skolavslutningen på torsdag. Kankse kommer bilder senare...tyvärr är jag sent ute annars hade ni läsare kunnat få tycka till. Nu får jag lite på Eriks smak, men han tycker ju så klart att jag är snygg i allt. *fniss*

Kram på er! 

Mycket att stå i nu...imorgon är det bara 1 månad kvar :-)

Förlåt, förlåt, förlåt...Har varit så dålig på att skriva under den senaste veckan. Har aldrig tidigare gått så här lång tid mellan två inlägg. :-( Skärpning, blivande fru Åkerling! Jag ser dock att ni mina underbara vänner är flitiga och trogna bloggläsare. Ni ska bara veta hur motiverad och inspirerad det gör mig till att skapa nya inlägg.

Jag måste få skylla lite av mitt dåliga bloggande på vår kamera som fortfarande är på reparation. Det är mycket roligare att göra inlägg när man även kan visa bilder på vad som hänt... men jag lovar jag ska bli bättre.

Det mesta just nu kretsar kring bröllop, bröllop, bröllop, betyg och skolavslutning. Sommarlovet är nära nu och till vårat bröllop är det precis en månad kvar imorgon. :-) Längtar även om jag börjar bli riktigt nervös. Är en del kvar att göra och jag med mina stressnerver känner mig inte det  minsta lugn och då ligger jag nog långt före i planering enligt många andra blivande fruar. Tur att min blivande man är min motsatt och inte kan bli stressad...Kanske därför vi passar så bra ihop...eller hur är det man säger Olika barn leka bäst ? *hihi*

Jag                          Erik
lätt stressad             vet inte vad stress är
slösa                        spara
slänger gärna            vill spara allt
pedant                     skräplåda (internt)
kvällstrött                 kvällspigg


Förra veckan hade vi fullt upp, träffade bland annat Triller mat och bröd som gör vår bröllopsmat och nu har vi nästan bestämt hela bröllopsmenyn. Nyfiken? Var också ute och åt middag med toastmadame och toastmaster så nu har det fått klara direktiv om vad som gäller på bröllopsfesten. Inte nog med detta hade också fullt upp med att planera en väninnas möhippa, vilken var i lördags. Vi hade sååå kul!!! Klackarna i taket!


Vi åkte bland annat gocart i ösregnet. Jag hade svårt att släppa gaspedalen och gjorde piruetter likt en isprinsessa på den hala banan. Snurrade senare vidare med tjejerna in på Flurrans dansgolv. Stod på dansgolvet hela kvällen utan att röra mig en meter...hade träningsvärk i söndags. :-)



Eriks skor som han hade på sig under svensexan. Tvättade två gånger i maskin med alla möjliga och omöjliga fläckborttagningsmedel men de verkar ändå inte repa sig lika bra som Erik gjort. *haha*



Blommorna jag fick av mina elever och chef blommar som aldrig förr. Så fina att titta på när jag sitter på balkongen och njuter av kvällssolen. :-) Tack!



Får se vad det blir av detta. Har stoppat ner några frön som Erik hade med sig hem...sommarblommor tror jag det stod på påsen. Den som väntar...

Kram och på snart återseende!

Ps. Erik tackar alla som var med och ordnade hans svensexa. Han är såååå nöjd och har fortfarande inte slutat le.



RSS 2.0