Melkers rum

Ny vecka och nya krafttag, underbart! Helgen gick som vanligt fort och fast att vi haft en ganska lugn helg så hann vi uträtta en hel del tycker jag. I fredags kom Eriks föräldrar för att hjälpa oss att fixa ordning i Melkers rum. Vi målade också vår hallvägg en gång då jag ville ha den ännu vitare. *hihi*

I Melkers rum har vi satt upp rullgardin, hissgardin, tavellister, tidnigsställ, sytt kuddar och lagt upp en gardin. Det som fattas är en förvaringsbänk som ska stå under fönstret. Vill ha en lite äldre rustik bänk med fack undertill där Melkers leksaker kan förvaras i fina förvaringslådor. Bänken ska vara utan ben så att den är stadig. Tanken är att Melker ska kunna stå och leka vid den samtidigt som man som vuxen kan sitta på den. Bänken skulle jag vilja måla turkos/mintgrön i lite shabbychic stuk... Förstår ni vad jag menar? Tänk er en turkos/mintgrön skoförvaringshylla...:-) Någon som har en till salu eller vet var jag kan hitta en sådan bänk? Tycker jag har letat överallt utan framgång, men måste ju finnas någonstans!?

Bilder på det som är klart.

Grått samt färg och forms molntyg är det genomgående temat i rummet. Blått, grönt och turkost är accentfärgerna. Det blir sååå fint! Hissgardinen har min underbara kollega Kicki sytt. :-)




Sköldpaddan fick Melker av Magnus och Henny då han föddes.


Till höger om byrån ska M:s säng stå men eftersom han sover så dåligt på nätterna just nu så får han sova kvar i vårat rum ett tag till.


Spargrisen (Georg Jensen) är doppresent från Melkers mormor och morfar.


Gjorde en tavla av en bit molntyg som jag satte i en ram


Den vänstra tavlan har jag tryckt och den högra fick Melker i doppresent av sin gudmor.


Burk från Blafre som är ett norskt familjeföretag. Besök deras hemsida om ni inte redan har gjort det, de har jättemånga fina barnsaker.


Myshörna! Mätstickan, Barnkammarböckerna, bilen och skallran (på tavellisten) är presenter som Melker fick då han föddes.


Draken och dinosaurien är pedagogiska pussel med siffrorna 1-25 samt alfabetete på, och ytterligare en doppresent. De får stå som prydnad tills det är dags att leka med dem.


Melker sover skitdåligt på nätterna, sedan en månad tillbaka, vilket är jobbigt för hela familjen. I natt var en helt okej natt så jag hoppas att det vänder nu. Natten till i söndags vaknade han minst 10 ggr och låg och vred och vände på sig. Kl 3 fick han mat och sedan kom han inte till ro för att kunna somna om förrän strax efter 4. Kl 6 vaknade han igen och ville upp och leka... morr! Tröttheten tog dock ut sin rätt och vid 8.30 somnade han sittandes i sin babysitter vilket inte har hänt sedan han var nyfödd.



Vågade inte flytta på honom, med tanke på att han säkert skulle vakna, så lade över en filt och fällde ryggstödet.

Så här liten var Melker då han sist sov i babysittern. :-)



I helgen har jag skickat in en massa bilder på M för framkallning då jag har tänkt att göra ett scrapbookalbum från Melkers första tid. Längtar till att få sätta igång. Några bilder som är mina favoriter och som jag tror att jag ska sätta in i fotoram är dessa som Melkers kusin Ellinor tog på honom i somras då vi var i skärgården.










Kram på er Alla!


Bilder från veckan som gått

Hej kära vänner!

Vi, jag och Melker, har som vanligt myst med mammagruppen och varit på Friskis och tränat under veckan. Har också hunnit med tjejfika, middag och fotboll med familjen Asp samt middag med Magnus och Henny.

Imorgon kommer Eriks föräldrar och ska hjälpa oss att göra ordning i Melkers rum. Kommer bilder på resultatet efter helgen. På lördag ska Erik iväg med grabbarna så då får jag och Melker mysa själva. :-(


När Lina och Jens var här i fredags bjöd vi på tapas till fotbollen. En av tapasrätterna.


Det blev sent, 02.30, så det var två trötta föräldrar som Melker fick dras med på lördagen. *hihi*



I lördags på väg till Stockholm för att fira Hennys födelsedag. Blev bjuden på trerätters, rödbetor med getost, honung och pinjenötter till förrätt och sedan supergod fisksoppa (som vi ska göra till Eriks föräldrar imorgon) och gino med vaniljglass till efterrätt. Mmmm, sååååå gott, och såååååååå mysig kväll! Behöver väl knappast skriva att jag just nu inte gör några större framgångar med vågen...


Önskar vi hann ses oftare. Längtar till december då vi kommer till Linköping.


Blev bjudna på det här goda vinet som jag vill tipsa er om. Passade jättebra till fisksoppan som var smaksatt med saffran.


Henny hyr en jättemysig och charmig gammal lägenhet.


Morbror övar på att byta blöja. :-) Kul att han har förkläde på sig.

 




Myspys innan läggdags.



Melker håller på att få en tand och har idag inte varit på sitt bästa humör, men, men...blir ju bättre tids nog. När vi träffade BVC sköterskan sade hon att så fort tanden kommit upp och syns så ska man börja borsta de små grynen...vilket vi nu börjat med.

Vår lilla plutt har blivit så stor...*snyft* Hjälp vad tiden springer förbi...


Trevlig helg och STOR kram till Er alla från mig!

Bilder från dopet

Hej på er Alla!

Här är bilder från Melkers dop som var den 18:e september. Vi har fortfarande inte skickat ut några tackkort...måste ta en fin bild på Melker och framkalla... Gillar inte att vi är så sena med tackkorten... ;-/

Melker döptes i Danmark kyrka och efter ceremonin bjöds släkten på lunch i kaplansgården som tillhör församlingen, jättefin och mysig lokal. Vi hade också en jättebra präst. Allt blev såååå bra och vi är sååå nöjde med dopet.




Dopklänning från Babyproffsen som jag nu hoppas ska gå i arv i familjen.


gudmor/fadder Kattis


Melker var nöjd hela tiden :-)


gudfar/fadder Magnus



Kvällen innan var vi och dukade i kaplansgården, så här blev det.













Dopprogram, samma stämpel som på inbjudningarna. Det blårandiga bandet fanns också på inbjudningarna och Melkers dopklänning :)



Kram

Smått och gott

Sitter och myser i soffan med tända ljus och musik. Lite mysigt med höst är det då allt. :-) Har njutit av höstsolen idag då vi, mammagruppen, satt ute och fikade. Det var underbart så långe solen var framme och vi satt i lä. Inte helt dumt att vara mammaledig dagar som dessa... :-)





Den här gången när jag var hos Jessica och gjorde mina naglar så gjorde "vi" dem rosa istället för fransk manikyr. Crazy för att vara mig då jag har haft fransk manikyr i ca 7 år. :-) Så här blev det, är supernöjd. Kul med något nytt.



I helgen har vi haft storstädning här hemma, rensat och städat varenda litet skrymsle och vrå. Nu njuter jag av att det är ordning och reda och skinande rent överallt. :-) Love it! (Erik tycker jag är knäpp som går i gång så på att få städa, rensa och göra fint. *hihi*)

Soppsäckar med skräp har slängts och kläder har skänkts vilket innebär gammalt ut och nytt får fylla på. :-))





Fick present av mamma när jag var i Enköping och klippte mig. Hon é världens bästa!


Min nya frisyr, tyckte det var dags för lugg igen.


Min nya höst/vinterjacka som jag köpt på nätet, Provrummet. Tror den kan bli en ny favorit.



detaljer på ärmen och ryggen




Som jag skrivit tidigare så har jag inte varit nöjd med Melkers vagn, Brio Happy med hårdlift. Efter mycket tjat här hemma och efter att jag sålt vår vagn på blocket så fick jag min efterlängtade Bugaboo. Vi köpte den på blocket till ett bra pris och fick med 3 olika klädslar (sand, blå fleece och svart fleece), åkpåse och vinterhjul. Jag är överlycklig (som ett barn på julafton enligt Erik) och sååååå nöjd med den, för att inte tala om hur nöjd Melker nu är. Äntligen sitter han belåten en hel promenad, även då han är vaken, det hände aldrig förr! Måste ju bero på den nya vagnen, eller?!





Kort från förra helgen då vi var på Lidingö och hejjade på pappa Erik som avslutade sin klassiker.



Vi stog på tre olika ställen men i mål var enda gången vi lyckades se honom. :-( Vi var inte några vidare supportrar med andra ord.


I onsdags var jag och Melker och åt middag och mös med mina gamla träningskompisar Josefin och Annika. Fick supergod laxpasta, sallad och bröd. Till efterrätt fick vi den här tallriken, som på restaurang. :-)

Behöver väl knappast tillägga att jag förra veckan inte gick ner ett endaste gram :-( Nu är det ny vecka och nya krafttag!


Några söta bilder på vår lilla prins. :-)







Idag när jag skalade potatis lyckades Melker förflytta sig från babygymmet till golvet... Vet inte hur det gick till... Önskar jag hade haft ögon i nacken.


Nu ska jag titta på mitt favvoprogram, Äntligen hemma. Tjingeling!



RSS 2.0