Äntligen klara!

Hej hopp!

Nu är det en glad och lättad Sara igen. :-) Lagom till att sportlovet är slut :-( Skulle utan probelm kunna vara ledig en vecka till, trivs så bra med att gå hemma och pyssla och mysa med hjärtat.

Äntligen klar med inbjudningarna och äntligen plusgrader ute och smältande snö.
JIPPI! Det finns hopp om att våren är på väg. :-)

Som jag skrev igår så hade vi fått fel storlek på kuverten, till bröllopsinbjudningarna, och imorse åkte Erik och bytte kuverten. Som tur var så hade de "vår" storlek på kuvert hemma. Vinden har vänt... Nu har vi pysslat färdigt för denna gång och inbjudningarna har skickats iväg, blev jättefina och jag är supernöjd. Lägger upp lite bilder på inbjudningarna nästa vecka, vill att gästerna ska se dem live först.



Här började bröllopsplaneringen för 1/2 år sedan. Många bröllopstidningar plöjdes igenom...och fler har det blivit kan jag lova. Inget lämnas åt slumpen.

Idag har vi förutom att jobba med bröllopet även hunnit städa, träna och laga god mat. Lagade köttfärsbiffar med dijonsenap, ugnsrostade rotfrukter och getost och yoghurtsås. Gott och enkelt, det gillar jag. Imorgon ska vi gå bort och äta. :-) Nu ska jag titta på OS och ta mig en välförtjänt chokladbit.

Sköt om er och var rädd om nära och kära! 

Ny dag = nya motgångar

Hej mina kära bloggläsare!

Varför tro att denna dag skulle gå som på räls? Ni precis som jag trodde säkert att motgångarna inte kunde bli fler men ack så fel.

Började med att vi skulle gå och köpa nytt papper till våra inbjudningar, då dessa måste göras om eftersom vi lyckades skriva fel tid, men självklart var just det pappret som vi skulle ha slut. Jaja tänkte vi, med vår tur så var väl det inte så konstigt och inget att stressa upp sig över eller bli irriterad för. Hittade ett annat papper som var fint och som blir bra istället. Skönt! Tog vår kasse och styrde stegen hemåt i hopp om att vi nu äntligen skulle kunna färdigställa våra inbjudningar och kunna skicka ut dessa innan helgen. FEL, FEL, FEL!!!

Skulle precis, innan detta blogginlägg, sätta mig ner och börja skriva adresserna på kuverten men upptäckte då att kuverten vi fått har fel storlek, är gjorde för tackkorten och inte för inbjudningarna. Beställde allt (kort, papper, band, stämplar mm.) för flera månader sen men har tyvärr inte tänkt på att titta att vi fått rätt grejer vilket jag, så här i efterhand, kan konstatera att jag borde gjort. Imorgon är det bara att återigen bege sig till vår leverantör och byta kuverten. Ger mig f*n på att de inte har vår storlek på kuvert hemma. Jag kommer då inte vara nådig att ha och göra med. Får aldrig iväg dessa inbjudningar, blir så frustrerad...men, men man säger ju att den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge. Ska kanske fira med champagne när inbjudningarna lagts på lådan?!

Tur att jag bara ska gifta mig en gång och tur att jag har haft en bra dag med trevlig lunch och mysig fika, annars hade jag fått ett utbrott. A. som jag var och fikade med sade att man ska ha tre motgångar för att få ett lyckat bröllop och efter missen med kuverten idag har vi nu haft våra tre, middag inställd, fel tid på inbjudan och nu fel kuvert. Om A:s vidskepelse stämmer så borde nu resten gå som smort och den 3:e juli bli en toppendag :-). Fortsättning följer....var så säker.



Längtar till när vi står vid altaret och inte sitter i kyrkbänken som här på Jenny & Staffans bröllop.

Hoppas er dag varit bra och att ni har medvind. Vi verkar stå i ständig orkan. :-(

Massa kramar från en uppgiven och trött Sara 


7,5 timmars jobb åt h*vetet

Är så arg just nu att jag bara vill skrika rakt ut eller sätta mig och gråta. (Undra om det löser mina problem?) Bröllopsmiddagen i lördags insnöad och åt h*vetet, inbjudningarna idag fel tid och åt h*vetet, vad mer ska gå fel?... sprucken klänning, borttappad ring, fall i altargången, spöregn...ja, mycket mer kan hända innan jag blivit fru Åkerling.

En sak kan vi konstatera i alla fall, det här med bröllop och allt vad det innebär verkar inte vara något för mig och Erik. Så fort vi nämner ordet bröllop går alllting emot oss. Har idag suttit hela dagen, 7,5 timmar, och fixat med vår sida på bröllopstorget samt skrivit ut inbjudningarna, klippt, fixat och donat för att imorgon kunna skicka ut dem. Våra fina inbjudningar som vi lagt ner så mycket tid på...och mer tid lär det bli för att när jag helt plötsligt fick för mig att jag skulle dubbelkolla tiden visade det sig att vi skrivit fel på en halvtimme. GRATTIS, 5 timmars arbete åt skogen!!! GÖR OM GÖR RÄTT!
 


Erik sitter och pysslar med inbjudningarna som måste göras om.

Imorgon ska vi äta lunch med Henrik och sedan ska jag iväg och fika med mina före detta boxkompisar, ska bli skönt med ett avbrott från allt stå hej med bröllopet för nu är jag bra less på det. Tur att vi har sportlov. Vi ska också besöka en fotograf imorgon som eventuellt ska ta våra b*opsfoton, vågar inte skriva ut hela ordet för då går väl det också åt h*vetet.

Nu är det sushidags för att bli på bra humör igen.

Tänk på oss och tyck lite synd om oss. Det kan vi behöva just nu. :-(


tandläkarbesöket

Hej igen!

Måste bara skriva lite kort om mitt tandläkarbesök idag. För det första så var tandläkaren otroligt trevlig och pratsam...visserligen lite jobbigt att han pratade så mycket eftersom det inte är allt för lätt att svara med speglar och verktyg i munnen. Farbror tandläkaren tyckte att jag hade mycket fina tänder och det såg mycket bra ut, inga hål och i princip ingen tandsten att ta bort. Jag var lyckligt lottad! :-)Efter 15 min var det över och ingen var gladare än jag över att det nu dröjer ytterligare två år innan jag måste dit igen. När jag gick fram till kassan bävade jag dock lite över vad besöket skulle kosta. När tjejen i kassan sedan sade 54 kr fick jag en smärre chock och undrade om jag hört fel eller om hon glömt att slå in mitt tandläkarbesök och bara tagit betalt för de två tandborstarna jag skulle köpa. Nej då, jag hade hört rätt, 54 kr kostade kalaset :-) och nu kunde ju dagen verkligen inte bli bättre. Tydligen har man 300 kr rabatt/ år tills dess att man fyller 29 och eftersom jag inte varit hos tandläkaren på två år så fick jag idag 600 kr i rabatt. Kanske skulle gå och köpa en trisslott för turen verkar ha vänt. Detta är jag verkligen värd efter helgens otur. Tänk ett besök hos frisören och tandläkaren för totalt 802 kr. :-)

Kram från en glad Sara

blogginlägg från Sveriges närmaste stad

Halloj!

Här kommer en inlägg från soliga men kalla Enköping. Måste säga att det är mycket mer snö i Enköping än Uppsala, vilket jag knappt trodde var möjligt. Vinterlandskapet gnistrar i solen och det är otroligt fint, synd bara att det även är otroligt kallt. Hoppas det blir lite mildare imorgon så att man kan vara ute och njuta av snön och det fina vädret.

Jag är idag hemma hos mor och far för att klippa mig och besöka tandläkaren. Det finns tydligen inga bra frisörer i Uppsala så jag måste åka "hem" till Enköping för att klippa mig...:-) Har världens bästa frisör här i Enköping och har klippt mig hos henne i flera år nu och vill inte byta. Så skönt att bara kunna sätta sig i frisörstolen och sedan veta att det alltid blir lika bra och att jag alltid blir nöjd. Varför byta när man redan har den bästa?

Tydligen finns det inte heller några bra tandläkare i Uppsala... *hihi* Kan dock inte säga att jag längtar efter tandläkarbesöket som jag ska på om en timme. Har visserligen ingen tandläkarskräck men det är då inget som jag går och längtar efter, blir ju endast pank på köpet. :( 

För er som undrar över hur lördagskvällen blev efter alla insnöade och sjuka middagsgäster så kan jag meddela att det inte blev någonting förutom en massa mat över. Vi ställde in middagen då även en av eriks bröder var fast i snöovädret. Var dock två tappra vänner, Kattis och Soffan, som lyckades ta sig fram till Kungsängsgatan. Vi hade en mysig kväll och tittade på melodifestivalen och OS, samt pratade en massa bröllop. Tror att gästerna lyckades bli mätta och belåtna vilket även vår frys blev då den nu är proppfull med cannelloni. :-) 

För att pigga upp mig lite efter helgens inställda middag, Kattis och Soffan ni får inte misstolka detta och tro att jag inte tyckte att det var mysigt att ha er på besök i lördags för det var supertrevligt, så fick jag igår en sportlovspresent av Erik. En jättefin sjal från MQ, vår hovleverantör av kläder.



Här är jag nyklippt och nyfärgad med min nya sjal.

Kram på er alla! 

Ps. Håll tummarna för mig för nu bär det av till tandläkarstolen...

Arg på vädret!!!

Nu är jag så less på den här vintern och det här vädret! Igår skulle Lotta, Petter och lilla Signe komma från glada Hudik som numera är snöiga Hudik. E4:an var dock avstängd, vilket även den gamla vägen mellan Hudik och Uppsala var, på grund av olyckor och snökaos så de var bara för familjen Törnqvist/Granberg att stanna hemma :-(. Hade sett fram så emot att få träffa dem en hel helg och bara mysa. Saknar dig superduper mycket Lotta!

Inte nog med detta...idag ska vi ha middag för värdpar, tärnor, bestman, toastmaster och toastmadame men nu har, förutom Lotta, även värdparet lämnat återbud då även de har snöat inne och dessutom ligger med feber. Det är min bror och hans flickvän som är värdpar och min älskade bror bor just nu i Southampton och har flugit hem enbart för middagen ikväll. Kan vi få mer otur? Varför just denna helg, ödet går verkligen inte vår väg. Får dåliga vibbar inför bröllopet...Erik säger att man inte får tänka så. :-(

Just nu sitter jag och surar i soffan för att saker och ting inte går mig väg. Tycker inte om när det inte blir som jag tänk mig. Älsklingen sitter i fåtöljen ca 4 m bort och skickar gulliga meddelnaden på msn för att muntra upp mig. *hihi* Han har sina knep för att göra mig på bra humör. :-) Lotta skickade just ett sms om att hon gick hemma i Hudik och surade över det dåliga vädret. 

Igår hade vi i alla fall en mysig och lyckad kväll här hemma med hela Uppsalagänget samlat. Kvällen bjöd på massa god mat, skratt och OS så klart. 10 stycken av 12 är idrottslärare så sport är ett gemensamt intresse i sällskapet.



Försökte få Erik att bi lite sugen på en bebis.

Nu är det dags att att ta sig upp ur soffan och horisontalläget och piffa till sig inför kvällen. Som tilltugg kommer det att bjudas på getoströra med honung och pinjenötter. Till huvudrätt blir det laxcannelloni med vitvins- och parmesansås innan middagen avslutas med bär och vispad vanilj crème fraiche. Mycket mat kommer det att bli eftersom jag lagat för tio personer och vi nu bara blir sex. Kommer inte behöva laga mat på hela veckan och på fredag kommer både jag och Erik ha intagit formen av en cannelloni. :-)

Hoppas Ni mina vänner får en bra kväll och att ni slipper gå ut i det här vädret, som jag nu ska försöka att  sluta svära över.

Stor kram

Dukningstips

Hej hopp!

Idag har vi städat och gjort ordning till imorgon då vi ska ha knytkalas här hemma. (Till ett knytkalas gör alla gäster lite olika saker och tar med till en stor gemensam buffé.) Otroligt praktiskt och lätt när man är så många som vi imorgon, 14 stycken. Det gör också att det inte blir så jobbigt för värdparet vilket är vi denna gång. :-)

Som många av er redan vet så älskar jag inredning och att duka inför middagar är ett nöje. Jag saknar ofta tiden då jag jobbade på Cervera och fick hålla på med skyltning av varor. När man skyltade fick fantasin och kreativiteten flöda fritt och svängarna kunde tas ut ordentligt. Kommer bland annat ihåg när vi gjorde en dukning med kohud som duk vilket blev superhäftigt, men kanske inget man skulle göra hemma på köksbordet. Det var dock väldigt effektfullt som skyltning.

Idag tänkte jag tipsa er läsare om vad som är bra att tänka på då man ska göra en snygg dukning. Jag visar också några bilder från dukningen jag gjort till imorgon samt några jag gjort tidigare. Jag gör alltid dukningen kvällen innan så att jag har gott om tid att ändra om tills dess att jag är nöjd. Mitt motto när jag gör en dukning är att skapa stämning och få gästerna att känna sig välkomna.

Här är mina tips:
1.
Fundera på vilken känsla du vill förmedla med din dukning. Ska den vara tuff, romantisk, stilren...?

2.  Välj sedan ett färgtema som din dukning ska gå i. Kan exempelvis vara färgen som du har på finporslinet, favoritblomman eller kanske ett par fina servetter.

3. När du dukar är det viktigt att du tänker på att få höjd i dukningen. Det kan antingen göras med servetter, blommor, ljus eller med en soppskål om soppa ska serveras. För att få höjd till min dukning idag satte jag servetterna i glasen och ställde dem mitt på tallrikarna. Jag använde mig också av höga ljus.

4. Använd ljus för att skapa en mysig och harmonisk stämning. Om du inte får plats med ljusen på bordet så se till att ha massvis med ljus runt i kring.

5. För att ge dukningen liv är det bra att använda blommor, använd gärna blommor efter säsong och färgtema. Tänk på att inte ha för höga blomsterarrangemang på bordet då gästerna gärna vill se varandra när de pratar. Jag använde idag några fina snapsglas till mina tulpaner och spred ut några tulpanblad på bordet för en extra romantisk känsla. Vid soffan ställde jag en tulpan i ett champagneglas. Vad tycks?



Tulpaner i snapsglas



Tulpan i champagneglas

6. Andra dekorationer, förutom blommor och ljus, som kan användas till dukning är exempelvis, pärlor, kristaller, frukt, mossa, löv mm. Eftersom jag vill förmedla romantik med min dukning förstärkte jag det med att sprida ut olika dekorationshjärtan i rosa och vitt, som är färgtemat på dukningen och i hela lägenheten för den delen. :-) 

7. Och till sist, i vilken ordning ska egentligen glasen stå och besticken ligga?

Glas: vattenglaset ska stå längst till höger, därefter ska glasen stå i den ordning de används dvs vitvinsglas, rödvinsglas och ett mindre glas för portvin.

Besticken: kniven till höger och gaffeln till vänster om tallriken. Besticken används utifrån och in mot tallriken, dvs förrättsbesticken ligger längst ut från tallriken, en eventuell soppsked läggs till höger om kniven. Dessertsked dukas ovanför tallriken med skaftet åt höger.  





Så här blev den färdiga dukningen. (Blev inte någon jättebra bild men ni ser på ett ungefär.)


Fler inspirationsbilder







Hoppas mina tips kan vara till hjälp och att ni fått inspiration till er nästa findukning. Lycka till!

GRATTIS ANJA till bronset!!!! Tänk om man bara hade ett litet uns av hennes jävlar anamma. Är grymt imponerad av den tjejen!

Kram, kram!

Ps. Bara 1 dag till sportlov! :-)


Tisdag = fikadag

Todilo!

Nu har jag fått massor av ny energi efter att ha gullat med lilla Isak på vårat tjejfika. Kan inte påpekas nog många gånger hur otroligt söt han är. Sprang ut och mötte Jenny när hon kom till fikat och då inte för att hjälpa henne med barnvagnen utan för att ta hand om Isak. :-) Han var sedan fast hos mig hela kvällen, släppte honom max 1 minut då han skulle "packas" ner i vagnen och bege sig hemmåt. Sorry tjejer, lovar att försöka dela med mig av världens sötaste på fredag när vi ses igen. Då kommer det finnas tre små söta barn, förutom 14 trevliga vuxna, här hemma hos oss. Ska bli så himla kul att ha hela gänget samlat här hemma. Kan bara tänka mig vilket tjatter det kommer vara på oss. Våra kära män kommer nog bli lite lätt trötta när vi pratar i mun på varandra. De har ju inte riktigt samma förmåga som oss tjejer att lyssna på två olika konversationer samtidigt som vi gör inlägg i en tredje diskussion. *hihi* Vi tjejer vi kan vi!


 
Isak, 2 veckor och 1 dag.




En glad barnvakt som inte vill släppa ifrån sig det lilla knytet.




Måste säga att Isak är väldigt lik sin mamma på det här kortet. Vill även tillägga att det inte syns på mamma Jenny att hon fött ett barn för 2 veckor sedan. Vad är receptet Jenny?

Tack mina underbara vänner för ett mysigt fika, är alltid lika mysigt att få träffa er och bara snacka en massa skit och umgås. Ni är guld värda! Längtar redan tills vi ses på fredag.

Kramis!

Ps. Nu är det bara 3 dagar till sportlov :-).

Måndag

Hej!

Idag är det en trött Sara som skriver så det bli ett kort inlägg innan jag ska låta John blund komma och hälsa på.

Titta vad jag hittade under tallriken igår när vi åt middag...ytterligare en alla hjärtans dag present. Är mycket nyfiken på vad vi ska göra den 17:e. Han är bra romantisk min blivande man. Behöver inte fundera länge på varför han är min drömprins.



Imorgon är det dags för tjejfika igen med undantag för en söt liten kille vid namn Isak :-). Blev två veckor i rad den här gången men vad gör det, är bara mysigt. Kanske kommer det någon mer söt bild på Isak från fikat imorgon.

Vill avsluta med att gratulera Charlotte Kalla till OS- guldet. Vilken tjej!

Kram på er alla!

Ps. Bara 4 dagar kvar till ett välbehövligt sportlov. :-)

Alla hjärtans dag mys

Hej, hej!

Hoppas ni alla har haft en bra alla hjärtans dag, min har varit superduper. En STOR kram till er alla från mig!

Jag och Erik har myst hela helgen, helt underbart! Igår var vi hemma och fixade lite i lägenheten, satte upp en tavellist ovanför kökssoffan, bakade bullar och tvättade fönster. Erik påstår att det bara är jag som är sådan städfanatiker att jag putsar fönstrena när det är minusgrader ute. Kan väl ändå inte stämma, eller? Måste dock erkänna att det var svårt att putsa i minusgrader, var tvungen att vara snabb med skrapan så att inte fönsterputsmedlet hann bli till is på rutan. :-) Fina blev dem och jag njöt imorse när solen sken in och konstaterade att det var värt varenda svettdroppe och svordom.



Här är en bild på vår nya tavellist som vi satt upp igår. Har länge funderat på vad vi ska ha bakom kökssoffan då jag lätt tröttnar på saker och ting. En tavellist är bra eftersom man lätt kan ändra och förnya genom att byta sakerna som står på. Tycker dock att listen kom lite för högt upp men den täcker i alla fall det igenspacklade hålet som vi totalt misslyckades med när vi målade om i somras.



Köpte några fina alla hjärtans dag blommor.



Mina goda bullar. Måste säga att Leilas recept på kanelbullar är grymt! Jag är ett stort fan av allt hon gör och kan verkligen rekommendera hennes bok "A piece of cake". Om du inte redan har den så köp den!

Idag har vi åkt långfärdsskridskor. Solen sken ända tills vi satt på oss skridskorna :-(, men, men vad gör det när vi strålade istället!? :-) Det var fjärde gången jag åkte långfärdsskridskor och måste säga att jag redan är ett stort fan, superduperkul. Så underbart med frisk luft och härlig natur. När vi fikade med goda köttfärspiroger, bullar och kaffe fick jag en alla hjärtans dag present av min prins. Titta vad jag fick...



...armbandet från Snös nya kollektion som jag skrev om häromdagen. :-) Ska nog ha på mig det imorgon.

Nu är det dags att titta lite på OS och kanske läsa llite bok. Håller på att läsa Camilla Läckbergs senaste, Fyrvaktaren. Den är jättebra men har aldrig tid eller ork att läsa under veckorna.

Kram på er alla och ha en fortsatt bra alla hjärtans dag!


Fredagsmys

Hej mina kära läsare!

Vill börja med att tacka alla er som läser och kommenterar min blogg, värmer i mitt hjärta och hoppar högt av glädje när jag läser era inlägg. Erik skrattar åt mig och undrar om jag aldrig bara kan ta det lugnt och sitta stilla. :-) Är ju så kul att blogga! Kan verkligen rekommedera er som är sugna att prova på.

Idag har det varit och är fredagsmys! Var på eftermiddagen och gullade med världens sötaste, mysigaste, minsta lilla Isak. (Superlativen kan radas upp i oändlighet) Oj, oj, oj vad liten han var...myspys!





Lilla Isak snart 2 veckor. (Mamma och pappa har självklart godkänt att jag lägger upp bilden på bloggen.) 


Har också hunnit shoppa lite idag...ops! Hade tänkt lyckas hålla i pengarna några dagar till, men... Med tanke på att Erik är spara i vårat förhållande så måste ju jag ta på mig rollen som slösa. Tycker faktiskt att jag gör det riktigt bra. *haha* Det här shoppades idag



Tröja från H&M och halsband och sjal från Highlight i Bålsta. Måste säga att jag är imponerad av hur mycket fint man kan hitta i en sådan liten affär, i en sådan liten håla. Uppsala är inte ens i närheten av att erbjuda någon lika bra butik. Skulle kunna shoppa upp hela min lön på ett litet naffs.



Kunde inte låta bli att slå till och köpa dessa idag. Som jag skrev häromdagen så har jag varit sugen på ett par rosa converse länge.



Hittade även det här fina hjärtat i en blomsterbutik i Bålstacity. En ny pärla som kommer besökas fler gånger.


Fredagsmyset fortsatte när jag kom hem och så här mysig middag hade vi ikväll 





Erik hade nog läst mitt inlägg från igår för idag när jag kom hem stod de här tulpanerna på bordet. :-) Tack hjärtat!

Nu ska jag försöka hålla mig vaken hela "På spåret", har inte lyckats med den bedriften sedan innan jul. :-)

Kramis!



Torsdag

Tjolahopp!

Oj, oj, oj vad veckan gick fort. Ska försöka att summera lite kort vad som hänt de senast tre dagarna då jag inte bloggat. :-(

I tisdagskväll var det tjejfika som stod på schemat vilket var underbart. Lisa hade gjort supergoda semlor och jag åt 1 1/4 semla. Kunde inte låta bli att ta en liten bit till efter att jag ätit upp den första semlan... dålig karaktär, jag vet. Får lov och jobba på den. :-)

Igår var jag bara sååå trött. Somnade kl 19 i soffan och gick sedan mer eller mindre i sömnen till sängen där jag knappt han lägga huvudet på kudden innan jag sov igen. Erik skrattar jämnt åt mig då jag halsovandes försöker hitta till sängen och blir arg om något kommer i min väg. (På morgonen är det dock jag som skrattar åt Erik när han knappt hittar ut ur sovrummet för att ögonen är så små. * hihi*) Ni som känner mig vet ju att jag har ett otroligt stort sömnbehov och att jag vissa perioder kan sova mer än jag är vaken. Jättejobbigt men så har jag alltid varit. Igår var jag tvungen att sova igen lite och jag vaknade imorse utvilad och pigg efter att ha sovit 13 h. Så skönt!

Idag har vi haft föräldramöte på jobbet så det blev en lång dag, men vad gör det när man har underbara kollegor som bjuder på många härliga skratt. Till mina elever som läser bloggen vill jag bara säga att Ni också är underbara och bra jobbat med att hitta min blogg. :-) 

När jag kom hem ikväll så hade älsklingen städat och tvättat. Vad säger man, han skämmer bort mig! Hade tänkt att fixa lite här hemma i helgen och flytta om lite saker, vilket jag gör en si så där var tredje vecka, flyttar lite lampor, byter blommor, byter plats på ljusstakar mm. Det är kul med nytt! Nu vill jag ta bort vinterkänslan och skapa vår i lägenheten. Blir nog till att köpa ett gäng tulpaner. Inredning är ett av mina stora intressen och allt som har med inredning att göra går direkt in på nöjeskontot. :-)

När våren kommit på riktigt ska vi ta och inreda vår fina balkong. Har tänkt att vi ska lägga trätrall och sätta upp ett vitt segel i taket så att man slipper se den fula betongen. Ska också köpa nya balkongmöbler och göra det riktigt mysigt. ärfar har lovat att bygge en förvaringsbänk åt oss, så gulligt!

Laddar upp några bilder från balkongen och vår fina lägenhet som vi i somras flyttade in i.  



Vår balkong som jag längtar till att få gör om i vår. I somras köpte vi billiga trasmattor på Ikea som vi lade på golvet för att det skulle bli en ombonad och varm känsla.






Vardagsrummet med öppen planlösning till köket.












Arbetsrum och gästrum



Badrummet. Jag har sytt ett draperi till skåpet under handfatet då detta var i björk och jag är allergiska mot björk sedan jag inredde min första lägenhet helt i björk (garderober, persienner, soffbord, tv-bänk, matbord...).

Som ni ser så är det vitt, vitt och rosa som gäller här hemma. Kan ni gissa vilken färg som är vår favorit tillika färgtemat på vårat bröllop?...Japp, rosa är färgen. :-)

Jaha, imorgon var det fredag igen och fredag är ju lika med fredagsmys! Fredagsmys den här veckan innebär att jag ska få träffa en liten bebis. Ska bli jättekul eftersom jag inte träffa den lilla knodden sedan han valde att möta den stora världen utanför mammas mage. "Nu är det fredagsmys..."

Nu är dax för mig att krama kudde sovklockan ringde för länge sedan. Sussa sött! 

Måndag

Hej hopp!

Kom just hem från träningen och till min stora glädje så hade världens bästa sambo bakat två sorters bröd och lagat mat. Han är bara så underbar men blivande man! :-)

På söndag är det alla hjärtans dag vilket jag tycker ska uppmärksammas. Det är viktigt att vi berättar för våra nära och kära hur mycket vi uppskattar och tycker om dem. Funderar på hur jag ska uppvakta E på denna dag. Skulle vilja slå på stort och visa mitt hjärta hur mycket han betyder för mig men vet inte riktigt vad jag ska göra eller om jag ska köpa något fint? Vad tycker ni? Alla förslag är välkomna!

Om du läser det här E så finns det många fina armband från snös nya collection. Smycken är alltid uppskattat, speciellt på alla hjärtans dag. :-) Gå gärna in på deras hemsida och titta på alla fina smycken, www.snoofsweden.com. Deras vår/sommar collection är fantastisk!

Imorgon är det dags för tisdagsfika med tjejgänget. Vi är 9 tjejer som turas om att ha fika varannan tisdag och det är så mysigt. Längtar till dessa tisdagar, de förgyller veckan. Gott fika och en massa tjejsnack (+ lite barnskrik) kan det bli bättre? :-) Imorgon ska det bjudas på semlor hemma hos L. Tur att jag ska träna innan eftersom jag älskar semlor och har inga begränsningar. Måste dock tänka på att jag ska komma i min brudklänning som jag redan beställt.

Jag och en av mina tärnor var och provade brudklänningar en regnig höstlördag i november. Efter att ha provat en si så där 30- 40 klänningar hittade jag till slut min drömklänning. Den är sååå fin! Även om det tog på krafterna att prova alla dessa klänningar så hade vi otroligt roligt under tiden, många skratt blev det. Provade allt, även sådana som jag tyckte var riktigt fula. Lika bra att passa på. I en av butikerna fick jag gå runt i högklackat, knänylonstrumpor, trosor, bh och vita handskar... japp, du läste rätt...högklackat, knänylonstrumpor, trosor, bh och vita handskar. Kände mig inte så snygg! Här är en bild på en av klänningarna jag provade, dock inte den jag ska ha på bröllopet. Den får ni inte se förrän jag blivit fru Åkerling.



Kan nämna att tyllkjolen var grymt tung och kunde stå av sig själv. Förstår inte hur man ska kunna sitta i den, än mindre hur man ska kunna gå på toa. :-) Fler uppdateringar om våra bröllopsbestyr lär komma på denna blogg.

Kram på er!

Ps. En extra kram till mina kollegor som läser bloggen.


Underbara söndag

Todilo!

Har haft en underbar söndag med promenad, kyrkbesök och shopping. Jag och kusin var ute och gick i vackra Uppsala och fick för oss att vi skulle gå in i domkyrkan och lyssna på högmässan en stund. Gissa om vi blev förvånade när vi såg att kyrkan var fullsatt till sista kyrkbänk. Trodde aldrig det var så många som gick i kyrkan på söndagar.

Följde sedan K till stationen och sa hej då innan jag riktade stegen mot affärerna och shopping, fick kämpa hårt för att hålla i slantarna. Är så kul nu när alla vårkläder börjar komma in i butikerna. Är såååå sugen på ett par rosa converse. Shoppade bara lite :-). Tog kort på det jag shoppat så ni skulle få se.



Nu har hjärtat kommit hem så nu väntar en mysig kväll med tända ljus framför tv:n. Uppladdningen inför veckan har börjat.

Kram


Mysig schlagerkväll

God morgon!

Hade en jättemysig schlagerkväll igår. Älsklingen var i Stockholm och svängde sin lurviga med grabbarna och då passade jag på att mysa med min kusin tillika blivande tärna. Vi gjorde oxfilé med getost, rösti och lingonsås...smaskens!
Blev inte så mycket schlagertittande för vår del utan mest snack och planering inför bröllopet, hur ska tärnornas buketter se ut, vad ger man i morgongåva... Kan inte säga att jag är så stort fan av melodifestivalen. Kommer vara så less efter alla dessa deltävlingar. Var det inte bättre förr då det bara var en tävling?
Nu ska vi ut och njuta av solen och det vackra vinterlandskapet :-). Längtar dock till när våren tittar fram.
Hoppas ni får en bra dag & njut av söndagen!

På väg till 30-års fest


Mitt första inlägg

Här kommer mitt första inlägg. Har länge varit sugen på att blogga och nu ska jag göra ett försök för att se om detta kan vara något för mig. Det är min kära kusin som sett till att jag äntligen fått tummen ur och att detta äntligen blir av. Tusen tack Kattis!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0