Tisdagsfika :-)

Hej hopp!

Nu har vi äntligen börjat med tjejfika på tisdagar. Det är sååå mysigt och jag uppskattar det sååå mycket!!! Veckorna förgylls verkligen av att få lite kvalitetstid med sina nära och kära. Bara snacka en massa skit och skratta riktigt mycket. Ni är underbara tjejer, glöm aldrig det!


Den här fina presenten fick jag och Erik av Isak, Jenny & Staffan som tack för barnvakten. :-) Tusen tack! Ni är bara för gulliga...Vi är gärna barnvakt igen när så behövs. :-)


Köpte den här koftan för att muntra upp mig själv efter att ha haft 310 undervisningsminuter idag...


Nu är det Åkerling som gäller. Har skickat in papperna för nytt körtkort idag och har redan fått nytt visakort med Sara Åkerling...bara att lära sig säga och skriva rätt. *hihi*

Nu ska jag krama kudden, kommer sova som en stock efter den här dagen. Sov gott!

Homestyling

Hej!

Jag har länge funderat på hur jag ska kunna få jobba mer med min hobby, homestyling. Är det någon som vill ha hjälp, eller känner någon som behöver hjälp, med att få sitt hem stylat? Kontakta mig! Jag hjälper gärna till med allt från homestyling inför lägenhetsvisningar till dukning inför bröllop och fest? Ring mig!

Jag skulle såååååå gärna villa jobba med homestyling vid sidan av mitt lärarjobb och undrar nu om du vet någon eller något företag som behöver min hjälp. Hör av er till mig i sådant fall!!!

Kram 

Halloj!

Här är en resumé av veckan som gått...


Förra söndagen, på väg till Sthlm och teater. Var på Sthlms stadsteater och såg "Lärare för livet". Fick biljetterna i påskpresent av mamma. Teatern var helt ok men inte jättebra. Det var däremot jättemysigt att åka till Sthlm och bara strosa runt och äta middag.

I veckan var jag på kurs i Bengtsfors...Sveriges ände kanske ni tänker...men då måste jag säga till dess försvar att Bengtsfors bjöd på livemusik och en mysig pub, med sjöutsikt, i torsdagskväll. (Verkar dock ha regnat en del efter att vi lämnade "byn".) Kursen varade i 4 h och resan tog 10 h tur och retur. Kan säga att aldrig förr har en 5 h lång resa gått så fort eller varit så rolig. Det var länge sedan jag skrattade så mycket som under denna resa, vilka underbara kollegor jag har. Tusen tack för en grym resa Karin, Lena, Morten och Mr Badman (OBS! engelskt uttal)! Tur att vi lyckades få ut Mr Badman från dass, där han  låste in sig, så att hemresan blev lika rolig. *haha* Någon bloggläsare som hört talas om orten Gustafs eller Gustafskorv? Det hade inte jag heller innan denna resa och Mr Badmans enastående ortkunskaper. *asgarv*

Igår var jag och älsklingen barnvakt åt Isak.


Isak visade sig från sin bästa sida och var glad hela dagen. Jag försöker nu övertyga Erik om att alla barn är lika snälla och glada. *hihi*



Här både äter vi och bajsar på samma gång. Smidigt när man kan göra två saker samtidigt...*haha'








Idag har vi varit ute i skogen och LETAT svamp...Letat var ordet för vi hittade bara 4 stycken. Var någon som hunnit ut innan oss och länsat skogen på guldet :-(.


Fikade istället och umgicks med Lina, Jens och Johan.



Kvällens middag...mums!


Hoppas ni alla får en bra måndag! Jag ska tillbringa min i Bålstas simhall...

Kram!


Länge sedan...

Hej alla trogna bloggläsare!

Det var alldeles för länge sedan jag bloggade. Veckan har rusat förbi, i tisdags träffade jag mina nya mentorselever, onsdag- torsdag var jag på lägerskola på Alnäs och igår var jag ute i skogen med mina mentorselever. En hektisk vecka med andra ord! Phu!

Idag har jag shoppat träningskläder och gjort höstfint på balkongen. Nu ikväll har vi ätit sushi med kusin vitamin och skvallrat om sommaren som gått...för nu verkar den verkligen vara över :-(.


Nu är det ljung som gäller på balkongen. Tycker det är så fint när sensommaren/hösten närmar sig.






Burk från Green Gate :-)


Köpte den här fina plåtkrukan på Fullerö Lanthandel idag. Tvålen, som inte bara är söt utan också luktar supergott, är från Rusta, 20 kr. Rena kapet :-) 


Mitt reafynd som jag gjorde förra veckan. Har länge tittat på denna fina kylväska från Green Gate och nu var det 50% rea så då var jag bara tvungen att slå till :-).


Fick den här fina ljuslyktan/vasen av Lotta och Petter när de sov här hemma förra helgen. Ängeln är en Wattholmaängel som jag fick när jag slutade på Ärentunaskolan. Tycker jättemycket om den.




Gjorde en tavla av ett stålhjärta från en blompinne och ett vitt trähjärta (hängde flera stycken på våra bröllopspresenter ). Tavlan får duga medan jag väntar på att köpa...eller göra canvastavlor med ordspråk på. Tycker tavlorna från flowerbeach är så himla fina och vill gärna ha två tre stycken på vår tavellist. Erik tycker så klart att tavlorna är för dyra så nu sitter jag och funderar på hur jag skulle kunna göra egna. Några förslag på hur jag ska göra?


Knöt band och hängde ett vitt trähjärta om en glasvas med blockljus i. Det börjar bli mörkt och kallt igen vilket innebär en massa tända ljus :-). Myspys!


Nytt "tyg" (=duk) på vår fd blommiga pall.




Så fint med brunt och rosa tillsammans. Älskar kiwilyktorna från Iittala, har flera färger.


Träningskläderna jag köpte idag. Fynd på rean.
Tror det börjar bli knas med vår kamera...igen, suck! Har precis lagat den för 1300 kr ;-(


Mysmiddag

Kramis!

Bröllop igår

Hej!

Igår var vi på Lina och Jens bröllop vilket var helt fantastiskt! De var så fiiiina och dagen, kvällen och natten var underbar. Dessutom hade de lyckats pricka in soligt och varmt väder...kanske lite för varmt om man ska vara petig. *haha*

I kyrkan var det romantiskt och stämmningsfullt. Jag grät floder redan vid första psalmen och satt och hulkade i kyrkbänken, och då menar jag verkligen hulkade. Ni vet så där så att man knappt kan andas. Grät även till bröllopsvalsen...Tror jag tog igen de tårar jag inte grät under vårat eget bröllop. Är precis som att jag varit i chock efter vårat bröllop och igår kom allt över mig... vad konstigt det kan vara..

Efter kyrkan följde en god middag med många fina och roliga tal och sist men inte minst en hejdundrande fest då vi slog  klackarna i taket. Svetten rann kan jag lova! Dagen var helt perfekt och det är ett bröllop vi sent kommer glömma!

Här är lite bilder från gårdagen





Herr och Fru Asp åkte i en jättefin gammal båt från kyrkan till Skarholmen där festen hölls.




Jättefin dukning


Samma fina papper och stämpel som vi hade. :-)


Placeringskorten hängde över glaset med hjälp av en rosknopp. Brudgummens idé som han var mycket stolt över. :-) Jättefint!


Jag, Lotta och Soffan höll tal vilket avslutades med att hela tjejligan lekte skoleken med brudparet.






Vilka underbara vänner jag har...tycker såååå myckert om er!!! Tack alla mina underbara vänner för en superrolig och oförglömlig dag, kväll och natt!

Massa kramar till er Alla från en trött Sara!

Börjat jobba

Hej alla mina vänner!

Som ni märker här på bloggen så har jag börjat jobba igen vilket tyvärr är = dåligt med blogginlägg :-(. Det har varit FULLT ös från dag 1 på jobbet. Vi håller på att flytta delar av skolan samt utökar med årskurs 4 och 5 så det är mycket nytt på gång, kul! Känns att man lever och att man har haft ett låååååååååångt sommarlov...men, men det är kul. Ser fram emot en ny termin och nya utmaningar som väntar, för utmaningar kommer det att bli.

I tisdags hade vi höstterminens första tjejfika. En tjejkompis från Skåne är på besök så vi tyckte att det var på tiden att hon fick vara med och mysa på en tisdagsfika. Tror hon önskar att hon kunde vara med varje tisdag...Jag önskar i alla fall att hon kunde vara med varje gång. K. är världens goaste tjej eller som man säger i skåne tös! Idag har vi haft mer mys då vi hade knytis här hemma. Det bjöds på en massa gott, pajer, sallader, bröd, ostar och kaka. *smaskens* Isak verkade dock inte tycka om sin mat lika mycket då han kräktes på mig...*haha*

Här är kvällens dukning. Dukade med olika tabletter i grått istället för med duk. Jag hade bara åtta tabletter så använde några dubbelvikta handdukar också.



Blandade rosenknoppar och värmeljus i ett vattenbad.


Vårat fina mateusporslin som vi fick i bröllopspresent. Så kul att vi nu kan duka med det även till större kalas.

Min nya kalender som jag har pimpat...

Till framsidan använde jag en bit presentpapper, en ros från våra bröllopsprogram och strass som vi hade på tackkorten. Är sååå nöjd! Blev till en riktig sarakalender. :-)




På baksidan satte jag kort från bröllopet och ett hjärta som vi hade som dekoration vid tårtan. Nu är det ingen som tar fel kalender...alla vet vilken som är min. *hihi*

På lördag ska vi på bröllop och jag längtar såååå mycket. Tror att jag kommer fatta att jag är fru Åkerling när jag ser Lina och Jens bli paret Asp. :-) Hela ligan ska med på bröllopet så det kommer bli fullt ös på dansgolvet det är en sak som är säkert. Älskar att dansa!

STORA KRAMAR!!!

lugn & skön helg

Hej hopp!

I fredags var vi hos Lina och Jens på middag. Åt gott grillat kött med en massa goda tillbehör, marrängtårta med hallongrädde och ost & kex...inte vad min semesterkropp behövde...men nu ska jag snart iväg och träna och göra något åt denna slappa kropp. Nya friska tag är det som gäller. Måste komma i lite bättre form till bröllopet vi ska på nästa helg...kanske lite kort om tid...*haha*


På väg till Lina och Jens i min nya topp, ytterligare ett reafynd. :-)
Blev en sen kväll då vi spelade spel till kl 02.30...phu! Sov 15 h i natt istället...galet, jag vet!



Fyndade detta fina överdrag (ljusblått med vita prickar) till strykbrädan i fredags, 55 kr på Clas Ohlson.


Igår var vi på bakluckeloppis i Norrskedika. Fanns tyvärr inte så mycket fint utan var mest skit.



Efteråt åkte vi och shoppade träningskläder på Stadium Outlet, Arlandastad.

Fyndade en fleecetröja från Peak och en långärmad träningströja från Adidas.


Åt god svampmacka när vi kom hem. Ni måste prova detta recept. Min och Eriks absoluta favorit!
 

* 250 g svamp
* 1 gul lök
* 1 msk smör att fräsa i
* 2 dl lätt crème fraiche
* 1 tsk soja
* 1 tsk salt
* 1 krm vitpeppar
* 1 msk hackad timjan
* 4 skivor parmaskinka
* 4 skivor lantbröd

1) Fräs svamp och finhackad lök till dess att all vätska kokat in.
2) Tillsätt creme fraiche, soja, salt och peppar. Låt puttra utan lock i ca 5 min. Blanda i timjan. 
3) Lägg parmaskinka på plåt och rosta mitt i ugnen på 250 grader i 5 min. Låt skinkskivorna kallna plant.
4) Rosta brödet i ugn eller brödrost. Lägg upp fint och servera med en timjankvist på toppen.

Kram och hej!

Bröllopsannons i UNT

Idag är vår bröllopsannons med i UNT, http://www.unt.se/familjeliv/familjeannonser/. Gå in och titta.

Lek med Jenny och Isak

Idag har vi varit ute på promenad, jag, Jenny och Isak. Sååå mysigt!!! Har också matat Isak...så här bra gick det.


Precis när vi börjat äta och fortfarande är rena. :-)








Japp, då var vi klara. Mat över hela Isak och halva Sara...jättegosigt!

Nu ska jag snart bege mig hemåt och leka elektriker. Får se om jag kan lyckas få upp våra nya lampor, sladd ska klippas till och fixas. Ikväll ska vi hem till Lina och Jens och grilla.

Kram på er alla!

Shopping idag :-)

Här kommer lite bilder på det jag har shoppat idag. :-)


Två saker var i alla fall på rea, 50% inte illa

Kunde inte motså den här söta klänningen från Odd Molly.


Man kan aldrig ha för många tygskor...eller Converse. ;-) *hihi*

Det här var visserligen inte på rea men, men

Jättesköna jeans från Lee och kofta från Vila. Blir fint i höst när kylan tränger på.




Galgar och lampa från Indiska. Ska nog köpa en till lampa som vi kan ha i sovrummet. Kostar bara 49,50 kr + sladd. Det tycker vi om, då kan man byta när man tröttnat utan dåligt samvete. Toppen!






Måste bara visa vår fina anslagstavla (Tror inte att jag lagt ut den på bloggen tidigare, eller?). Som en tavla där man efter årstid och humör kan variera motiven. Love it! Så här ser den ut nu.

Kram och hej!

Tränat och beställt bröllopsannons

Hej igen!

Hade en underbar eftermiddag med Jenny och Isak. Myspys! Jenny fick dessutom med mig på ett pulsmedelpass på Friskis vilket jag verkligen behövde. Har inte flåsat på många, många veckor men jag kan lova att jag flåsade desto mer i dag: :-)

Nu har jag fixat bröllopsannaons i UNT och om jag gjort allt rätt så ska den finnas i tidningen och på deras webbsida på söndag. Glöm inte att titta!

Kram!

Fler bröllopsbilder

Hej hopp!

Igår hade vi middagsgäster här, Bror + flickvän och paret Asp. Jättemysigt och trevligt! Hade gjort laxspett med rökt skinka och gullök, vitvins- och gräslökssås, färskpotatis och sallad. Gjorde sås till ett helt kompani, 2 liter...vet inte riktigt hur jag tänkte när jag tog receptet * 3... *asgarv* Till efterrätt hade jag gjort hallonpaj. Smaskens! :-)

Här kommer lite fler bilder från vårat underbara bröllop. Vi hade en fantastisk dag och kväll. Kunde inte ha blivit bättre! Tänk att vi fick strålande sol och blå himmel...Villa Vasst, där vi hade festen, fick verkligen visa sig från sin bästa sida. Vilket ställe!!! Gå gärna in på deras hemsida www.villavasst.se. Tusen tack Villa Vasst för att ni gjorde vår fest så lyckad!!!


Dagen började kl 8 hos Linus på Lilla Tottes Hår i Enköping. Än en gång, tusen tack Linus för att du gjorde mig så fin i håret! 





Sedan blev jag sminkad av en tjej som heter Linnea. Hon var sååå duktig och jag blev supernöjd. Önskar jag kunde bli sminkad av henne varje gång jag ska på fest.


Lunch med mina underbara tärnor. Mamma hade gjort god pastasallad. :-) Här börjar vi alla tre bli riktigt nervösa.


Min underkjol kunde stå för sig själv *haha*


Tärnorna hjälper mig med att "puffa" till underkjolen. Krävs många för att få på sig en brudkläning...och för att kunna gå på toa för den delen. *haha*


Redo för fotogarfering och bröllop.




Fotografering på Villa Vasst, Eriks brors fru Anna Åkerling tog våra fina bilder. Tack Anna!








Jessica på Hårcompaniet i Uppsala gör mina fina naglar. Du é världens bästa, Jessica! Tack för att du gjort mina naglar så fina i många, många år...och fler hoppas jag att det blir. :-)


























Danmarks kyrka













I väntan på att alla gäster ska ha anlänt till Villa Vasst så att vi kan sätta oss i ekan och ro...eller rättare sagt Erik rodde och jag kom med glada hejarop. :-)



Middag och fest på Villa Vasst











Fick hörlurar (rosa så klart) av en kompis till Erik som tyckte synd om mig som får stå ut med Eriks snarkande. *hihi*


Dansade till Elin Sigvardssons låt, Lyckorus...ååå, vad jag tycker om den låten. Helt fantastiskt fin!


Nu ska jag iväg och fika med Jenny och söta Isak. Ska posta vår tackkort på vägen :-).

Kram och hej!


Ny frisyr, nya blommor och tackkort på G

Hej svejs!

Idag har jag äntligen fått klippa av mig håret...har längtat sedan mars. Har sparat och sparat och sparat till bröllopsfrisyren men nu fick jag äntligen klippa min efterlängtade page. Blev en del hår kan jag lova och många centimeter klipptes av men jag är såååå nöjd. Färgade också håret men i samma färg som innan. Har haft denna färg sedan i höstas, tycker så mycket om den. Har nog inte haft samma hårfärg så här länge sedan innan tonåren. Tusen tack Linus, du är super! Kommer aldrig kunna byta frisör utan alltid åka till Enköping och Lilla Tottes för att klippa mig, vart jag än bor. När jag skulle välja frisör till bröllopsfrisyren så var Linus det självklara valet.


Här är min nya frisyr. Vad tycks?


Min bror hade hand om våra blommor medan vi var borta och han hade ett tufft jobb i värmen. En enda blomma överlevde, pelagonen som jag fick av två elever inför sommarlovet. :-) Men, men vad gör det...jag deppar inte över att behöva köpa nya blommor. Hittade jättefina och är supernöjd med mina "nya" fina fönster.



 



Har fixat med våra tackkort idag...har tagit oss 7 timmar än så länge. Har lite kvar att göra imorgon men förhoppningsvis ligger de på lådan innan vi går till sängs imorgon. :-) Jättefina! *hihi*

Hej svejs!

Ps. Imorgon tänkte jag försöka hinna med att lägga upp lite fler bilder från vårat fantastiska bröllop på Villa Vasst.

Hemma igen

Hej på er alla!

Nu har vi kommit hem och jag har äntligen tid att lägga upp mer bilder från vårat fantastiska bröllop på Villa Vasst samt foton från vår härliga smekmånad.

Sedan vi kom hem i fredags kl 18 har det gått i ett... Gick och hämtade bilen som stod hos Eriks bror och blev kvar där till kl 23.30. Upp kl 7 och Erik åkte iväg på svensexa jag började tvätta (10 maskiner) och städa. Höll på till kl 17 då jag slängde mig in i bilen och åkte hem till mamma och pappa i Enköping för att fira mammas födelsedag. Sov i Enköping och kom hem vid 11 i förmiddags, fortsatte att tvätta, stryka och vika in tvätt samt började baka bullar. Kl 14 kom Jenny med familj samt Lina och fikade, supermysigt. Nu lagar vi mat för första gången sedan juni. *haha* Helt galet! 

Här är vår smekmånad i bilder, 25 dagars roadtrip i Italien. Har hunnit med att besöka Rom, Grosseto, Elba, Siena, Luca, Pisa, Florens, Rimini, Galganohalvön- Vieste, Amalfi och Capri. Inte illa va?! :-) 


Vi började i Rom.

Första dagen i Rom, Piazza Navona. Turistade som aldrig förr i två dagar och bodde på ett mysigt hotell bara 100 m från Piazza Navona som var såååååååå mysigt!


Pantheon


Fontana di Trevi


Spanska trappan.


Mysig första middag på Piazza Navona.




Colosseum






Efter två dagar bar det av till Grosetto. Därifrån gjorde vi utflykter till bland annat Elba.

Erik är nöjd efter att ha kommit ut ur Rom och dess vilda traffik.


Uppfarten till vårat hotell är allén som ni ser långt bort i bild. Uppfarten var 2 km lång.




På väg med färjan till Elba. En helt fantastiks ö dit jag absolut vill/måste åka igen.








Fin solnedgång på väg hem från Elba.


Bad på stranden i Grosseto där vi nästa var ensamma. Mysigt!




Sedan åkte vi till Siena där vi sov en natt. Jättemysig stad dit jag ockå vill åka igen.

Ännu en dag av turistande och besök i kyrkor.


Fin utsikt


Måste vila fötterna ibland. :-)


Mina nya skor.


Jättegod middag i en liten gränd med brant lutning. Som ni ser så är det klossar på ena sidan av bordet och pallarna för att man ska kunna sitta i den branta lutningen. Jättegullig tjej som serverade oss och såg till att ta reda på fotbollsresultat till Erik.


Lucca och vårat fantastiska hotellrum som jag skrev om innan. Love it! Måste åke till Lucca fler gånger.





Fanns bidé på alla hotell vilket var perfekt för tvätt och ölkylning på de hotell som inte hade kyl. :-)


Är tända marschaller längs hela gatan vilket inte syns så bra på kortet men det var jättefint.


Mannen som tänder alla marschaller. Tänk att ha detta som jobb i 35 graders värme.


Godaste bruschettan på hela resan...och då har vi provat MÅÅÅÅÅNGA!


Parad för att hylla helgonet St Lucca.




Erik nyklippt.


Florens

Åt godaste glassen på ett ställe som vi hade blivit tippsade om.




Shoppade blusen på H&M... :-)


Klänning från Mango. 


Shoppade dessa också :-)


Pisa. Var bara där 2 h då vi riktigt trötta på att tursita runt.







Rimini, jättefina stränder men riktigt charterställe. Kul att ha sett men räckte bra med tre dagar.



God lunch på stranden.




Solstolar så långt ögat kan nå.






Galganohalvön- Vieste. Hit måste vi också åka igen!

Vårat hotell med fantastisk utsikt och pool.








Vi blev bortskämda med underbar mat och små mysiga restauranger.




Ny klänning






En av dagarna åkte vi till en liten, liten strand ute i Ingemansland...tydligen tyckte inte vår Ford C- max (som innan oss hade gått 78 mil) att det var roligt att stå i värmen hela dagen och startade inte när vi skulle åka hem. Blev till att ringa bärgningsbilen och få tag på ett par som kunde tolka åt oss. Italienare och engelska går inte riktigt ihop, eller rättare sagt det går inte alls ihop. Men, men, vi fick en ny bil dagen efter så att det gick ingen nöd på oss. Lite äventyr är alltid kul....speciellt med facit i hand. Kanske inte riktigt uppskattade det just där och då. *haha*




Jag satt i bärgningsbilen och försökte prata lite italiano med Michelangelo som bara kunde italienska. Hade dock tagit med sig sin polska flickvän som kunde hela tio ord italienska. :-) Erik satt i Forden på flaket och njöt av den fina utsikten.


Vår nya bil, Fiat Punto.







 


Amafli, kanske låter tjatig men hit måste vi också åka igen.





Vårat hotell. Hade näradödenupplevelser varenda gång vi mötte en bil på dessa smala, smala slingriga vägar...phu!




Vårat gröna hotellrumsgolv.


Hade bland annat en söt gubbe med gäss som granne.


Hade 5 minuters gångväg till stranden...låter kanske inte så jobbigt men promenaden avslutades med 463 trappsteg... Där nere är strande vi låg på.




Ny väska


Capri- fin men dyr ö. Drack 1 l vatten för 100 kr...









Vilka båtar vi såg...som mindre fartyg.


Sista dagen tillbringade vi i Rom då vi besökte St Peters kyrkan och Piazza Navona, igen.





Sista middagen :-( We love Italy!!!





Avslutade med att köpa varsina solglasögon, Erik ett par Armani och jag Gucci. :-)

Kram på er alla!

RSS 2.0