VårRuset

Jaha, då har fikabrudarna visat att de inte bara kan fika utan också springa. Vi hade nämligen anmält två lag (12 st) till årets och dagens Vårrus i Uppsala. Alla kämpade och många sprang de 5 kilometrarna på imponerande tider. Kan ju nämna att en av tjejerna kom tvåa och sprang på strax över 18 min. Själv är jag nöjd med min tid på 26 minuter och 32 sekunder. Slog förra årets tid med 1/2 minut. :-) Till alla er som aldrig sprungit Vårruset säger jag bara: SPRING! Jag tycker inte om att springa men Vårruset är verkligen jättekul, man blir så peppad av alla andra tjejer som springer och folk som står längs med vägen och hejar.


Här är min fina medalj...rosa är den i år också, som gjord för mig. :-)

Kram på er alla!


Söndag = regn, fika och brödbak

Tjo ho!

Tänk vad konstigt vädret kan vara, igår var det strålande sol och riktig sommarvärme och så när man vaknar idag är det 12 grader och regn...sommaren är som bortblåst! Hur kan det ändras så fort?

Tur att vi passade på att njuta av sommarvädret igår. Jag och Erik var nämligen i Fjällnora och hade picknick, årets första men absolut inte sista. Är så mysigt att packa picknickkorgen med en massa gott och ta med en hög snaskiga skvallertidningar och sedan bara mysa...Love it!  


Rosa luvtröja, rosa T-shirt, rosa shorts, rosa solglasögon, rosa väska, rosa solstol. :-) Fick inte ha mina rosa converse för Erik, han tyckte det blev för mycket. *hihi* Kan det bli för mycket rosa? Tror knappast det...däremot var mina ben alldeles för bleka!

Idag har jag hunnit fika med Jenny och Isak vilket var gosigt även om det ösregnade. Isak måste vara världens sötaste. Sniffade och myste massvis med honom! :-)

Vår frys har börjat eka så nu har jag bakat bröd och fyllt den. Har bakat havrebullar (receptet finns i tidigare inlägg) och långpannebröd. Långpannebrödet är enkelt och gott så här är receptet till alla er som också har en ekande frys. :-)

Långpannebröd
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung eller sirap
1 msk salt
3 tsk brödkrydda
1 dl linfrön (blötläggs innan de blandas i degen)
7-8 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till fingervarm, 37 grader.
2. Häll i mjölken och lös upp jästen.
3. Tillsätt honung, salt, brödkrydda, linfrön, rågsikt och vetemjöl.
4. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Täck över med bakduk och låt jäsa ca 40 min.
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare 30 min.
6. Sätt ugnen på 225 grader och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Lycka till!

Kram!


Det här är livet!

Hej!

Nu sitter jag på balkongen och njuter av kvällssolen efter att ha avnjutit en god middag. Sitter här med datorn i knät och bloggar medan romantsik musik spelas, choklad äts och min älsklling myser...Det kan inte bli bättre, det här är livet!!!

Kram på er alla och glöm inte att njuta av livet!

Ps. Här en bild på några andra som njuter av livet. Så här såg det ut i söndags på Stockholmsnation när jag och Erik gick förbi vid 15 tiden. Fullt ös! Var det så när man var student, fest varje dag? Det kan jag inte minnas... *hihi*




Bröllopspirret har infunnit sig...

Hej hopp alla kära bloggläsare!

Ser att det varit många inne och läst bloggen även om jag varit dålig på att skriva nya inlägg den här veckan. Kul att ni är in och tittar i alla fall. :-)

Som ni vet så närmar sig den STORA dagen med stormsteg och vi har fullt upp med bröllopsförberedelser, därav inga inlägg denna vecka. Nästa vecka är också fullbokad med möten och planering men ska försöka hinna med lite fler inlägg ändå...kan ju knappast bli sämre än denna vecka. *haha*



Så här ser en bloggande Sara ut. Här hemma hos mammsen och pappsen.


Som jag skrev i fredags så var vi i Malmö några dagar och hälsa på mina morföräldrar vilket var jättetrevligt. Trevligt var det också att åka från ett regnigt och kallt Malmö för att landa i ett soligt och 25 grader varmt Stockholm. Helt fantastiskt väder denna vecka har bjudit på och nu börjar verkligen sommalovskänslorna infinna sig. Jippi!

Vår kamera gick sönder förra veckan så nu har jag trixat och fixat med Eriks mobilkamera för att försöka ta några fina bilder på mitt nya "pynt". Nu är det sommar i vår lägenhet och på våra tavellister. :-) Det enda som fattas är en rosa matta som vi kan ha i köket istället för vår svart- och vitrandiga pappelinamatta som vi haft innan. Tycker det är så kul att inreda och göra om...som ni kanske redan märkt. *haha*



Så här ser våra tavellister ut nu.



Jag har helt snöat in på rosor. *haha* Den övre "tavlan" är locket till den burk som jag samlar torkade rosblad i.
 



Torkade rosblad som ska användas på vårat bröllop.



Jättemysig bok med massa inspiration och tips på blomsterarrangemang.



Man kan aldrig ha för många fina kuddar. Den här blommiga är från Miljögården som har jättemycket fint och inte speciellt dyrt.


Igår träffade vi vår präst och gick igenom hur vigseln kommer att gå till, vad som ska sägas, sjungas och göras. Fick också öva på hur vi ska gå och stå framme vid altaret...nervöst :-S Viktigast av allt är väl dock att vi säger JA *hihi*.

 
Alla gäster, det är dags att börja sjung upp och öva på psalmer nu! :-)


Idag har vi varit på Villa Vasst och haft vårat första planeringsmöte.
Allt känns toppen och mina nerver är nu lugnade, vilket inte är det lättaste att lyckas med. Jag är ju, som ni säkert redan vet, ett kontrollfreak och en pedant men tro det eller ej jag känner mig nu helt lugn. Kan luta mig tillbaka och bara njuta av tiden fram till bröllopet, Villa Vasst kommer ta hand om vår stora dag och fest på ett utmärkt sätt. Längtar, även om jag får pirr i magen så fort jag tänker på att det nu bara är 44 dagar kvar.


Nu är det bröllopsplanering för hela slanten, mycket att
 stå i men kul är det!

Kram på er alla!

Malmö

Hej hopp!

Nu sitter jag i Malmö hemma hos mormor och morfar. Som tur är har jag tekniska morföräldrar som både kan sms:a och använda internet fast att de är över 80 år. Visst är det fantastiskt!?

Vi har precis ätit en fantastisk trerätters middag och druckit gott vin. En bättre start på ledigheten kan det inte bli. Imorgon ska vi ut och äta lunch innan vi ska träffa tre kompisar som vi ska fika med.

Kram på er alla och hoppas ni får en fortsatt trevlig ledighet!

Lov igen :-)

Jaha, då var man ledig några extra dagar igen, aldrig fel. :-) Våren bara rusar förbi...inte många veckor kvar till sommarlov och tills jag åker till Kroatien med jobbet. Ska bli superkul!


Så här såg det ut sist jag var i Kroatien, så den här gången vill jag ha bättre väder!

Lov= sovmorgon kan man ju tro...men inte för mig, inte imorgon. Jag och älsklingen åker till Malmö kl 8.05 vilket innebär att vi måste ta bussen till Arlanda redan kl 06.00. Suck! Kommer vara mycket grus i ögonen då kan jag lova. Undrar ni vad vi ska göra i Malmö?...vi ska hälsa på min mormor och morfar. Blir dock bara en snabbis då returen till Uppsala är redan på lördag.

Hoppas ni får en härlig helg.

Kram! 

Balkongen är färdig! :-)

Hej!

Nu är det bara två saker som fattas på vår balkong... VÄRME och SOL.


Hyllan på plats.




Nya blomlådan, från mina snälla elever och min omtänksamma chef, och nya dynor från Plantagen (bara 79 kr/st). Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker om dem eller inte...vad tycker ni? 


Vårat nya vita högblanka bord från Bauhaus, 70x 70, 699 kr.


Satte upp våra gamla ljuslyktor som vi hade i hallen i förra lägenheten. Passade bra på balkongen nu.

 
Älskar min fina zinkkanna som jag köpte i Örebro förra våren.


Måste ju ha fina redskap när man ska plantera. Allt blir så mycket roligare då. :-)

Ha en fortsatt bra dag!

Fredagsmys

Hej alla vänner!

Idag har jag haft en underbar fredag. Fredagsmys med kärleksmums, goa elever, roliga nyheter och blommor. Som jag skrev igår så bakade jag kärlekmums till mina elever, detta för att alla elever i nian har lyckats att skriva minst godkänd på nationella proven i matte. Är så stolt över att få vara deras mattelärare! Som tack fick jag en jättefin blomlåda och blommor...kom några tårar då jag blev så himla rörd... Kommer väl gråta floder på skolavslutningen... ;-)


Imorgon ska jag ställa ut den på balkongen, vet redan vart den ska få sin plats...*hihi*


För att du aldrig gav upp!

Efter jobbet shoppade jag lite innan jag åkte hem och mös med sushi och Allt i hemmet. :-) En underbar fredag med andra ord. Kan inte bli bättre!


Köpte en blommig bikini och en handväska på Åhlens.


Kunde inte motstå dessa fina presentband.

Köpte också en massa fina rosor som jag nu fyllt lägenheten med. Blommor gör mig så glad. Älskar att få lite vardagslyx med fina snittblommor. :-)
 








Kramis!

Ps. Det enda som inte var bra idag var att vår bil, som vi hämtade från verkstaden igår, fick åka tillbaka till verkstaden idag då samma felmeddelande kom upp på färddatorn imorse när jag körde till jobbet. ;-(

Fredag imorgon :-)

Hej mina kära läsare!

Ännu en vecka som går mot sitt slut :-). Jag och älsklingen har inga planer för helgen, förutom att fixa inför bröllopet, vilket känns så himla skönt. Ingen stress och inga måsten. :-) Erik ska på opera med jobbet imorgon så jag är ensam hemma imorgon kväll, vilket jag faktiskt längtar till. Tycker det är skönt att vara själv ibland. Ska bara ligga i soffan under en filten och läsa inredningstidningar, tända ljus och äta sushi...mmm! Myspys!

Ikväll har jag varit ute och powerwalkat med en kompis. Var riktigt länge sedan jag var ute och gick, hade nästan glömt bort hur skönt och mentalt avslappnande det är. Har nu lovat mig själv att börja powerwalka igen, gärna någon gång i veckan. Måste verkligen ta tag i min bröllopsform nu, är knappt två månader kvar.
Börjar bli lite nervös...

Har också hunnit med att baka kärleksmums till mina elever som de ska få imorgon då vi har fredagsmys.
 



Fina va!? Kärleksmums vad namnet och kärlek var det här. :-)

Kram!

Söndag och maj

Hej kära läsare! Hoppas ni har haft en underbar helg och Valborg.

Tänk vad tiden går fort. Det är redan maj och snart är våren över...innan den ens har hunnit komma igång. Bäst att börja njuta...

Vi har varit i Örebro i helgen och hälsat på Eriks föräldrar. Eriks pappa hade byggt en låda/bänk åt oss som vi nu har på balkongen. Superfin blev den och vi är sååå nöjda, tusen tack svärfar!

I fredags firade vi Valborg, startade med picknick och brunch med vänner i en park i Uppsala och åkte sedan till Örebro och firade vidare. Blev grillpremiär på kvällen, smaskens! Har hunnit grilla två gånger i helgen, gäller att passa på medan man kan. Får ju tyvärr inte grilla på balkonger. :-(

 Många mysiga och goa vänner och mycket god mat!


Lilla Isak var så klart med och firade Valborg...han sov dock mest.


Nu står bänken på plats och seglet sitter uppe. :-) 

Som ni ser så saknas ryggkuddar till vår nya fina bänk och blivande bänkvärmare. Några kuddar från Green Gate skulle göra susen! :-) Några tips på vart jag kan hitta fina och billiga kuddar/dynor?



Här ser ni seglet i taket. Kommer från Ikea precis som rottingstolarna och mattorna.


Köpte den här fina krukan i Örebro. Blev tyvärr inget besök på min favvobutik CE...till Eriks stora glädje. :-)




Måste ju kunna mysa och tända ljus på balkongen.

Hoppas ni får en bra vecka!
Kram!

RSS 2.0