Ännu en söndag går mot sitt slut

Hej hopp!

Idag har vi haft en lugn och skön söndag. Var en sväng på stan för att shoppa nya jeans. Mina favvojeans är nämligen mer trasiga än hela, tyget på insidan av låren är så utnött att det går att se igenom tyget. Köpte ett par likadana som jag hade innan, inte jättekul men nu har jag äntligen ett par hela favoriter. :-) För er som har svårt att hitta ett par sköna och snygga jeans, som sitter bra på en kropp med både rumpa och lår, kan jag verkligen rekommendera Nudies modell tight long John. Prova, det finns inga skönare jeans!

Köpte också en ny bikini, lite otippat och inte riktigt vad jag hade tänkt mig när jag gick hemifrån. Hur kul är det att stå i det vita strålkastarljuset när varenda liten prick och cellulit syns och man ser blekare ut än någonsin. Denna stackars kropp som inte fått se solen sedan i augusti... Blev i alla fall en jättefin blå och vitrandig bikini från Åhlens.



Kram!

Ps. Bara 4 dagar till påsklov. Längtar!!!

Lördag

Hej på er mina älskade vänner!

Nu har mamma och pappa precis åkt hem efter en fantastisk middag på Hambergs. Åt världens godaste pilgrimsmusslor till förrätt och skaldjursfat till huvudrätt innan husets sorbet gled ner och lade sig som bomull ovanpå all god mat...smaskens till sista slicken! Efteråt drack vi kaffe och åt mina hemmagjorda tryfflar här hemma. Alltid lika trevligt och kul att träffa mamma och pappa. Längtar till påsken då vi ska hem till Enköping och mysa.

Det här var kvällens outfit.






Jag och Erik gick aldrig ner på stan idag, orkade inte, blev mys i soffan istället. :-) Imorgon ska det dock bli shopping...är riktigt sugen. Kommer bli svårt att hålla i slantarna. Vet ju hur det brukar gå när jag är på shoppinghumör. Ni får se bilder på mina inköp och fynd på bloggen imorgon.


 
Var på vaksalatorg och köpte lite påskblommor idag. Att blomsterstånden på torget har öppnat är ett härligt vårtecken. :-)

Sov gott, nu ska jag krama kudde!


Fredagsmys!

Ytterligare en vecka med galet mycket jobb har passerat. Skönt med fredag och skönt att veta att det bara är fyra arbetsdagar nästa vecka, sedan är det PÅSKLOV!!!! Tjo ho! :-) På påsklovet är det dags för bröllopsbestyr igen och shopping med mamma. Har världens bästa mamma!

Idag har jag fått mysa med Jenny, Isak och en söt liten drake. *hihi*
Alltid lika kul och gosigt att få börja helgen med tjejsnack och mys, börjar bli till en tradition, en underbar sådan. Vi var ute och gick en härlig promenad innan vi fikade och bara snackade en massa skit. Tiden går fort när man har roligt kan jag lova, helt plötsligt var klockan halv sex...haha! Tusen tack Jenny och Isak, hoppas vi fortsätter med vår nya fredagsvana.



Det var en trött gosse som låg i mitt knä idag.



Vad säger man? Världens sötast!

Imorgon är det step up med tjejerna kl 11, köpa nya jeans och middag med mor och far som gäller. Längtar! Jag och Erik har redan börjat fantisera om vad vi ska få äta för gott.

Kram och trevlig helg på er alla vänner!


Vals, foxtrot, troika, bugg och gympa :-)

Så här har jag studsat de senaste två timmarna.





Har kört mitt och Jennys gympapass två gånger...och dansat vals, foxtrot, troika och bugg med älsklingen. Har dansat som aldrig förr kan jag lova. Lika bra att börja öva på bröllopsvalsen redan nu, var ganska duktiga om jag får säga det själv- :-)

Nu väntar soffan! Önskar er den bästa söndagskvällen!

Äntligen nytt inlägg, den som väntar på något gott...

Vart tog våren vägen? Tittade just ut och möttes av det här...



Blir en dag i soffan med film och mys...och lite jobb... Jag och Erik ska ta oss en sväng om här hemma på vardagsrumsgolvet. Måste öva lite bugg och troika då det är dans på idrottsschemat i veckan. Ska också riva av ett gympapass, i vardagsrummet, då även det står på schemat den här veckan. Bra att kunna kombinera träning och jobb. :-) Hoppas bara att ingen granne ser oss när vi studsar runt här hemma... *hihi*

När man tittar ut idag är det svårt att tro att det igår var strålande sol och blå himmel. Jag och Erik satt igår på balkongen och lapade sol med en kopp kaffe och god kanelbulle. Vi njöt av att äntligen få höra droppandet från smält snö. Det var så skönt och mysigt att vi båda somnade till en stund. Livskvalité på hög nivå!

Igår kväll var Eriks föräldrar samt bror med familj här på middag och jag hade så klart gjort vårfint här hemma.





Bara 2 veckor till påsk nu, längtar! Påskfint med fjädrar och påskägg.




Var trött på det blommiga tyget som är på vår "skrivbordsstol" så jag tog en av våra nya kökshanddukar från Himla och klädde om stolen. Satte fast tyget med säkerhetsnålar för att det ska vara lätt att ta av och tvätta samt byta då man tröttnar. Fiffigt va? 20 kr och vips så fick vi en ny fin stol.




Igår bjöd vi på sallad med avokado, torkad parmaskinka, parmesan och dijonsenapdressing, mycket lätt och uppskattad förrätt. Lika uppskattad och lättlagad var efterrätten, hallonpannacotta med vitchoklad och techokladtryffel. Gott, gott!

    


Fick de här fina snödropparna av svärmor...ett tecken på att våren faktiskt är på väg. Hoppet om vår, värme och sol lever :-)




Som jag skrev i veckan så hade vi skolinspektionen på vår skola i onsdags och vi fick mycket ros! Hon som inspekterade skolan hade jobbat som skolinspektör i 15 år och hade bara en gång tidigare varit med om att en skola hade fått så få anmärkningar som vi fick. :-) Mina underbara chefer uppmuntrade och tackade oss i personalen med en varsin fin bakskål.



Min står framme med frukt då jag inte vill gömma den i ett skåp.


Här är en bild på Eriks födelsedagspresenter som han fick av mig, ett par ljusblå chinos och en randig farfarströja. Han é så snygg i dem, min prins!



Nu är dags för en sväng om! Kramis!




Jobbar på Sveriges bästa skola!

Todilo!

Idag var skolinspektionen på vår skola och konstaterade att vi har en fantastisk skola, är bara några få saker som behövs ändras. Vi är bäst! Är så glad över att få jobba på Potentia med underbara kollegor och härliga elever. Ni är ALLA toppen!

Kram på er!

Ps. Imorgon lägger jag upp bilder på Eriks födelsedagspresenter som han fick av mig.


Slut på helgen

Hej hopp!

Har haft en jättebra söndag...jobbat, städat, tvättat, tvättat, tvättat och varit på födelsedagsfika hos Soffan. Jättegott och mysigt fika som även blev sushimiddag. Älskar spontana saker och älskar er mina underbara vänner, ni är bäst! Det är så härligt att vi alla bor nära varandra och att vi hittar på en massa roligt tillsammans. Sådana här spontana saker, som middagen ikväll, sätter guldkant på tillvaron.

Pussiluss!

Ps. Såg att bilden på den fina rosa klockan tagits bort då den visst var skyddad. Ops! Ni får titta på google istället.

Söndag

Hej!

Idag är jag uppe med tuppen. Vaknade kl 7 pigg och glad (och med snöoväder utanför fönstret). Somnade under röstningen på melodifestivalen igår *hihi*, så typiskt mig. Hade ändå ingen större koll på vilka som var i final så gjorde mig inget. Mycket bättre att få sova...kan vara bland det bästa som finns.

Igår shoppade jag presenter och lite saker till mig själv. :-) Temat för inköpen till mig sjäjv var rosa, vitt och randigt. Köpte bland annat två rosa och vitrandiga tröjor. Kanske skulle valt någon annan färg på någon av tröjorna men, men, jag älskar ju rosa. Hittade också en jättefin rosa klocka, candy, från adidads som jag blev riktigt sugen på. Kanske ska önska mig den i födelsedagspresent. :-)



Nu är det dags för kaffe och jobb, Gott med kaffe men tråkigt med jobb. På eftermiddagen ska jag till en kompis på födelsedagsfika, det blir desto roligare.

Sköt om er!


Helg= nya blogginlägg :-)

Hej igen!

Nu var det länge sedan jag skrev... Har haft en tuff vecka med mycket jobb och sena kvällar så igår när jag kunde åka kl 12 från jobbet var det välförtjänat. Känner mig helt slut efter den hektiska vecka så det blir en lugn helg med mycket vila... och tyvärr en del jobb.

Erik är i Barcelona så jag är ensam hemma hela helgen vilket är ganska skönt, njuter faktiskt. Skönt att få pyssla om sig själv och göra som man vill, när man vill och hur man vill. Som ni säkert vet så är jag nästintill pedantisk och vill ha fint och rent runt i kring mig, speciellt här hemma. När Erik är borta ändras dock detta av någon konstig anledning, fråga mig inte varför för jag har ingen aning. Jag stökar ner och är slarvigare än slarvigast, slänger kläder lite här och där, plockar inte undan efter mig och orkar inte ens ställa in disken i diskmaskinen. Erik skulle bara se *haha*

Är inte heller så duktig på att äta riktig mat när Erik är borta. Tycker det är sååå tråkigt att laga mat till sig själv. Sist Erik var borta en helg åt jag bara glass och godis. Som tur är så lagade Lina, som också är gräsänkling i helgen, massa god mat till mig igår. Vi åt tills det kom ut ur öronen så nu borde jag klara mig tills dess att Erik kommer hem på måndag. *haha* Efter att vi ätit så att magarna, i alla fall min/mina, putade åt alla håll sjönk vi ner i soffan och in i bröllopstidningarnas värld. Lina ska också gifta sig i sommar och är även hon mitt uppe i all planering och ståhej.

Igår eftermiddag tog jag, Jenny och Isak en promenad i det härliga vårvädret. Härligt att snön är på väg att smälta och här å där skymtade små torra asfaltsfläckar fram vilket är ett härligt vårtecken. Ännu mer vår är det när soppbilen lyckas ta sig ut ur garaget. :-) Det var dock inte det lättaste att promenera med en cityvagn i snöslasket, men bra motion. Lilla Isak sjönk längre och längre ner i liften av allt skumpande och till slut syntes han inte. *fniss* Tänk vad liten man kan vara, försvinna i en barnvagn?! Alltid lika mysigt att få leka med Jenny och Isak. Snart är det påsklov och då blir det mer lek!

Nu ska jag strax iväg och träna med några kompisar. Det är step up, svett och träningsvärk som står på schemat. :-) Ska sedan ner på stan och köpa presenter till älsklingen och brorsan som båda fyllt år och inte uppvaktats. Älsklingen fick i alla fall frukost på sängen innan han åkte till Barca, är inte helt oromantisk.

Dags att ta fram solglasögonen och gå ut och njuta!

Kram på er alla!

Fullspäckad helg

Hej mina kära bloggläsare!

Som ni märker så har jag haft en fartfylld helg och tyvärr inte haft tid att skriva några inlägg :-( men nu kommer en resumé av min fantastiska helg.

I fredags var vi tolv vuxna och tre små söta barn här hemma som åt tacos och godis tills det kom ut ur öronen på oss. Lotta, Petter och Signe lyckades äntligen ta sig till Uppsala och har bott hemma hos oss hela helgen. Dundermysigt har det varit! Var jobbigt att skiljas åt idag och saknar redan jollrandet från Signe.



Jag och Isak                           Lotta och Signe            Jenny



Älskar vår öppna planlösning i lägenheten, så härligt när alla kan umgås även om några sitter i soffan och några vid köksbordet...och några ligger på golvet :-)

I lördags var det dags för hela gänget, 15 st, att ge sig ut till Fjällnora för att njuta av det underbara solskenet. Hade tänkt att åka långfärdsskridskor men isen var alldeles för dålig så det fick bli korvgrillning och fika innan det var dags för aktiviter i stan. Grabbarna tog sig till Fålhagens IP och spelade hockey, på spolad is, medan vi brudar tog en promenad och njöt av solen. Mammorna var dock först tvugna att prova på vilka olika sätt bilen kan användas och vara till glädje i vinterkylan. Kan meddela att bilen fungerar alldeles utmärkt både för amning och blöjbyten. :-) Vilka dundermammor, är grymt imponerad av dem!



Jag och två glada mammor...

 ...till två sovandes och snälla barn.

Igår kväll lagade vi middag tillsammans, marinerade kycklingvingar med yoghurtdipp samt fisksoppa med basilika, parmesan och saffrans crème fraiche. Sedan åkte godispåsen fram för andra gång denna helg...inte bra! Nu blir det till att träna dunderhårt nästa vecka. Dunder är mitt nya favoritord, ett mycket användbart ord som ni säkert redan lagt märke till i detta inlägg. Har varit många dunderkaos i helgen *hihi* tex när jag läste fel i receptet och hade i 3 teskedar salt istället för 3 kryddmått...en viss skillnad. Är ju dock kung (nästa nya favoritord efter helgen) i köket och räddade situationen hyfsat bra, eller vad säger ni som var tvungna att äta?



Så här mysig har hela helgen varit :-)

Nu kommer någar tunga veckor fram till påsklovet. Många omdömen ska skrivas och utvecklingssamtal ska hållas, kommer bli sena kvällar och dessvärre kanske inte så många blogginlägg som jag önskar. Hoppas ni har överseende och fortsätter att läsa min blogg. Blir så glad när jag ser att ni varit inne på sidan och läst. 

Sköt om er och hoppas att ni får en bra måndag!

Stor kram!

Torsdag

Oj, oj, oj vad trött jag var imorse. Kändes att jag hade åkt bräda igår och sedan ställt mig och bakat klockan 20. Trodde visst att jag var gjord av superkrafter. Kan erkänna att jag ångrade idén om bakningen när väckarklockan ringde 05.50 imorse och jag insåg att jag hade behövt minst två timmar till av min skönhetssömn. Påsarna under ögonen var vittnen till mina tokiga idéer och jag bugar och bockar över att det finns bra smink.

Vi är precis klara med torsdagsstädningen här hemma, alltid lika skönt att sätta sig i soffan och veta att lägenheten är ren, tvätten tvättad och det är fredag imorgon. Love it! Vi har som policy att försöka hinna med tvätt och städning på torsdagarna för att kunna ägna hela helgen till roliga saker tillsammans. :-) Det tråkiga gjort och bara det mysiga kvar.

Imorgon ska vi äta tacos här hemma. L, P och lilltjejen från Hudik ska göra ett nytt försök med att ta sig till Uppsala...så ingen snö TACK! Fick ihop nästa hela gänget, bara 2 av 14 som fattas. Alltid lika roligt att få träffas och umgås allihopa.



Mysbild från tisdagens fika

Imorgon är det fredag och sedan helg. Finns det någon bättre känsla än när man åker hem från jobbet på fredagen och vet att ledigheten precis har börjat, hela fredagskvällen och helgen är kvar. Underbart!

Kram på er och njut av fredagen, för visst känns fredagar lite lättare att jobba?!

Underbar dag i skidbacken

Hej hopp!

Idag har jag haft en fantastisk dag på jobbet/skidbacken, härlig åkning, sol och underbara elever. De var helt fantastiska, syntes inte till på hela dagen utan dök upp först lagom tills vi skulle åka hem :-). (Nej, skojar bara, tycker också om när ni elever syns till så klart.) 

När jag kom hem gick jag på extraenergi och började baka bröd. Bakade Linas havrebaugetter vilket är ett recept som kommer från ett av våra tisdagsfikan. Provad Lisas tips om att blötlägga havregrynen innan jag hade i dem i degen vilket gjorde succé, bullarna gäste som aldrig förr och jäste till och med över kanten på bunken. Här är receptet som jag tycker ni ska prova, enkelt, gott och går snabbt att göra.

Linas havrebaugetter 

Ingredienser:
1 påse Kronjäst för matbröd (12g)
5 dl vatten
4 dl havregryn
8 dl Vetemjöl Special
1 msk socker eller 2 msk flytande honung
2 tsk salt

Garnering:
1 ägg
2 dl pumpafrön

 Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.(Gör det när det är ca 10 min kvar på jästiden) Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt salt, socker och sist vatten. Vattnet ska vara 40°C, lite varmare än fingervarmt. Blanda degen till en slät deg. Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i ca.15 bitar och forma till 10 cm långa baguetter. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla sedan baguetterna med ägg och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.





I bussresan på väg till Kungsberget hann jag bläddra llite i nya Allt i hemmet som jag fick i brevlådan igår. Fanns många inspirerande reportage och mycket jag blev lockad att göra och köpa. Blev bland annat väldigt sugen på att köpa turkosa inredningsdetaljer och kunde inte låta bli att svänga in på Lagerhaus och köpa en turkos kudde som jag hade sett i helgen när vi var där. (Erik var inte riktigt lika sugen.)





Blev också inspirerad, av Allt i hemmet, till att använda en gammal kakburk som kruka. Vad tycks?

Nu är det dags för mig att krama kudde, min sovklocka ringde för länge sedan. Har lyckats hålla mig vaken riktigt länge den här veckan. *hihi*

God natt!


Våra fina inbjudningar

Nu har jag fina naglar och myst med tjejerna och Isak. :-) Alltid lika mysigt. (Glömde dock kameran hemma så tyvärr inga nya bilder på Isak. Mamma Jenny tog i alla fall några kort som hon lovat att skicka till mig.)

Här kommer bilderna på våra bröllopsinjudningar som jag lovat att lägga upp



Färgtemat för bröllopet är rosa som ni kanske redan förstått. Rosen symboliserar rosorna som jag kommer att ha i brudbuketten och varför det är prickigt band kommer ni förstå på den stora dagen...









Fina va?

Imorgon ska jag till Kungsberget med eleverna vilket ska bli super. Har inte stått på brädan sedan vi var där med skolan förra året så det kan gå precis hur som helst. En sak är säker och det är att jag på torsdag kommer känna av en massa muskler som jag inte trodde fanns på min kropp. :-)

Sussa sött!


Längtar



En sådan här fin sommarkväll har jag önskat den 3 juli.

Måndag och tillbaka till verkligheten

Så var sportlovet slut och idag var det dags att återvända till skolan och jobbet. Blir alltid lika förvånad över hur snabbt loven går, hinner knappt varva ner innan det är dags att börja jobba igen. Nu är det fullt ös fram till påsk, bara att ge järnet!

Imorgon väntar en underbar tisdag, först ska jag fixa mina naglar, bli ompysslad och bortskämd, och sedan är det tjejfika med en massa skitsnack, skvaller och skratt. Lite vardagslyx och tjejmys är aldrig fel, sådant förgyller.

Vet att flera av mina elever lyckats hitta min blogg och läser den vilket är jättekul. Här kommer en extra matteuppgift till mina kära elever och bloggläsare: Om det kostar mig 450 kr varje gång jag gör mina naglar, vilket jag gör var femte vecka och har gjort i 7 år, hur mycket pengar har jag då spenderat på mina naglar? Glöm inte att redovisa hur du tänkt samt att skriva enhet i ditt svar. OBS! Jag vill inte ha reda på hur mycket pengar det är, för jag vet, det är alldeles för mycket...men det är det värt *hihi*

Idag vet jag att våra gäster, i alla fall några, har fått sina inbjudningskort. :-) Lägger upp bilder på inbjudningarna imorgon. Kanske blir en och annan bild på lilla Isak också. *hihi* Behöver väl knappast skriva hur mycket jag längtar till att få mysa med den lilla igen. Har ju nästa gått en hel vecka nu...

Kramis

RSS 2.0