Gott Nytt År!

Hej!

Idag är det årets sista dag...Vi ska fira hemma hos oss med familjerna Lagerqvist och Jornefelt, ska bli sååå mysigt. Vid lunch ska vi åka ut till Fjällnora och grilla korv och ta en promenad i det fina vädret. Ser ut att bli en fantastisk dag.

Här är min dukning inför kvällen



En gammal matlåda i plåt som jag hittade hemma hos Eriks föräldrar.


Ljuslykta för värmeljus som jag hällt salt i och ställt ett stearinljus istället, fick tipset i Ernst julbok.




Silverbrickan hittade jag också hos mina svärföräldrar... :-)


Fin gammal plåtburk som nu fungerar som kruka...ytterligare fynd från Örebro...


Köpte den här fina ljuslyktan på CE i Örebro (min favvobutik).


Vår gran åkte ut igår, var inte många barr kvar när vi kom hem *haha*



I Örebro hade Färg och Form en outlet, med halva priset på outletpriset, och vi slog till och shoppade. :-)

175 kr för necessärer och barnlakan :-)


Shoppade också två Odd Molly toppar på rea.




...köpte även ett par stövlar, dock ej på rea :-(



Julklappar från Älsklingen







Klappar från mor och far



Åker till Barcelona på torsdag :-)

Vi fick också pengar till barnvagn. :-)


Julklapp från bror och flickvän



Julklapp från svärföräldrarna, Erik var inte helt nöjd med att tvättkorgen var rosa. *hihi*



Gott Nytt År på er alla och hoppas ni får en fantastisk dag!

fortsatt God Jul på er Alla!

Hej!

Hoppas ni alla hade en mysig julafton med nära och kära och att den fortsätter lika bra. Jag var tyvärr sängliggandes igår då jag mådde illa precis hela dagen. Har aldrig mått illa en hel dag under hela graviditeten men på julafton så... Julklappen från bebisen var tydligen att inte låta mig få behålla någon mat i magen och det blev alltså inget julbord för mig. :-( Det är dock uppdukat i repris idag vilket jag ser fram emot, ska äta för två dagar och för två personer... *haha*

Gjorde ett försök till att se pigg och snygg ut men lyckades inget vidare ser jag...


Min position igår



Jag fick en massa fina julklappar, bland annat halsbandet och armbandet jag har på mig idag.






Fler bilder på de andra julklapparna kommer senare. :-)

Kram på er Alla och fortsätt njut av julen!

Ultraljud

Hej hopp!

Idag har vi varit på ultraljud. Det var sååååååå häftigt och mysigt att se bebisen röra på sig, även om både jag och Erik känt sparkar så känns det nu mer på riktigt.

Jag har hela tiden gått och ojat mig över att jag gått upp så mycket i vikt, för att bara vara i 18:e veckan, men idag visade det sig att jag är i vecka 21+5. Vilket innebär att bebisen är beräknad till den 28 april och inte den 25 maj som vi trott hela tiden. *haha* Snacka om lurade! Lika glada är vi för det och inte minst jag som nu inser att jag inte är så stor eller gått upp så mycket i vikt...än....har ju en hel julhelg framför mig...Ska försöka att inte äta för två. :-)



Massa kramar!

Julklappar

Hej!

Förra veckan var en hektisk vecka med middag, sen jobbkväll, julavslutning, personalfest och lilla julafton så i söndags sov jag i princip hela dagen. Vaknade kl 9 och sov sedan middag 11- 13 för att sedan titta på vinterstudion i två timmar innan jag sov middag igen klockan 15- 16 och sedan vid 21 var det dags för mig att säga god natt. Jag var inget vidare sällskap...tur att jag har en sådan förstående man. :-) 

Igår var min första lovdag och jag njöt utav bara den. Inhandlade de sista julklapparna, tränade och var hos Jenny på födelsedagsfika. Superdupermysigt!

Idag har jag slagit in alla mina julklappar och ska snart göra lite julgodis att ta med hem till mammsen och pappsen där vi ska fira jul. Ska bli så mysigt, längtar! Efter julhelgen åker vi till Örebro någar dagar och firar med Eriks föräldrar och sedan åker vi hem till Uppsala ooch firar nyår hemma hos oss med några vänner. :-)

Så här såg det ut idag när jag dukade upp till paketinslagning

Klappar i rött, guld eller silver...


...eller kanske rosa :-)...


...eller klappar helt i vitt?


Bokmärken, silver- och guldpennor, kristaller,  stämplar, lack, enbärsris, pärlor mm. allt för att få riktigt fina paket. Ett tips är att ta fram allt man har hemma, som kan göra paketen extra fina, för att få en överblick och få inspiration till inslagningen.


Ängeln är egentligen julgranspynt, från IKEA, men som jag inte tyckte fick plats i granen. Blev perfekt dekoration och "adresslapp" till några paket.


Så här blev julklapparna

till mamma och pappa

Har cellofankuvert över från vårat bröllop vilket jag här använder som "adresslapp" och har stoppat silverhjärtan i. Satte fast kuvertet med ett stort bokmärke.


Här får mossa och en gammal julgransprydnad jag hade förra året pynta paketet.


Det fina bandet med hjärtan på är från förra årets julklappar. Bandet har stålkant som gör det enkelt att få fina rosetter. Jag spar alltid fina band som paket är inslagna i, perfekt att återanvända. Fina snören och band är a och o för fina paket!




Glasängel från IKEA, använde en cellofanpenna att skriva med.


till min Älskling



Stämpel, TILL:... FRÅN:..., från Granit


Pyntade paketet med en genomskinlig plastask som jag lade nejlikor, kanel och silverhjärtan i.


Polkagris från granen *hihi* och vitt trähjärta som vi fick på några av våra bröllopspresenter.


lite strass för lyxigare paket :-)


 till min svägerska, supergulliga Henny

Det lilla rosa paketet har jag slagit in i silkespapper som jag fick i en presentask nyligen.


Som sagt fina snören och band är a och o. Här har jag använt fem olika band för att få ett riktigt fint och lite gammeldags paket. Hjärtat köpte jag på Fullerö när jag var där för några veckor sedan, på baksidan står det till och från vem paketet är.


till min älskade bror



Röda bär som brukar användas till att sätta i mossan i adventsljusstaken.


Spetstejp och ett lackat hjärta för att få en ombonad och gammal känsla. 


Hoppas ni fått några idéer och lite inspiration om ni ännu inte hunnit slå in era julklappar. Bara 2 dagar kvar nu :-)

Massa julkramar!


Ps. Alla saker jag använt mig av, förutom det guldiga, silvriga och röda pappret, hade jag hemma...bäst att inte berätta för Erik ;-)

2 dagar till jullov :-)

Tjenixen!

Nu är det bara två dagar kvar till jullov, imorgon kväll har vi julavslutning med eleverna och på fredag ska jag äta julbord med mina kära kollegor. Ska bli jättemysigt och kul! Tror att morgondagens avslutning kan bli en succé då både Benjamin Syrsa, tomten och dockan som säger "Mamma" kommer vara på plats...önskar jag kunde filma och lägga ut här på bloggen... Elever och föräldrar, och vi kollegor för den delen, kommer få oss ett gott skratt.

Igår var Jenny och Karin här på middag och vi hade sååå mysigt. Åt sushi, pratade, pratade och pratade... och mös. Det måste vi gör om tjejer! :-)

Här är bilder på vår fina julgran, är så nöjd och njuter varje dag när jag tänder den.





Har en krona istället för en stjärna i toppen...visst står det Sara på den...passar som handen i handsken här hemma. *hihi*


Mina tovade kulor som jag är sååå stolt över. :-)










Eftersom vi åker till mina föräldrar i Enköping den 22 dec så valde vi att ta in och klä granen redan i måndags så att vi hinner njuta riktigt ordentligt av den.

Kramis kram!

Redan 3:e advent och bara en vecka till jullov :-)

Hej på er alla!

Tänk att det redan är 3:e advent och om en vecka har jag jullov. Jippi! Känns helt underbart även om denna vecka bjuder på en hel del jobb precis som förra veckan...men jag ser slutet i tunneln :-) Imorgon lucia och på tisdag kommer Jenny och Karin, som jag jobbar med, hit på middag så då blir det tjejmys. På torsdag har vi julavslutning med eleverna, fredag ska jag äta julbord med jobbet och på lördag ska vi ha lilla julafton här hemma med Lina och Jens så jag har mycket roligt att se fram emot. Det är dock även mycket jobb som ska hinnas med så att jag kan känna mig riktigt ledig hela jullovet och inte behöva jobba ett endaste dugg. :-)


Blev kär i den här julrosen så fort jag såg den, visst är den fin och ståtlig!? Den kan dessutom planteras ut när tjälen i marken släppt...om man nu har någonstans att plantera den...undra om man kan plantera den i en balkonglåda?


Till höger en gammal senaspburk som kruka. Var så fin kantig form på den.


Detta har jag bland annat ägnat helgen åt...tovat julgranskulor. Hade tänkt pryda dem med fina pärlor men det får nog bli till nästa jul i sådant fall. :-) Idag har vi också köpt en julgran som står i källaren och acklimatiserar sig för att få flytta in och kläs imorgon....längtar!



Klänning som jag köpte i helgen och eventuellt ska ha på julavslutningen. Har inte riktigt bestämt mig så prislappen får sitta kvar ett tag  till.

Kram på er alla och se till att inte stressa för mycket så här i jultider!

Redan 2:a advent...snart jul och jullov :-)

Hej!

Även om helgen var blank i kalendern blev det en hektisk helg med mycket jobb, närmare bestämt 8 h jobb...på fredag sätter vi elevernas betyg och det är mycket som ska hinna rättas innan dess. Är nu helt slut och kan knappt vänta tills jag får krama kudden. Detta inlägg blir därför kort och mest i bilder.

I fredags lagade jag och Erik god tvårättersmiddag och bara mös. Gjorde bland annat löjromstoast som jag ÄLSKAR!




I lördags åt vi lunch med Lina och Jens på stan och sedan shoppade vi lite. På kvällen blev vi bjuda på middag hemma hos Lina och Jens, en hel dag med paret Asp med andra ord. Alltid lika trevligt!

Present till värdparet, betongljuslykta från Granit och mitt hemlagade julgodis.



På väg till paret Asp i min nya spetskofta från Gina tricot.




Köpte ytterligare en kofta. Denna är från H&M.



Idag har jag förutom att rätta 40 st elevarbeten
i Idrott och hälsa även hunnit besöka Sigtunas julmarknad. Har aldrig varit där tidigare men det ska vi göra till en tradition. Var jättemysigt och kan verkligen rekommenderas till er som inte varit där. Julmarknaden är varje söndag fram till jul kl 11- 16. Absolut värt ett besök!

Fick den här fina halsduken av Erik i förtidig julklapp. Ni som känner mig vet ju att vänta inte riktigt är min grej så jag fick den på en gång. *hihi* (Fint att toalettdörren står på vid gavel i bakgrunden. *haha*)



Köpte lite enbärsris som jag pyntat med. Förra året fick ju min stackars älskling gå ut i skogen och plocka granris till mig. Tänkte han kunde få slippa det i år eftersom han redan plockat en kvist, mitt i natten, till mina julkulor. :-)







Imorgon ska vi fortsätta att julmysa genom att gå ut och äta middag och sedan gå på Charlotte Perellis julkonsert Rimfrost i Litslenakyrkan. Sover i Enköping hos mamma och pappa vilket alltid är mysigt.

Kram på er alla, snart är det jul!
:-)


RSS 2.0