Fler reafynd idag

Hej igen!

Idag var vi på stan och köpte present till min mamma som fyller år imorgon och som vi då ska fira i Enköping. När vi ändå var på stan så smet vi in på PoP för att se om det fanns kvar något fint på deras rea, vilket det gjorde. Vi köpte bland annat en vindoverall till Melker som jag hoppas ska passa i höst, är den lite stor så är ju inte det hela världen.




Halva priset + tag 2 betala för 3 gjorde att vi "tjänade" 1100 kr. Bara vindoverallen hade kostat 899 kr på ordinare pris.


Gjorde även några fynd på Lindex
då vi hade rabattkuponger med 30% + att en av pyjamaserna var på rea. :-)





Så här blev min äppellåda när jag piffade till den


Här är ytterligare två bilder från vårat hem just nu

En tygservett runt en kruka.


Kortet fick vi då vi gifte oss förra sommaren.

Kram igen!

Bilder från vår roadtrip

Hej på Er kära vänner!

Vi har nu kommit hem från vår roadtrip som vi varit på den senaste 1 1/2 veckan.

Vi började med en natt i Örebro och hann under det dygnet med att göra reafynd, luncha med en av Eriks kompisar och sedan äta middag med Emma & Krille m fl. Fullt ös redan från start!

Mina fynd på favvobutiken nr 1 i Örebro Heaven. Skulle kunna köpa allt i butiken, verkligen min stil och smak.

70% rea


50% rea


50% rea


Favvobutik nr 2 är CE. Titta vad duktiga de är på att skylta, blir så inspirerad! Skulle kunna köpa allt! även i denna butik. *haha*











Den här pallen, Tolix, kommer nog bli vårat nästa köp till lägenheten. Skulle vilja ha den under spegeln i hallen. Vill också ha en ny skohylla, en vit högblank. Någon som sett någon snygg sådan?


Den här lilla söta stolen i samma serie skulle jag vilja köpa till Melkers blivande rum. Erik tycker dock att den är för dyr. :-( Måste nog erkänna att det tycker jag också. *hihi*


Till hösten ska jag införskaffa i ett par Hunter gummistövlar, vet dock inte vilken färg. Är svart tråkigt eller det som håller bäst i längden?


Efter Örebro bar det av för en natt på Orust hos Soffan och Simon. Familjen Asp anslöt också. Vi bjöds på en fantastisk skaldjursbuffé. Vilken kväll vi hade, UNDERBAR!





Malmö, där vi lånade min mormor och morfars lägenhet.
Tyvärr hade vi ingen vidare tur med vädret, det regnade och blåste konstant i fyra dagar. :( Vi gjorde en dagstrip till Falsterbo och Skanör, fikade med underbara Kattis, åt middag med Eriks bror + familj och gjorde nya shoppingfynd på rean så det gick då ingen nöd på oss. :-)







Om ni inte provat den här glassen så gör det!

Shoppingfynd från Malmö

PoP, 50% + tag 3 betala för 2


Zara 50%


MQ 50%, blir snygg i höst med ett par tjocka svarta strumpbyxor och stövlar till.


Twist & tango, 50%


Indiska, dock ingen rea


Falsterbo







Efter Malmö kom Österlen och Simrishamn i 2 nätter
















En av kvällarna åkte vi till restaurang Karnelund som låg ca 1 mil från Simrishamn. Jättemysigt och supergod mat som jag verkligen kan rekommendera. Dessutom var det bra priser, trerätters meny för endast 425 kr.



På väg till Karnelund. Klänningen är ett reafynd, Åhlens, som jag gjorde innan vi åkte. 




Eriks och min förrätt




Efterrätten, glömde ta kort på huvudrätten.


På väg till Blekinge där vi var två nätter och hälsade på min mormor och morfar. Så mysigt att de fick träffa Melker. På vägen stannade vi i Kivik och åt lunch.



Kivik


Köpte en äppellåda som inte fick plats. *haha*


Melker har varit grym på att åka bil. Han har sovt 98% av tiden. :-) På vägen hem då vi körde i ett sträck från Blekinge vaknade han bara två gånger och ville ha mat. Världens bästa och goaste kille!


Hos mormor och morfar åt vi massvis med goda blåbär...Mmm!

Kram!



Ingmarsö

Tja ba!

Här är bilder från fantastiska Ingmarsö där vi har varit två nätter tillsammans med Eriks bröder + familjer.

Idag har vi tvättat och packat om väskorna för imorgon åker vi till Örebro och sover en natt, sedan Orust 1 natt, Malmö 4 nätter, Österlen/Simrishamn2 nätter och till slut Blekinge 2 nätter. :-) Melker ska få träffa sin gammelmormor och gammelmorfar för första gången. :-)


På väg till Justerö där vi blev hämtade med båt. Melker somnar alltid när vi åker bil vilket lovar gott inför vår kommande bilsemester. :-)


Jag bytte blöja och satte på Melker flytväst i bagageutrymmet och Melker bara sov...Han sov även hela båtresan trots att den var ganska skumpig.



Fina Ingmarsö



Vi sov i ett eget litet hus på baksidan.










Det här är Melkers favoritposition för tillfället, att få stå.


Titta va mysigt Melker somnade ikväll. Han riktigt gosade in sig i Eriks famn. :-) Myspys!

Kram på er Alla!

Den senaste veckan

Hej på er!

Hoppas att ni mår bra och att ni njuter av sommaren. Det gör vi. :-) I helgen var vi i Vansbro då Erik skulle göra moment tre i klassikern, nämligen Vansbrosimningen. Nu har min älskling klarat 3 av 4 moment och han har bara Lidingöloppet kvar sedan har han gjort en svensk klassiker. :-)

Lina, Jens och Filippa var också med till Vansbro då även Jens håller på med klassikern. I Vansbro träffade vi Lotta, Petter och Signe och vi hade en superduper helg tillsammans.


Vi stannade och åt lunch på Kupolen i Borlänge. Jag hann också köpa en blå sjal med vita prickar på MQ. :-) Efter lunchen bjöd Lina och Jens på kaffe och bulle på parkeringen.









Fler bilder från den senaste veckan

Sol och bad i Fjällnora



Mys!




Efter Vansbro åkte vi hem till mina föräldrar i Enköping och mös. Direkt därifrån åkte vi sedan till Sthlm och gick på Allsång tillsammans med Kattis. Tyvärr regnade det när vi kom till Skansen så vår sushipicknick blev inte lika glammig som vi hade tänkt oss men mysigt var det ändå. Vi satte oss på en bänk under tak precis innanför entrén. *haha* Solen tittade fram lagom till klockan 20 och det blev en jättefin kväll.




(Min nya sjal från MQ)

Melker är så himla nyfiken och han vill nu för tiden vara med överallt. Att ligga i vagnen eller på golvet är ingen favorit. Vi var på BVC idag och mätte och vägde honom och nu är han 62 cm och väger 6515 g. :-)



Shopping, House of Hedda. Skulle kunna beställa hur mycket som helst från deras hemsida...

Förvaringslådor från Färg och form till Melker


Fin dörrstopp som jag länge letat efter då vi på sommaren alltid har korsdrag i lägenheten.


Imorgon åker vi till skärgården och Ingmarsö. Där ska vi vara till lördag tillsammans med bland annat Eriks bröder och familjer. Vi blir 17 st varav 9 barn så det lär då bli full rulle. :-)

Hej på ett tag! Sköt om Er!

Mammahäng och ananaspaj

Hej på er!

Idag har jag och Melker hängt med mammagruppen hela eftermiddagen vilket alltid är sååååå himla mysigt. Å, vad jag är glad över min mammagrupp, supersköna och lättsamma mammor. Vi har träffats varje vecka sedan första träffen som BVC annordnade för några veckor sedan. :-) Tror vi alla kände på en gång att vi passade bra ihop, inget Solsidansnack eller försköningar. Idag var vi och fikade i Botaniska trädgården på Trillers nyöppnade sommarfik. Kan verkligen rekommendera alla att gå dit då de hade jättegoda sallader och en supermysig trädgård som man satt i. Det måste dock vara fint väder för alla platser är utomhus.


Idag är Melker 2 månader vilket vi, jag och Erik, firade med att sitta ut på balkongen och äta middag...

...Melker firade genom att ligga i sin säng och gymma, vilket han verkar älska då han ligger nöjd i en hel kvart. :-)



Imorgon kommer familjen Jornefelt på middag så ikväll gjorde Erik ananspaj som vi ska äta till efterrätt, själv satt jag i soffan och ammade samtidigt som jag coachade Erik. Det är så det fungerar här hemma nu för tiden, Erik lagar mat/bakar och jag coachar från soffan medan jag matar Melker. *haha* Här kommer det enkla receptet på ananaspajen som är supergod.



Ananaspaj
pajdeg
 
4 dl vetemjöl
200 g margarin
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver

fyllning
3 ägg
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 stor burk krossad ananas
2 dl lätt creme fraiche

(Om man använder vanlig creme fraiche räcker det med 1 ägg)

1. Nyp ihop pajdegen och tryck ut den i en smörad pajform.
2. Blanda alla ingridienser till fyllningen och häll i pajskalet.
3. Grädda mitt i ugnen, ca 25- 30 minuter i 200 grader, till fyllningen stelnat.



Imorgon hoppas vi på sol och bad i Fjällnora. :-)

Kram


Lite inspirerande inredningsbilder från ett fantastiskt hem

Hej HOPP!

Idag är det grått ute och jag och Erik sitter fortfarande i våra mjukiskläder med en varsin dator i knäet. Melker sover snällt bredvid mig i soffan, familjemys på hög nivå. :-)

För några veckor sedan var vi hemma hos bekanta till mina föräldrar för att fira att deras son tagit examen i USA. Här är lite bilder från deras fantastiska hus som de byggt. Tyvärr missade jag att ta kort på den underbara och stora altanen. Som ni säkert förstår så går deras hus och inredningsstil helt i min smak och nu längtar jag ännu mer till att få köpa hus...

Underbara stora fönster som släpper in mycket ljus, öppen planlösning, högt i tak över vardagsrummet, nivåskillnad mellan kök och vardagsrum, vita väggar...listan kan göras lång.

Ett sådant här bord skulle jag vilja ha, och har bett svärfar göra, så nu är jag på jakt efter en lastapall. :-)




Snygg nivåskillnad och braskamin


Ser så ombonat och fint ut med stolsöverdrag. Linnetyget ger dessutom en skönt avslappnad vintagestil. Me like!


Snyggt med en svartlackad spiraltrappa...kanske dock inte det mest praktiska om man har småbarn. ;-)


Fint att ställa ihop några udda ljusstakar.




Likadan vägg som vi nu har i hallen. Me like a lot! :-)


Här skulle jag vilja ligga och koppla av och titta på den fina utsikten.

Hoppas ni får en underbar dag, nu är det dags för oss att ta oss upp ur soffan. :-)


Kattis och Henny på middag

Hej!

Idag har vi haft Kattis och Henny här på middag, alltid lika trevligt! Tänkte dela med mig av recepten på det vi åt

Kyckling- och spenatlasagne (6 personer)
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
800 g kycklingfärs
2 burkar krossade tomater
120 g babyspenat
lasagneplattor
2 pkt ostsås, kelda 400 ml/pkt
100 g gorgonzola
salt
peppar
vitpeppar
basilika
timjan
oregano
paprikapulver

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka löken och vitlöken.
3. Stek kycklingfärsen och tillsätt sedan lök, vitlök, krossade tomater och kryddor efter smak.
4. Olja formen i botten och lägg ut lasagneplattor, kycklingfärs, babyspenat och sedan ostsås. Gör sedan ett till likadant lagar och avsluta med ostsås på toppen.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min till plattorna blivit mjuka.
6. Fördela gorgonzolaosten på toppen och grädda 2 min tills osten smält.





Rabarber- och jordgubbskompott (4 portioner)
300 g rabarber
1 vanilgstång
3 msk vatten
150 g frysta tinade jordgubbar
3/4 dl socker
75 g mandelbiskvier
2 dl kesella

1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
3. Koka vaniljstången och -fröna, rabarber, jordgubbar, vatten och socker i 10 min och häll sedan upp i en burk och låt svalna i kylen till servering.
4. Varva kompott, kesella och biskvier och servera genast.


Serverade lite extra biskvier och mörk choklad till. Mina favoriter är apelsin, chili och sea salt. Vilka är dina?

Smaklig måltid! :-)


Melker fick en fin tröja av Kattis från Zara...

...och jag fick fina köksredskap av Henny. :-)




Den här fina burken köpte jag igår på Åhléns, älskar fina burkar och skulle kunna ha hur många som helst om jag bara fick för Erik. *hihi*


Kram och hej!

Bilder från de senaste veckorna

Hej på er Alla!

Hoppas ni njuter av sommarvärmen och solen och att ni är lediga precis som vi. :-) Som ni märker så är jag dålig på att uppdatera bloggen, sorry! Erik har nu sommarlov och vi myser och hittar på en massa roligt hela familjen. Vi har bland annat firat midsommar vid Nynäs slott, varit i Sthlm med familjen Asp, hängt med mammagruppen, varit ute och ätit på Grill i Sthlm, solat och badat i Fjällnora...och en massa annat roligt. :-)

Här är bilder från de senaste veckorna. Som ni ser så börjar Melker bli stora killen, han är nu 59 cm lång och väger nästan 5,7 kg. :-)




Mamma- sonmys


Tupplur på soffan


Skön pose...

... sova mera...








Bilder från Motala och Vätternrundan som min Älskling cyklade. Nu har han bara Vansbrosimningen och Lidingöloppet kvar sedan har han gjort en svensk klassiker. :-) Nästa helg är Vansbrosimningen så då åker vi upp till Vansbro tillsammans med familjen Asp, Jens ska också simma. Lotta, Petter och Signe kommer också och hejjar på.














Motala var jättefint.


Erik och hans pappa har satt upp panel på vår hallvägg. Jag blev sååå nöjd!




Stockholm tillsammans med Jens, Lina och lilla Filippa







Hade en underbar eftermiddag och kväll tillsammans. Svensk sommar när den är som bäst!


Jag och Melker har också hunnit hänge en del med mammagruppen i Stadsparken...trivs så himla bra med min mammagrupp och är så glad över att jag kom i just den här gruppen.

Melker njuter på en filt i Stadsparken.


Middag på Grill i Stockholm. Jag och Erik fick presentkort när vi gifte oss som vi passade på att utnyttja då kusin Kattis kunde vara barnvakt.







Mmm!!!




Mysig lunch på Broströms café



Midsommar, med släkten Sjödén, vid Nynäs slott som ligger mellan Trosa och Nyköping.













Har så klart hunnit shoppa lite också. *hihi*

Kunde inte motstå...


Fint kuddfodral till Melkers kommande rum...Har tänkt att ha grått som bas och att jag ska sy en hissgardin i samma molntyg som kuddfodralet.


Melkers fina babygym


Massvis med kramar till Er!!!

RSS 2.0