Bilder från helgen i Hudik

Hej hopp!

Här kommer lite bilder från vår härliga helg i Hudik. Tusen tack Lotta, Petter och Signe för er gästvänlighet och all god mat. Känns som jag gått upp flera kilo i helgen...

Deras fina hem som jag är sååååå avundsjuk på. Vill också ha ett gammalt 1700- tals hus och all dess charm :-(. Var i Upssala kan jag köpa ett sådant med min lärarlön.... ;-/


Hallen


Vardagsum/tv-rum och matrum, öppen planlösning till köket


Loft ovanför köket. Vill också ha takbjälkar och öppen spis.








Signes fina rum




Signe




Kärlek vid första ögonkastet, pussiluss!


Myspys


Hotellfrukost




Focaccia som Petter bakade åt oss, mums!


Mycket mat blev det som sagt.






Självklart bjöd helgen också på ett besök på inredningsbutiken Ombonat. Blir aldrig ett besök i Hudik utan en sväng in på Ombonat. Skulle kunna shoppa upp hela affären, precis allt är fint. Lägger upp bilder på julpyntet jag shoppade imorgon.

Idag när vi kom hem fick vi världens bästa present, om 2 veckor får vi förråd :-)). Nu kan vi shoppa utan att behöva oroa oss för vad vi ska göra av det gamla.

Kram kram!




Helg= Glada Hudik

Hej!

Det här blev en konstig vecka, jobba måndag, sjuk tidsag, jobba till elva på onsdagen sedan hemma och kurera, sjuk torsdag... och tanken är att jag ska jobba imorgon. Den migrän jag har haft den här veckan har inte varit att leka med, har aldrig förr haft så ont i huvudet. Igår spydde jag två gånger pga att jag hade så ont och det har aldrig tidigare hänt även om jag har mått illa. Har heller aldrig haft migrän så länge som denna gång. INTE KUL! Idag fick jag receptbelagd migränmedicin utskrivet så nu är jag redo utifall en ny attack skulle komma. Läkaren trodde att det delvis berodde på stress och det är inte så kul på jobbet just nu så han har säkert rätt. Vi får hoppas att allt blir bättre.

Imorgon ska vi, jag och älsklingen, tillsammans med famlijen Lagerqvist åka till Glada Hudik och hälsa på Lotta, Petter och Signe. Det ska bli SÅÅÅÅ KUL och jag riktigt längtar till när bilen rullar mot Hudiksvall kl 16. JIPPI! Lägger upp en massa bilder när jag kommer hem och berättar om vår underbara helg. För underbar kommer den att bli, det kan jag lova.

Kram och trevlig helg på er alla! 

Helgen är snart slut :-(

Hej!

Så är det redan söndagkväll och helgen är snart slut. :-( Tur att det bara är 1 vecka till höstlov. Tjoho! Även om jag jobbar måndag och tisdag på lovet så är det så mycket lugnare tempo när eleverna inte är där, känns nästa som ledighet. Jag och Erik har redan bokat upp hela lovveckan och ska hitta på en massa roliga saker. :-)

I helgen har vi inte gjort så mycket förutom middagen i fredags. Igår var vi och köpte en presenning till våra balkongmöbler som tyvärr måste stå ute året om då vi inte har något förråd. Blev en vit presenning även om jag hade önskat en rosa. *hihi* Hittade ingen rosa och Erik var konstigt nog inte allt för förtjust i tanken. ;-) Idag har vi varit på bio, tillsammans med pensionärsföreningen i staden, och sett Himlen är oskyldigt blå. En helt okej svenska film. Den var lättsam och passade perfekt en regnig och grå söndagseftermiddag.

På tisdag är det fikadags igen...en bra vecka med andra ord. :-) Det som gör den ännu bättre är att vi på fredag  åker till Glada Hudik, tillsammans med Jenny, Staffan och Isak, och hälsar på Lotta, Petter och Signe. Längtar riktigt, riktigt mycket!!!

Nu ska jag laga vegetarisk kormagryta med naanbröd som jag fått hemma hos Jenny och Staffan flera gånger.

Kram och hej!

Ps. Längtar såååå till att få börja julpynta. På onsdag är det precis 1 månad kvar till första advent. Förstår inte hur jag ska kunna hålla mig till dess. Har redan börjat planera hur jag ska pynta i år. *hihi*


Tänk att få plantera hyacinter och amaryllis...




Vi ska som vanligt ha första adventsfika här hemma :-) Undra vad jag ska baka för gott i år?

Familjen Lagerqvist på middag

Todilo!

Nu har familjen Lagerqvist precis åkt hem efter ett jättetrevlig och mysig kväll. Alla fredagar skulle vara så här för då blir helgen mycket längre och roligare. Vi har ätit god middag, tittat på Idol och "snicksnackat" en massvis :-). *hihi*

Här är bilder från kvällen.

Kvällens dukning


Tilltugg i väntan på middagen.


Bjöd på chips och finn crisp med philadelphiaost, lök och rom. Mycket gott och enkelt att göra, måste provas!


Renskavsgryta med svamp och lingon.


Vaniljglass med varma hjortron


Isak var som vanligt snäll hela kvällen. Han roade sig själv under middagen genom att sitta under bordet och leka med mina fötter och en burk med majskrokar. :-) *haha* Det var nog mysigt att sitta under bordet när duken hängde ner så att det blev som en koja.


Världens sötast kille!

Nu ska jag gå och lägga mig. Erik har redan lagt sig och det är inte varje dag som jag går och lägger mig efter honom...*haha*

Kram och god natt!


Helgen blev inte som jag hade tänkt mig :-(

Hejsan!

Igår skulle jag åka till Sthlm på tjejhelg men så blev det tyvärr inte...fick världens migrän och låg i sängen med kudden över huvudet och rullgardinen nerdragen. När jag får migrän är det mörker, tystnad och sängen som gäller i ett par timmar. Inte kul alls! Det gick över framåt kvällen men då var jag istället deppig över allt roligt jag missade. Jag var helt själv hela dagen och kvällen, tyckte sååå synd om mig själv ska ni veta! Erik åkte nämligen till Örebro i fredags och hade killhelg...jag skulle ju ha ändå ha tjejhelg :-(.

Idag har jag i alla fall lekt med Lina så nu är jag på bättre humör :-). Vi var på  Fullerö och inhandlade lite smått och gott och sedan åt vi lunch på stan och mös riktigt mycket. Innan vi åkte hem köpte vi julmust och dammsugare som vi snaskade på hemma i soffan. Lite tjejhelg blev det i alla fall även om den inte innehöll lika mycket röj som jag hade tänkt mig. *haha*

Här är dagens inköp

En ny vit kudde till kökssoffan. :-)


Julgranspynt. För i år har Erik lovat att vi ska köpa julgran, fick nämligen ingen förra året. :-( Vill ha en liten söt gran. Verkligen längtar till att få börja julpynta...


Mer julgranspynt


Fina lyktor till jul


Har tittat på det här armbandet från SNÖ ett tag och idag tyckte jag att jag var värd armbandet efter den här helgen.


Har också hämtat varorna som jag beställt från Syster Lycklig. Fick med te i paketet, fast att jag inte beställt något :-) Tack, tack!


Min nya plånbok, prickig med rutigt foder.




De här fina tändstickorna tänder jag numera min ljus med. Kunde inte motstå den söta asken.







Massa kramar och hoppas ni ALLA får en bra vecka!

Tack familjen Lagerqvist för en mysig kväll och god middag!

Nu har vi precis kommit hem från en helt fantastiskt god middag och jättetrevlig kväll. Tusen tack! Det här borde vi göra oftare. Söndagsångesten blir inte alls lika påtaglig när man får mysa med vänner på söndagskvällen.


På väg till Jenny och Staffan. Min nya kofta som jag köpte på H&M i torsdags efter att jag fått ny inspiration av min frisör.


Det bjöds på risotto med räkor och sparris, supergod! Innan hade vi fått skumpa och crostini med tapenad.


Till efterrätt blev det tobleronemousse och hallonkompott. Smaskens till sista slicken! Var tvungen att knäppa upp byxorna för att få plats med all mat. *haha*


Isak har blivit stora killen och sitter alldeles själv...han kan dessutom krypa/åla nu. :-) Så duktig så! 

Puss och Kram!

Slut på bloggsemestern :-)

Tjo ho!

Nu är det slut på min bloggsemester, alla elevers omdömen är skrivna och på torsdag är de två sista utvecklingssamtalen :-) så nu ser jag ljuset i tunneln...fast att det går mot mörkare tider. *haha*

Har inte haft någon inspiration till någonting de senaste veckorna, ingen lust att göra om hemma och ingen lust till att shoppa vare sig kläder eller inredning. Ni som känner mig vet att detta inte är vanligt...någonting måste vara fel... I torsdags var jag hos min underbara frisör och hon gav mig massa nya idéer och ny energi så nu så... Tack Linus! Linus tipsade också om en internetsida med en massa fina inredningsprylar, http://www.pipstudio.com, tyvärr vet jag ingen svensk återförsäljare till detta märke...vet du?

I dag har vi gjort höst/vinter på balkongen...inge kul men ett måste. Nu ska det bara inhandlas en snygg presenning...vart jag nu ska lyckas hitta en sådan. Någon som har tips? 

Så här ser vår balkong ut nu....funderar på hur jag ska piffa upp den lite mer... Längtar till när man får sätt upp ljusslingan, är så fint att titta ut när alla har ljusslingor på balkongerna...med ett undantag och det är de fula blinkande i alla dess färger.


Älsklingen fixar på balkongen. He loves it, not! ;-)


Så här ser det ut nu.


Hjärtan och grönt på fönsterbrädan.


Många ljuslyktor har tagits fram i helgen. Nu ska hösten mysas in.


Brunt och rosa är en fin kombination.


Fårskinnen har åkt fram för att ge extra värme och mysfaktor. Har fått dem av mormor och morfar, mycket uppskattade av både mig och Erik. Tusen tack!


De här fina muggarna hittade jag på Indiska, halva priset på reapriset, 25 kr/st. Som hittat! Hade tänkt köpa två stycken men eftersom de var så billiga passade jag på att köpa sex. Har redan invigt dem genom att dricka varm choklad, smaskens!

Nu ska vi strax åka hem till familjen Lagerqvist på söndagsmiddag. Familjen Jornefelt ska också dit så det blir ett riktigt stort söndagsgäng. Såååå mysigt och något att tänka tillbaka på imorgonbitti när måndagsångesten innfinner sig en si så där kl:06.00 då väckarklockan ringer. Kan dessutom trösta mig med att det är tjejfika på tisdag...Jippi!

Ni är alla guld värda, glöm inte det!
Kram!

RSS 2.0