Bilder från påsken

Hej på er kära vänner!

Vilken underbar påsk... fast det inte kom någon bebis med storken ;-(

Vi har varit i Enköping, hemma hos mina föräldrar, hela påsken och bara njutit av god mat, fint väder och mys med familjen.

Här kommer några bilder från vår påsk





Påskpresenter :-) Fick duschcreme och bodybutter från Body shop och presentkort på massage av bror och svägerska i försenad födelsedagspresent. Längtar till att få utnyttja presentkortet, massage är bland det bästa jag vet.


Mammas goda påskbuffé. Mamma lagar helt klart den godaste maten!


Brorsan var stolt över silltårtan som han och Erik gjorde. :-) Själv tycker jag inte om sill så de gjorde en bit utan sill till mig. *hihi*


Jordgubbstiramisu

Ingredienser, 12 personer

2 st

apelsiner, saften (ca 2,5 dl)

0,5 dl

cointreau, apelsinlikör

3 st

ägg

1,25 dl

strösocker

2 dl

vispgrädde

250 g

mascarponeost

300 g

jordgubbar

2 msk

kakao

12 st

jordgubbar

12 st

savoiardikex

Tillagning
1. Blanda samman apelsinsaft och Cointreau. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden.
2. Blanda grädde, äggulor och mascarpone. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med en mixerstav och vänd ner i gräddblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna.
3. Lägg en klick jordgubbskräm i 12 glas. Dela kexen mitt itu och doppa i apelsinsaften. Lägg en halva i varje glas. Fortsätt med en klick kräm, andra doppade halvan av kexet och avsluta med kräm. Låt stå kallt minst 3 timmar.
4. Lägg en remsa bakplåtspapper över halva glaset och pudra över lite kakao. Ta bort papperet. Garnera med en jordgubbe.




I söndags var Henkan och fikade hos oss och då bakade jag denna smaskiga citron- och myntakaka. Jättelätt att göra och supergod. Prova!

Ingredienser, ca 12 bitar
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
1/2 dl hackad pepparmynta

Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 tsk vatten

Garnering
pepparmynta

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda i mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smör- och mjölkblandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
5. Tillsätt citronskalet och den finhackade myntan.
6. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer ca 2 liter.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren. 
8. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten och ringla över kakan. Garnera med myntablad.



Gårdagens outfit, gravid vecka 39 + 5 dagar



Visst är jag fin i håret?! Var hos Linus och fixade den hemska utväxten igår, blev jättenöjd. Känns skönt att i alla fall få känna sig snygg i håret då jag just nu mest känner mig stor och svälld. :-(




Mina nya örhängen från Indiska



Idag blir det ytterligare ett besök hos barnmorskan...SUCK! Ska också köpa saker till fotoalbum då jag tänkt gör ett scrapbookalbum från vårat bröllop och smekmånad. Har framkallat 200 bilder som just nu bara ligger så lite pyssel blir perfekt att fördriva tiden med...

Kram och hej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0