Bloggsemester
Ser att ni läsare är tappra med att kolla bloggen även om inga nya inlägg har skrivits på över två veckor... Jag har haft bloggsemester. Tyvärr så har jag 2 riktigt tuffa veckor framför mig. I veckan som kommer ska jag förutom att hinna rätta 2 klassers matteprov, skriva 96 omdömen och ha 8 utvecklingssamtal även hinna med att ha tjejfika här hemma på tisdag, fika och träffa liten bebis på fredag samt äta skaldjursbuffé med fina vänner på lördag. Men de sista grejerna går helt och hållet på nöjeskontot :-).
De senaste två veckorna har jag inte gjort mycket förutom att jobba, jobba, jobba, sova, sova, sova... och ätit middag med mor och far samt Eriks bröder + familjer. När jag kommit hem från jobbet har det varit raka spåret till soffan och sedan sängen för att sova kl 20. Är sååååååååååå trött! Har inte tränat en endast gång sedan E18 loppet för tre veckor sedan vilket jag tror bidrar till lite av tröttheten. Den här veckan ska jag dock försöka hinna träna tre gånger. Måste nog träna för att orka den kommande veckan.
Här är lite bilder från veckorna som gått

De här fina "förvaringsboxarna" fick jag av mamma och pappa när de var här på middag förra lördagen. Älskar mina underbara föräldrar, de är guld värda!

Förra söndagen var Henrik här på fika. :-)
Till tjejfikat på tisdag har jag idag bakat hallongrottor.


Söta marmeladburkar från Italien.

Har köpt en ny höstjacka från Odd Molly och sjal från H&M. Längtar till att få börja använda den.

När mamma och pappa var här på middag gjorde vi en jättegod och lite annorlunda äppelpaj. Här kommer receptet.
Äppelsmulpaj med sötmandel, ingefära, kanel och yoghurtsås (ca 6 pers)
Pajdeg
100 g smör
2 dl sötmandel
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1, 5 dl strösocker
1 krm salt
Fyllning
5 äpplen
50 g ingefära
1 msk smör
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Yoghurtsås
4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
1. Deg: Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i mindre kuber. Grovhacka mandeln. Blanda samman alla ingredienserna till degen med fingertopparna.
2. Fyllning: Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (bli brunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning 4–5 min. Tillsätt kanel.
3. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över äpplena.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
5. Yoghurtsås: Smaksätt yoghurten med vanilj- och strösocker.
6. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.
Lycka till!
Världens största kram till er Alla!!!
Hej sötnos och får jag säga äntligen...
Jag förstår din känsla av trötthet - samtalen suger musten ur en även om de ger mycket i klassrummet.
längtar efter att få se din jacka!
Kram, kram