Hektisk men rolig helg
Idag är det ett slitet par Åkerling som ligger i soffan och tittar på vinterstudion och längdskidor från Gällivare. Att det är grått väder ute gör oss knappast mer sugna på att ta oss upp ur soffan.
Vi har äntligen fått ett förråd och i torsdagskväll började vi tömma garderoben som stod i vår klädkammare och jösses vad med prylar den innehöll. Nu förstår jag varför alla vänner frågar hur vi får plats med ALLA våra saker på 78 kvadratmeter. Så här såg det ut när vi tömt garderoben.


Klädkammaren innan med garderob. Trångt och saker överallt!

Nu har vi satt in elfahyllor och så här fint blev det. Så himla skönt med mer klädförvaring.

I fredags kom vår nya sänggavel som svärfar byggt utifrån min idé. Han é toppen min svärfar, jag kommer på en idé på något jag vill ha och han bygger. :-) Sänggaveln blev precis som jag hade tänkt mig och jag är såååååååååå nöjd!!! :-)


Tusen tack älskade svärfar! Vi hade aldrig klarat detta utan dig, du är toppen!
Igår julpyntade jag :-)





Tycker så mycket om den här fina jultavlan i plåt. Fick den i julklapp förra året av en elev. :-)


Tycker att ljuslyktor i fattigmanssilver och guld skapar en härlig och mysig julstämning.

Igår var Eriks föräldrar + bror med familj här på middag.


Fick de här fin kulorna av gästerna :-)
Meny
Förrätt: Basilikasoppa med mozzarella. 4 personer
Ingredienser
3 st |
potatisar, medelstora |
1 st |
vitlök, klyfta, finhackad |
1 msk |
|
9 dl |
vatten |
2 st |
|
1 dl |
|
1 st |
basilika, kruka |
1 dl |
parmesan, riven |
0,5 tsk |
|
2 krm |
Tillagning
1. Skala och tärna potatisen. Stek vitlöken glansig i smör i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna och låt dem fräsa med utan att ta färg.
2. Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 15 min, med lock
tills potatisen är mjuk. Mixa till puré med stavmixer (eller i matberedare).
Tillsätt grädde och koka upp soppan.
3. Plocka av alla bladen från en basilikaplanta, spara några till garnering, och lägg resten i en
mortel. Gnid sönder bladen med mortelstöten så att den
gröna klorofyllen kommer ut.
Häll basilikamoset och parmesanosten i soppan och blanda.
Smaka av med salt och peppar.
4. Skär mozzarellaosten i skivor.
Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått eller skär ut hjärtan
med kniv. Lägg ner mozzarellahjärtan att flyta i soppan. Strö över några hela basilikablad och servera.
Huvudrätt: Laxcannelloni (Recept finns i tidigare blogginlägg)
Efterrätt: Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka
Ingredienser till 1 form:
Botten:
28 st normalstora pepparkakor
10 g smör, smält
1 msk socker
Fyllning:
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost tex philadelphiaost
3 dl grädde
1 st apelsin eller blodapelsin, finrivet skal + lite saft
Gör så här
1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet och saft i smeten. Häll upp smeten i en form med avtagbar kant och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Smaklig måltid!
Kram och hej!
Grattis till förrådet! Jag vill tipsa om att INTE ha allt stå på backen eftersom det blir översvämning varje gång det regnar lite för mkt (det kommer underifrån genom husets golv ... Skanska ...). Vi har inte orkat röja sen förra gången, så nu står det som är förstört kvar underst. Kan man ju också kalla att inte ha saker direkt på marken, eller hur?!
Hej!
Tror inte vi hade översvämningen då ni hade det, men det ska vi tänka på. Har det mesta i garderoben som förhoppningsvis skyddar lite. Måste ses snart. Ska träffa Joesfin och lilla William imorogn :-). Kram
Ojojoj...redan julpyntat? :) Nu blev jag ju stressad...haha. Du kan få komma och julpynta hos mig också om du vill. Blir ju så fint när du göra det.
Hoppas allt är bra med er!!! Ses väl nästa helg :)
Kram kram
Ska bli jättekul att ses på söndag. Du kanske får lite julinspiration när du kommer hit. :-)
Kram