Söndag = regn, fika och brödbak
Tjo ho!
Tänk vad konstigt vädret kan vara, igår var det strålande sol och riktig sommarvärme och så när man vaknar idag är det 12 grader och regn...sommaren är som bortblåst! Hur kan det ändras så fort?
Tur att vi passade på att njuta av sommarvädret igår. Jag och Erik var nämligen i Fjällnora och hade picknick, årets första men absolut inte sista. Är så mysigt att packa picknickkorgen med en massa gott och ta med en hög snaskiga skvallertidningar och sedan bara mysa...Love it!

Rosa luvtröja, rosa T-shirt, rosa shorts, rosa solglasögon, rosa väska, rosa solstol. :-) Fick inte ha mina rosa converse för Erik, han tyckte det blev för mycket. *hihi* Kan det bli för mycket rosa? Tror knappast det...däremot var mina ben alldeles för bleka!
Idag har jag hunnit fika med Jenny och Isak vilket var gosigt även om det ösregnade. Isak måste vara världens sötaste. Sniffade och myste massvis med honom! :-)
Vår frys har börjat eka så nu har jag bakat bröd och fyllt den. Har bakat havrebullar (receptet finns i tidigare inlägg) och långpannebröd. Långpannebrödet är enkelt och gott så här är receptet till alla er som också har en ekande frys. :-)
Långpannebröd
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung eller sirap
1 msk salt
3 tsk brödkrydda
1 dl linfrön (blötläggs innan de blandas i degen)
7-8 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till fingervarm, 37 grader.
2. Häll i mjölken och lös upp jästen.
3. Tillsätt honung, salt, brödkrydda, linfrön, rågsikt och vetemjöl.
4. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Täck över med bakduk och låt jäsa ca 40 min.
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare 30 min.
6. Sätt ugnen på 225 grader och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Lycka till!
Kram!
Tänk vad konstigt vädret kan vara, igår var det strålande sol och riktig sommarvärme och så när man vaknar idag är det 12 grader och regn...sommaren är som bortblåst! Hur kan det ändras så fort?
Tur att vi passade på att njuta av sommarvädret igår. Jag och Erik var nämligen i Fjällnora och hade picknick, årets första men absolut inte sista. Är så mysigt att packa picknickkorgen med en massa gott och ta med en hög snaskiga skvallertidningar och sedan bara mysa...Love it!

Rosa luvtröja, rosa T-shirt, rosa shorts, rosa solglasögon, rosa väska, rosa solstol. :-) Fick inte ha mina rosa converse för Erik, han tyckte det blev för mycket. *hihi* Kan det bli för mycket rosa? Tror knappast det...däremot var mina ben alldeles för bleka!
Idag har jag hunnit fika med Jenny och Isak vilket var gosigt även om det ösregnade. Isak måste vara världens sötaste. Sniffade och myste massvis med honom! :-)
Vår frys har börjat eka så nu har jag bakat bröd och fyllt den. Har bakat havrebullar (receptet finns i tidigare inlägg) och långpannebröd. Långpannebrödet är enkelt och gott så här är receptet till alla er som också har en ekande frys. :-)
Långpannebröd
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung eller sirap
1 msk salt
3 tsk brödkrydda
1 dl linfrön (blötläggs innan de blandas i degen)
7-8 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till fingervarm, 37 grader.
2. Häll i mjölken och lös upp jästen.
3. Tillsätt honung, salt, brödkrydda, linfrön, rågsikt och vetemjöl.
4. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Täck över med bakduk och låt jäsa ca 40 min.
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare 30 min.
6. Sätt ugnen på 225 grader och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Lycka till!
Kram!
Kommentarer
Trackback